Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Op de rand van Drenthe-Friesland -> voorstellen


sjuutje

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik lees al een aantal dagen mee maar wilde graag een paar foto's maken van mijn tuin voor in het voorstel rondje, alleen dat heerlijke Nederlandse weer van de afgelopen dagen liet het even niet toe!

 

Ik ben dus Susan, woon op de rand van Friesland, dichtbij de Drentse en Groningse grens en heb sinds dit jaar 100 kante meter volkstuin tot mijn beschikking. Tot voor die tijd moestuinierde ik in mijn ongeschikte voortuin of mijn door huisdieren en kinderen doorkliefde achtertuin. Zielsgelukkig dus dat er iemand in ons dorp besloot een volkstuinencomplex op te zetten en me dus ook direct aangemeld voor wel 2 stukken tuin, beetje overmoedig misschien maar goed.

 

De "tuin" was tot voor kort schapenwei dus moest geheel omgespit worden en geloof me, het gras stond hoog (er was nog mest over gekomen voor wij het kregen) toen wij "de sleutel" van ons complex kregen. Het heeft me heel wat zweet gekost maar het is me uiteindelijk gelukt alles 2 steek diep om te spitten en het planten en zaaien kon beginnen.

 

De aardappels (frieslander) en het aardbeien veldje (volgend jaar doe ik dat vele malen groter!)

_DSC0031.JPG

 

verschillende soorten kool en de stokbonen. Op de achtergrond nog een heel kaal stuk waar ik nog niet precies weet wat ik erin zal zetten.

_DSC0032.JPG

 

bloeiende aardappel

_DSC0034.JPG

 

Snackpaprika en "gewone" paprika, tomaten en komkommerplanten tegen het hekwerk.

_DSC0035.JPG

 

Verder staat er spinazie, ui, prei, biet, mais, zonnebloem, watermeloen, wortel, munt, peterselie, aubergine maar dat is allemaal nog te klein om fatsoenlijk op de foto te komen!

 

We mogen geen hoge bouwwerken op ons complex bouwen, max. is 1 meter dus geen tuinhuisjes e.d.. Dat is een nadeel dus ik heb een hele lage "koude kas" en ga een kist maken om mijn tuingereedschap in op te bergen. Ook helaas geen "makkelijk" water in de buurt, wel een sloot een stukje verderop maar voor mij dus een eind lopen want ik ben de laatste huurder. We zijn nu aan het uitzoeken hoe een waterput te slaan en wat daar de kosten voor zijn. Mogelijk kan ik of kunnen wij het zelf doen. Het is dus redelijk behelpen op dit moment maar dat maakt het niet minder leuk!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Suus en welkom op dit forum. Gelijk maar 2 percelen

Ach als t te veel is kan je altijd nog 1 weer terug doen. Veel succes op je moestuin (hier moet ik t nog doen met een achtertuin - kids en andermans huisdieren).

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Welkom, mooi hoor..

Voor je koude kas is dat [ingraven] misschien niet zo'n goed idee.
Dat kon nog wel eens meevallen. Mijn zus heeft een grote, gemetselde, ingegraven koude bak en dat werkt prima. Aan de lage kant, zeker zo'n 30 cm ingegraven - zo even uit het blote hoofd. Maar als je echt een kas met stahoogte wilt dan zal dat inderdaad niet gaan
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...