Geplaatst: 20 juli 202420 Jul Vanavond soep met oa de volgende verse kruiden: salie, laurier, bonenkruid, peterselie, véél tijm en majoraan. Wortels uit de winkel een rode paprika en een kwart spitskool uit de tuin van Jorieke. En daarvandaan ook het laatste van de sla ik die gekregen heb, kan best in de soep. De staafmixer erop zoals veel Franse vrouwen ‘s-avonds hun soep eten..stukkie brood met een smeerseltje erbij, op deze dag verse pesto! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 20 juli 202420 Jul Koude macaroni salade, met de eerste rijpe snack paprikaatjes en kaboutermutjes in blokjes gesneden. Gebreksverschijnselen, aandoeningen, in Paprika of Pepers.
Geplaatst: 23 juli 202423 Jul Aziatische salsa van 4 soorten tomaten, groene jalapeno en padron uet. Voor bij de gegrilde gamba’s met eigen gemaakte hot sauce van mango en Mme Jeanette. Zomer op je bord (3 x opgeschept 😃).
Geplaatst: 28 juli 202428 Jul Sperziebonen uet met rijst, en een saus van paprika/tomaat uit mijn vaders tuin en knoflook/peper uet.
Geplaatst: 28 juli 202428 Jul Heerlijke stoof gemaakt van blokjes speklap van varkens van @Jorieke123 en snijbonen, gele courgette en de lekkere tomaten. van @MarjaP . Yoghurt toe met een sausje van besjes die ook uit de tuin van Marja kwam. 😊😋 We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 juli 202429 Jul Buffelmozzarella met veel basilicum en verse pestoCacik met veel dille en pepermunt Atjar uit de vriezerZelf gerookte gekochte zalm En nog heel veel ander eten wat gekocht was
Geplaatst: 29 juli 202429 Jul Dat ziet er goed uit @Mellie! Ik ben erg benieuwd naar die atjar uit de vriezer, heb je daar een recept van?
Geplaatst: 29 juli 202429 Jul @rooky daar heb ik wel een recept van, maar is een familiegeheim. Ik heb er 1 jaar om gesmeekt en kreeg het uiteindelijk met de woorden dat ik de eerste buiten de familie was die het recept kreeg en een ‘waag het niet aan iemand te geven’. Dus helaas… maar ik vries het in, omdat ik niet van papperige atjar houd. Eet het dus ook nooit uit een potje, terwijl ik dol op atjar ben. Moet altijd vers. Je kunt het wel wecken, maar dan wordt het toch zachter. In de vriezer overigens ook, maar blijft het toch heel lekker. Dit atjar recept is totaal anders, maar eet ik ook graag en geen geheim recept. Mocht je aan de gang willen gaan?! https://www.culinea.nl/recepten/zelf-atjar-maken/
Geplaatst: 29 juli 202429 Jul Wat heerlijk, zo'n geheim familie recept! Nee, daar moet je absoluut heel zuinig op zijn. Ik maak heel veel atjar in en ik weck dat vaak, maar het wordt inderdaad zachter. Ik heb er eigenlijk nooit aan gedacht om het in te vriezen. Ik ga er eens wat mee experimenteren, dank voor de inspiratie!
Geplaatst: 1 augustus 20241 Aug Een paar laat in de nacht broodjes om wat bodem te geven. Broodje kip van de benzinepomp. Men neme brood. Lekker simpel wat "samba" saus, van eeen bekend merk, gesmeerd als boter. Een paar kipspiesjes, "hot" gemarineerd, van een goedkope duitse super. Een cherry tomaatje "tumbling tom", uit eigen tuin. Garnering? Een aantal blaadjes rucola "Wasabi", uit het burenbouwpuin. Gesneden in driehoekvorm, niet te onderscheiden van een broodje van de pomp. Afgezien van de prijs. Een volgend broodje was minder gespitst op rijm. Slechts 2 snedes witbrood met ham, kaas, rucola, mayo, sambal en tijm. Afijn. Het smaakte, of het rijmt zal me worst wezen. Welterusten/ goedemorgen!
