Jump to content

ik kan geen kweek meer zien !


wouttie75

Recommended Posts

Vandaag begonnen een nieuw stuk naast mijn bestaande tuin, klaar te maken, centimeter voor centimeter door spitten met de mestvork. Kweek kweek en nog eens kweek. Nu maar 1 keer goed, minder problemen in het voorjaar. Het is wel dankbaar werk......

 

Wout

People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it !

Link to comment
Share on other sites

Hihi ik weet wel wat van onkruid eten, maar een hartige kweek-taart kende ik nog niet. Zevenblad wel inderdaad. Enorm veel vitamines in 1 plantje! En vogelmuur, en brandnetel, en de gebakken paardebloemen ga ik ook proberen dit jaar. Het stikt er hier van!

Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem!

www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

Hihi ik weet wel wat van onkruid eten, maar een hartige kweek-taart kende ik nog niet. Zevenblad wel inderdaad. Enorm veel vitamines in 1 plantje! En vogelmuur, en brandnetel, en de gebakken paardebloemen ga ik ook proberen dit jaar. Het stikt er hier van!

Die zijn toch gifitg? in ieder geval rauw, gebakken misschien niet

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een recept waarbij je de bloem in pannenkoeken beslag doopt, en dan even bakt in een koekenpan. Ze schijnen dan naar paddenstoelen te smaken. (ik hoop dat ik alle tussen 'n-en' goed heb geplaatst. Heb al in geen eeuwen een groen boekje gelezen )

Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem!

www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een recept waarbij je de bloem in pannenkoeken beslag doopt, en dan even bakt in een koekenpan. Ze schijnen dan naar paddenstoelen te smaken. (ik hoop dat ik alle tussen 'n-en' goed heb geplaatst. Heb al in geen eeuwen een groen boekje gelezen )

Bijna! Alle bloemen en planten namen zijn niet veranderd, dus paarde-bloem en padde-stoel.

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

Hihi ik weet wel wat van onkruid eten, maar een hartige kweek-taart kende ik nog niet. Zevenblad wel inderdaad. Enorm veel vitamines in 1 plantje! En vogelmuur, en brandnetel, en de gebakken paardebloemen ga ik ook proberen dit jaar. Het stikt er hier van!

aha, dan vind je mijn boerenbermsalade vast ook wel lekker

 

Kweek noemen we hier fieter(veter) zevenblad noemen we hanenpoot , winde noemen we pispot etc...dus ik vergis me af en toe in de namen...

Link to comment
Share on other sites

Hihi ik weet wel wat van onkruid eten, maar een hartige kweek-taart kende ik nog niet. Zevenblad wel inderdaad. Enorm veel vitamines in 1 plantje! En vogelmuur, en brandnetel, en de gebakken paardebloemen ga ik ook proberen dit jaar. Het stikt er hier van!

Die zijn toch gifitg? in ieder geval rauw, gebakken misschien niet

 

Rauw zijn de blaadjes ook erg lekker in een salade...vooral als je ze van tevoren bleekt. ik geloof dat het dan molsla heet. zachter dan botersla!

Link to comment
Share on other sites

Ik denk niet dat ik het ga eten, ik laat het composteren evt. onder zeil en volgend jaar kijk ik wel wat er van over is. Misschien afdekken met paardenmest.

 

images-(6)35781371244473.jpg

People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it !

Link to comment
Share on other sites

Of het helemaal waar is weet ik niet, ik drink gewoon koffie van bonen maar ik heb ook wel eens gehoord dat in oorlogstijd koffie werd gezet van gedroogde en gemalen cichorei. En ik dacht dat molsla of paardebloem tot diezelfde familie behoorden. Een legende van vroeger verhaalde dat mensen in een weiland de molshopen naliepen daarin vonden ze natuurlijk gebleekte stronkjes/bladeren a la witlof, mijn vader noemde het armelui's witlof.

Als kind heb ik de opgehoogde molsla heuvels in de moestuin van mijn oom in Luxemburg zelf gezien echter nooit geproefd.

Link to comment
Share on other sites

Klopt allemaal...mijn moeder maakte in de oorlog inderdaad koffie van Cichorei.

maar molsla een legende? je kunt molsla nog gewoon bij verschillende zaadhandelaren krijgen.

molsla is eigenlijk gewoon (gebleekte) paardebloem maar dan minder bitter.

Link to comment
Share on other sites

maar molsla een legende? je kunt molsla nog gewoon bij verschillende zaadhandelaren krijgen.

molsla is eigenlijk gewoon (gebleekte) paardebloem maar dan minder bitter.

Molsla

Paardenbloemen worden ook wel gegeten. Bladeren worden hiertoe overdekt met zand, waardoor ze verbleken. Ze worden dan molsla genoemd. Het is het jonge blad van de paardenbloem. Vroeger werd in de lente in molshopen naar gebleekte paardenbloembladeren gezocht, vandaar de naam molsla.

Door veredeling is een verbeterde, bladrijke molsla verkregen. Molsla wordt op diverse markten in Europa als malse voorjaarsgroente aangeboden. In Nederland en België is het niet ruim verkrijgbaar.

 

Bron: Wikipedia

 

Molsla is o.a. bij zaadhandel vanderWal te koop.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...