Jorieke123 Posted January 2, 2022 Share Posted January 2, 2022 Lees hier het oude topic terug: Oh wij gaan lekker eten straks! Loempia's uit de oven! Hebben we al vaker gemaakt, elke keer weer top. Er gaat nu in (uit eigen tuin) : wortel, zwarte rammenas, paprika, kip, ham, EN oesterzwammen Niet uit eigen tuin: taugé (wel uit eigen kiempot), wat zonnebloem olie, oestersaus, sojasaus, peper en zout. En filodeeg (Edit: nee, het zijn loempiavellen) natuurlijk. 1 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted January 2, 2022 Share Posted January 2, 2022 (edited) Wij aten pasta met wortel en een restje tomatensaus en preitjes uet erdoor. Erbij salade, deels uet. Toe: stoofpeertjes uet. Edited January 2, 2022 by mdubbelm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna3 Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 Pasta met prei uit eigen tuin, kastanjechampignons, pesto van eigen basilicum (laatste beetje uit de vriezer) en verder zat er nog ricotta en zure room van eigen makelij bij. O en pijnboompitten, die zijn er pas na de foto op gegaan.. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanne heijmans Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 Wij eten nog steeds zuurkool, boerenkool,spinazie en paprika uit eigen tuin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 Fijn een nieuw topic dan kan ik nog even inhalen maar dat hoeft dan alleen maar vanaf 1 januari! wij aten op 1/1: hartige kaastaart met spekjes, een lading gecarameliseerde ui en oude kaas. 2/1: gemarineerde in reepjes gesneden Veldsnitsel gewokt met tuinboontjes uit de vriezer, rijst, zoetzuur van eigen maak & sla 3/1: gebakken aardappeltjes met bietjes ( opgegraven uit de kas), sla, omelet met peterselie 4/1: gebakken merlijnrug met in vadouvankruiden gestoofde snijbiet, sla en pompoenpitten met boter en peterselie En vandaag twee Veldeendenpootjes gestoofd in kippenbouillon met pastinaakjes, knoflook en vijgen en daarbij pasta met tomatensaus, ook uit de vriezer. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted January 6, 2022 Author Share Posted January 6, 2022 Eergisteren hutspot met worst. Gisteren pannenkoeken met spek! Gebakken door mij, Peter en Joep, en meteen uit de pan op het bord. Vandaar de wisseling van koks, zo kon iedereen even lekker eten. Net iets teveel gegeten uiteraard... Vandaag kip met yakon en wortel en noodles en cashewnootjes. Morgen pasta met tomatensaus, gehakt, ricotta en een restje pesto. En dat zijn dan alweer 4 dagen met vlees, we hebben nou eenmaal zoveel heerlijks liggen in onze vriezers. Maar het wordt wel tijd voor een paar keer vega! 2 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted January 9, 2022 Share Posted January 9, 2022 Vandaag heb ik een jarige job waarvoor veel uet komt. Wat salades oa de Turkse paprikasalade, mijn ingemaakte champignons en deze aardappelsalade met zongedroogde cherrytonaatjes (k klus, eens maar nooit meer!) peterselie, gedroogde en verse pepermunt en ik ben spontaan de naam kwijt… waterkers. Fijoeh. Daar heb ik wel even over gedaan erop te komen. Kun je raden hoe oud de jarige wordt?! Hint…! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted January 9, 2022 Share Posted January 9, 2022 Ik vermoed 8….😉 gefeliciteerd! Ziet er akelig lekker uit! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted January 9, 2022 Share Posted January 9, 2022 Haha bingo @Jootje!Dit zijn de ingemaakte champignons. Het vocht is heel lekker voor stoofvlees, maar had nu geen plek in de koelkast om het te bewaren. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted January 13, 2022 Share Posted January 13, 2022 Vanavond eigen kip in de soep. Ik denk dat ik er een gedeelte kippensoep met groente van ga maken en de andere helft arabaşı çorbası. Dat is een rode, pittige en zure kippensoep. Ben ik dol op. Eet je in de winter. Zeg maar jullie erwtensoep, maar dan de Turkse variant. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted January 13, 2022 Share Posted January 13, 2022 Op 6-1-2022 om 18:13, Jorieke123 zei: kip met yakon en wortel en noodles Hoe had je de kip met de yakon klaargemaakt? Wij aten pannekoeken met kinnebakspek en pannenkoek met een prutje van prei, kinnebakspek en tomaten. Gisteren een hele geroosterde knolselderij en pasta tomatensaus Eergisteren Chili met bruine bonen en tuinbonen en paprikaas uit de vriezer. Salade erbij: De dag ervoor omelet met kinnebakspek, gestoofde snijbiet en salade castelfranco een joekel…zie foto Morgen kip..misschien met yakon? 3 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted January 14, 2022 Author Share Posted January 14, 2022 Dit recept: https://www.smulweb.nl/recepten/1471719/Yacon-wokschotel Ik laat die spinazie weg, die heb ik nu niet, en gooi er een andere groente doorheen. Wat ik maar heb. Laatst wat wortel, maar ook bijv. taugé. De paprika had ik tot voor kort nog vers, maar nu gooi ik er ook wel diepvriespaprika in. Geroosterd (en dus zacht) of blokjes die ik rauw in had gevroren. Het wordt altijd wel lekker met de knapperige yakon en nootjes en kip en specerijen. 