wouttie75 Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 Vandaag begonnen een nieuw stuk naast mijn bestaande tuin, klaar te maken, centimeter voor centimeter door spitten met de mestvork. Kweek kweek en nog eens kweek. Nu maar 1 keer goed, minder problemen in het voorjaar. Het is wel dankbaar werk...... Wout Quote People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 Oh dat lusten mijn kippen wel! Succes nog verder! Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
DVL Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 Zo is het Wout, even doorzetten en je hebt er straks geen last meer van. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aardbeijim Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 Ik snap niet wat je bedoelt? Quote Wat is onkruid?Iets wat je niet moet zaaien maar toch uitkomt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 Google maar eens op 'kweek'. Dan zie je foto's van een onkruid. Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva Posted January 18, 2011 Share Posted January 18, 2011 Jong is het kruid best wel lekker eigenlijk... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerwin Posted January 18, 2011 Share Posted January 18, 2011 Je mag het komen oogsten in mijn tuintje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 oops...ik bedoelde het zevenblad...kweek is niet te vreten..ik ben geen schaap! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Hihi ik weet wel wat van onkruid eten, maar een hartige kweek-taart kende ik nog niet. Zevenblad wel inderdaad. Enorm veel vitamines in 1 plantje! En vogelmuur, en brandnetel, en de gebakken paardebloemen ga ik ook proberen dit jaar. Het stikt er hier van! Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koert Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Hihi ik weet wel wat van onkruid eten, maar een hartige kweek-taart kende ik nog niet. Zevenblad wel inderdaad. Enorm veel vitamines in 1 plantje! En vogelmuur, en brandnetel, en de gebakken paardebloemen ga ik ook proberen dit jaar. Het stikt er hier van!Die zijn toch gifitg? in ieder geval rauw, gebakken misschien niet Quote Even a broken clock is right twice a day Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Ik heb een recept waarbij je de bloem in pannenkoeken beslag doopt, en dan even bakt in een koekenpan. Ze schijnen dan naar paddenstoelen te smaken. (ik hoop dat ik alle tussen 'n-en' goed heb geplaatst. Heb al in geen eeuwen een groen boekje gelezen ) Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koert Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Ik heb een recept waarbij je de bloem in pannenkoeken beslag doopt, en dan even bakt in een koekenpan. Ze schijnen dan naar paddenstoelen te smaken. (ik hoop dat ik alle tussen 'n-en' goed heb geplaatst. Heb al in geen eeuwen een groen boekje gelezen )Bijna! Alle bloemen en planten namen zijn niet veranderd, dus paarde-bloem en padde-stoel. Quote Even a broken clock is right twice a day Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Hihi ik weet wel wat van onkruid eten, maar een hartige kweek-taart kende ik nog niet. Zevenblad wel inderdaad. Enorm veel vitamines in 1 plantje! En vogelmuur, en brandnetel, en de gebakken paardebloemen ga ik ook proberen dit jaar. Het stikt er hier van!aha, dan vind je mijn boerenbermsalade vast ook wel lekker Kweek noemen we hier fieter(veter) zevenblad noemen we hanenpoot , winde noemen we pispot etc...dus ik vergis me af en toe in de namen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Hihi ik weet wel wat van onkruid eten, maar een hartige kweek-taart kende ik nog niet. Zevenblad wel inderdaad. Enorm veel vitamines in 1 plantje! En vogelmuur, en brandnetel, en de gebakken paardebloemen ga ik ook proberen dit jaar. Het stikt er hier van!Die zijn toch gifitg? in ieder geval rauw, gebakken misschien niet Rauw zijn de blaadjes ook erg lekker in een salade...vooral als je ze van tevoren bleekt. ik geloof dat het dan molsla heet. zachter dan botersla! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 En ik las laatst ergens dat de wortels wel werdern gebruikt om koffie te vervangen.. Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
wouttie75 Posted January 22, 2011 Author Share Posted January 22, 2011 Ik denk niet dat ik het ga eten, ik laat het composteren evt. onder zeil en volgend jaar kijk ik wel wat er van over is. Misschien afdekken met paardenmest. Quote People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jos Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 Of het helemaal waar is weet ik niet, ik drink gewoon koffie van bonen maar ik heb ook wel eens gehoord dat in oorlogstijd koffie werd gezet van gedroogde en gemalen cichorei. En ik dacht dat molsla of paardebloem tot diezelfde familie behoorden. Een legende van vroeger verhaalde dat mensen in een weiland de molshopen naliepen daarin vonden ze natuurlijk gebleekte stronkjes/bladeren a la witlof, mijn vader noemde het armelui's witlof.Als kind heb ik de opgehoogde molsla heuvels in de moestuin van mijn oom in Luxemburg zelf gezien echter nooit geproefd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 Klopt allemaal...mijn moeder maakte in de oorlog inderdaad koffie van Cichorei.maar molsla een legende? je kunt molsla nog gewoon bij verschillende zaadhandelaren krijgen.molsla is eigenlijk gewoon (gebleekte) paardebloem maar dan minder bitter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frans Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 maar molsla een legende? je kunt molsla nog gewoon bij verschillende zaadhandelaren krijgen.molsla is eigenlijk gewoon (gebleekte) paardebloem maar dan minder bitter.MolslaPaardenbloemen worden ook wel gegeten. Bladeren worden hiertoe overdekt met zand, waardoor ze verbleken. Ze worden dan molsla genoemd. Het is het jonge blad van de paardenbloem. Vroeger werd in de lente in molshopen naar gebleekte paardenbloembladeren gezocht, vandaar de naam molsla.Door veredeling is een verbeterde, bladrijke molsla verkregen. Molsla wordt op diverse markten in Europa als malse voorjaarsgroente aangeboden. In Nederland en België is het niet ruim verkrijgbaar. Bron: Wikipedia Molsla is o.a. bij zaadhandel vanderWal te koop. Quote -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. -- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.