Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2023


Aanbevolen berichten

  • 3 weeks later...
Geplaatst:

Ow klinkt heerlijk Jootje! Met een snufje paprikapoeder van me moeder?!

Wij aten gekochte sushi. Ik had wel zelf de tafel gedekt gisteren binnenstoof met eennalaatste zak tomaten uit de vriezer. Ik moet dat komend jaar meer gaan doen. Smaakt echt zomers. Ik blijf saus maken en in pot doen. Altijd fijn voor pasta of curry oid. Maar saus uit pot is totaal anders en dit mondgevoel is wel echt tomaterig. En zomers natuurlijk. Zucht. Nog meer plek reserveren in de vriezer. Of verhuizen en een tweede vriezer kopen.

Geplaatst:

Wij kunnen nog veel uit de tuin eten, spinazie, suikerij, savooi en spruitjes, witloof staat binnen en de vroege bloemkool begint te draaien.

Maar veel harder dan nu -4,5⁰ moet het niet gaan vriezen.

20230206_122938.jpg

20230208_074956.jpg

20230208_075018.jpg

20230208_075032.jpg

20230208_075051.jpg

  • Like 1

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Geplaatst:

Veldvarken schenkels tot Osso Buco omgetoverd in de slowcooker. Met knolselderij uit eigen kas, tomaten uit de vriezer. Eigen kruidenmix. Likkebaardend lekker en zacht.

  • Like 2

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Veldkippenpoten, langdurig gestoofd in kippenbouillon met veel kruiden uit eigen tuin, zoals tijm, salie, Marjolein etc. Ze vallen van het bot, zoals Lie het lekker vind😍 In dezelfde pan enkele grote winter wortelen. Charlotte aardappels erbij. En veldsla die mijn buurman in de velden snijdt..doucette noemen ze dat. Heerlijk.

  • Like 2

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik ben bezig met een stoofsoepie van dikke boerentenen, zweedse soeperwten, wieringer boontjes, tomaten, knoflook en nog wat dingen uit eigen tuin, de paddenstoelen (zwafelzwam en eekhoorntjesbrood) zijn verzameld. De ui, hijiki en de groentebouillon blokjes zijn uit de winkel. Alles in de slowcooker.

  • Like 1
Geplaatst:

Bietenbrownies. Volgens dit recept: www.bbcgoodfood.com/recipes/beetroot-brownies Ik was wat bang voor een sterke bietensmaak maar dat valt heel erg mee. Ik deed er nog wel wat walnoten door. Het is zowaar lekker :D Wel aardig... klef... smeuïg. Maar dat trekt vast nog wel wat bij zodra alles echt goed af is gekoeld? We aten hem warm.  

 

Edit: koud (nou ja, keukentemperatuur) smaakt ie nog minder naar biet, en is het kleffe er af. Die ga ik zeker vaker maken!

  • Like 1
Geplaatst:

Wij zijn helemaal in de Veldkip! Ze hebben de laatste dagen genoten van met wortelen en tijm gebraden poten, van wok met filet en vandaag curry van dijen met bouillon van de botten. Uit eigen tuin vooral kruiden en zoete aardappelen. O en hokkaidopompoen, die blijven lekker lang goed!

  • Like 1

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...