Ga naar inhoud

Olijfkomkommer (ervaringen en tips)


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

En vooral beginnen te plukken/oogsten als de vruchtjes nog klein zijn.

Zodra ze iets groter zijn dan hebben de zaden zich ook al behoorlijk ontwikkeld en zijn ze niet lekker meer. Dan kan je ze strippen van de zaden en in stoof/wokgerechten gebruiken bijvoorbeeld.

Geplaatst:

Klein zijn ze lekker, groot zijn ze wat hol en kan je ze vullen met soort kruidenkaas ofzo. Ik moet wel zeggen dat je er snel genoeg van hebt en dus te veel oogst gaat hebben waardoor je geen zin meer hebt om alles klein te plukken (zo gaat dat hier toch) Ik ga ze dit jaar combineren met chinese slangen en muismeloenen. Allemaal wat speciale komkommers die goed buiten kunnen.

  • 2 maanden later ...
Geplaatst:

Ik heb wel wat gezaaid en uitgeplant dit jaar, maar de groei zit er totaal niet in. Ik was gewaarschuwd dat ze kunnen woekeren, maar dit is het tegenovergestelde. Echt heel miezerig. Van alles is er één plant die het een beetje is gaan doen. Een spriet van wee meter hoog, lang gerekt, veel kleine bloemen en een pietepeuterig vruchtje tot nu toe. Vruchtje voelt hard aan, zal nog wel niet eetbaar zijn. Bijna zo groot als een olijf.

Geplaatst:

Bij mij doen ze het super. Sinds twee weken heb ik vruchten. Groeit hard naar alle kanten ( zijn hier 3m hoog) en kan sinds eergisteren amper volgen met oogsten. Soms wel lastig te spotten want de takken kronkelen in elkaar ( 5 lagen takken in elkaar van twee planten) waardoor de komkommers te groot worden. Volgend jaar denk ik genoeg te hebben met 1 plant en die iets beter onder controle te houden.

De vruchten blijven trouwens redelijk hard dus zou ze wel plukken onder de 7 cm.

Geplaatst:
Ik heb wel wat gezaaid en uitgeplant dit jaar, maar de groei zit er totaal niet in. Ik was gewaarschuwd dat ze kunnen woekeren, maar dit is het tegenovergestelde. Echt heel miezerig. Van alles is er één plant die het een beetje is gaan doen. Een spriet van wee meter hoog, lang gerekt, veel kleine bloemen en een pietepeuterig vruchtje tot nu toe. Vruchtje voelt hard aan, zal nog wel niet eetbaar zijn. Bijna zo groot als een olijf.
Hier groeien ze wel hard maar ik zie geen enkele cactus erin komen
  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Zijn dit bij jullie ook wespen die de olijfkomkommer bestuiven?

 

Mijn struik zit vol van deze:

IMG2015082216402261051440265373.jpg

IMG2015082216395644261440266095.jpg

 

Kun je eigenlijk die olijfkomkommertjes volledig in de soep gooien en mixen of moet je dan de zaadjes eruit halen?

Andere makkelijke, lekkere recepten ook welkom want haal hier echt van twee planten, om de paar dagen een plastic zak vol en moet er al mee leuren om van alles af te geraken.

  • 8 maanden later ...
Geplaatst:

Ik heb dit jaar voor het eerst olijfkomkommer gezaaid, 4 stuks. Het zijn al mooie plantjes en nu lees ik hier dat ze nogal woekeren. Mijn oorspronkelijke plan was om er 2 in een Action-wasmand te zetten en de andere 2 nog even als reserve te houden en later weg te geven of zo. Maar nu vraag ik me af of dat niet teveel is. Aan de andere kant zitten hier de laatste jaren maar weinig insecten om de planten te bestuiven dus ik heb denk ik wat meer planten nodig om goed te kunnen oogsten.

Wat raden jullie aan.

  • 11 maanden later ...
Geplaatst:

Op een nieuw stukje tuin ,die ik vandaag onttegelt heb, ga ik dit jaar tegen de schutting aan de olijfkomkommer laten groeien.Voornamelijk ook om de inkijk van buiten weg te nemen. Hij mag dus redelijk zijn gang gaan. Ik ben benieuwd.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...