Geplaatst: 1 augustus 20241 Aug Salade een paar vijgen 2 verdwaalde asperges uit het vuistje waarvan er een naar de jongste ging. Gekookt lusten ze ze niet, maar rauw eten ze die stengels zo op! Ow en een gevallen appel om te proeven. Hij smaakte heel lekker, was verrassend. En een pot lindebloesemthee. Die vijgen mogen nu wel afrijpen.
Geplaatst: 1 augustus 20241 Aug Bietjes Griekse stijl. Bietjes in folie in de oven op 200 graden, tot ze zacht zijn. Dit duurde bij mijn bietjes (Cylindra) ruim een uur. Laten afkoelen, dan velletje er af wrijven met een keukenpapiertje en in blokjes snijden. Besprenkelen met oregano, olijfolie, zout en peper en balsamico azijn. Als laatste verkruimel je er fetakaas over. Ik dacht er net op het laatste moment nog aan om een foto te maken, het was bijna op.😁
Geplaatst: 2 augustus 20242 Aug @rookie mmmm, ik ben dol op bieten en met feta extra lekker! Komkommer gegeten in de tuin uit de tuin. Citroenkomkommer. Zaden kloppen niet. Vond de kleur al raar dus proefde eerst een mini stukje. Ik dacht, het, dat is citroenkomkommer. Nog ene hap. Ja. Klopt. Zoon neemt een hap. Ieeewwwwww deze komkommer is zuur! Dat klopt kind, dat klopt. Ik drink nu rozenlimo met veel ijs. Een stuk lekkerder!
Geplaatst: 2 augustus 20242 Aug Met feta wordt alles lekker!😁 Ja, dat werkt echt grappig, je neemt een hap van iets bekends en dan verwacht je ook die smaak. Als het dan opeens heel anders smaakt, is dat echt heel vreemd, dat hoort dan gewoon niet.
Geplaatst: 5 augustus 20245 Aug Gisteren een grote drie-literbak gevuld met zoetzure komkommer voor de familiedag barbeque gemaakt. Gewoon mijn standaard recept (olijfolie, azijn, suiker, zout, limoensap, peper, balsemazijn) en gesnipperde bieslook. Was binnen een half uur leeg! Ik had nog zo'n bak moeten maken. 5 augustus 20245 Aug aangepast door woldistel
Geplaatst: 5 augustus 20245 Aug Ingrediënten staan er al 😉 Mengen en proeven. Het grootste deel is azijn en olijfolie en dan een scheutje van dit en een lepeltje van dat. Heel klein beetje zout. Bieslook kun je ook vervangen door een fijngesnipperd sjalotje. Ik meet of weeg zelden. Alleen als ik een recept voor het eerst maak, hou ik me min of meer aan de maten en gewichten.
Geplaatst: 5 augustus 20245 Aug De scheutjes en de lepeltjes durf ik wel aan.😁 Maar de olie en de azijn, welke verhouding is dat ongeveer?
Geplaatst: 5 augustus 20245 Aug Ook scheuten 😁, misschien 2/3 azijn en 1/3 olie of 1 op 1. Vroegah maakte mijn moeder sla en/of komkommer alleen aan met azijn met suiker.
Geplaatst: 5 augustus 20245 Aug 2 uren geleden, woldistel zei: azijn met suiker Ja de appelmoeder ook..én zwarte peper erbij. En als ze culinair wilde doen raspte ze eerst de komkommer, bestrooide die lichtjes met zout en liet het geheel dan een tijdje uitlekken. Ik krijg er stante pede trek in. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 5 augustus 20245 Aug Turkse frietjes met 2 kleine aubergines, 3 krieltjes en 3 tomaten uet5 kg aardappel in totaal. Op…
Geplaatst: 6 augustus 20246 Aug Ze heeft het hier en daar al wel eens uitgelegd, hier bijv.: Ik weet alleen niet waarom de foto's het daar niet meer doen ? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.