2 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted January 26, 2022 Share Posted January 26, 2022 Vandaag aten wij ‘het buikje is lente’. Karni bahar uit de oven met eigen eitjes -wel 3!- met pasta saus -hoort niet, maar was over en kon vast- en wat kruiden enzo. Eigen yoghurt en knof voor de saus. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted January 27, 2022 Share Posted January 27, 2022 Focaccia en börek en salade van de 4-jarige. Nogal rustiek gesneden zal ik maar zeggen. De focaccia heb ik gedipt in mijn ingemaakte pepers gaan vorig jaar. Vanochtend een potje weggegeven en ik vond het zo heerlijk ruiken. Ooohhh had er direct zin in! Tomaat, knof en alle sperren pepers die ik toen nog had, zitten er in. Het rook heel lekker en de smaak… ik denk dat het mijn beste peper inmaak ooit is. Schaal was leeg geslurpt… dus ik heb een foto van de pot. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted January 27, 2022 Share Posted January 27, 2022 Ziet er weer akelig lekker uit, Mellie. Die bloemkool ook!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted January 27, 2022 Author Share Posted January 27, 2022 Wij aten pasta met doperwtjes uit de vriezer, maïskorrels uit de vriezer, een restje ham en een restje roomkaas. Heel goed te eten! Gisteren Foe Yong Hai, met uiteraard eieren van onze kippen, een restje wortel, zelf gekiemde taugé, en wat fluweelpootjes. Morgen... weet ik nog niet. Een stamppot, denk ik. 2 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted January 27, 2022 Share Posted January 27, 2022 For Yong Hai wat een goed idee! Ik ga morgen meteen aan de taugé maak. Ik heb een bak erwtensoep uit de vriezer gehaald en gegeten met eigen gemaakt roggebrood, Marokkaanse olijven en Veldgrilworst. Een vreemde combi maar goed te doen. Een lekkere Crowdfarming bloedsinaasappel toe. 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Ooohhhooooohhhh, vanmiddag lekker het restje focaccia met ingemaakte pepers opgesmikkeld. Sjonge zeg, wat kan een mens daar blij van worden. Ook voor het eerst pompoentaart op van @Fre3ke. Lekker! Zo meteen gekochte kippetjes met gekochte aardappels met eigen kruiden en gepofte knof uit de oven met slaoi met zongedroogde cherrytomaten. Dat ga ik trouwens niet weer doen. Zo veel meer werk terwijl ik ze net zo lekker vind als normaal formaat tomaten. Wel echt trek… nog even geduld! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Lekker goudbruin gemakken aardappeltjes met gebakken flétan van Lie en Jet’s knolselderijsalade met peterselie, yoghurt en mosterd… 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted January 30, 2022 Share Posted January 30, 2022 (edited) Op 14-1-2022 om 13:07, Jorieke123 zei: Dit recept Die wok met yakon zojuist gemaakt en gegeten. Met Veldkipfilé. En wat spinazie uit de kas. Die Chinese 5 kruiden had ik niet maar heb ik in de vijzel gemaakt, go’s wat lekker! Al met al was het een heerlijk gerecht en goed vullend ook. En de yakon was heerlijk, nog knapperig en met de smaakjes van de kruiden, o.a. met o.a. Steranijs, peper en venkel heel smakelijk. Een blijvertje. Edited January 30, 2022 by appelvrouw 4 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted January 31, 2022 Share Posted January 31, 2022 Ziet er erg lekker uit! 😋 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted January 31, 2022 Share Posted January 31, 2022 weer de langzaam gegaarde rundersukade gemaakt, nu gelakt met zacht ingekookte fond met gembersaus, sinaasappelsap, schilletje, kweepeerjam weinig werk, veel genot kan met allerlei aardappel/groenten/rijst 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted February 1, 2022 Share Posted February 1, 2022 Chinees gekookt. IHad ik van het weekend een bouillon voor gemaakt voor the ‘clear white sauce’. Dacht dat ik dan vandaag niet lang bezig zou zijn. Ik heb 3 uur in de keuken gestaan… Vandaag kip gemarineerd en sticky sauce gemaakt https://www.kitchensanctuary.com/crispy-sesame-chicken-sticky-asian-sauce/Was heerlijk! Blijvertje dus. Zwarte rijst, mie met eigen prei. De groenten gewokt en de clear white sauce afgemaakt. Poeh. Ik zit proppievol. De beukenzwammetjes vind ik het lekkerst met de witte saus. Volgende x maak ik daar minimaal 3 x de hoeveelheid van. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted February 1, 2022 Share Posted February 1, 2022 Bloemspruitjes Petit Posy uet bij knolselderijgratin en sla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MSDG Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 Gisteren spaghettipompoen die 3 maanden heeft nagerijpt achter een raam op het westen op een onverwarmde zolder. Grappig, maar geen blijvertje denk ik, vrij vlak van smaak. Met een goed gekruide en pittige tomatensaus, wat salie en mozzarella was het wel een smakelijk geheel zonder al te veel koolhydraten. M'n eigen pepperflakes van gefermenteerde habanero's voegen echt goede pit toe met een half theelepeltje. Quote Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.