Jump to content

Recommended Posts

Posted

Detzit even voorstellen.

Ben detzit en woon samen met mijn vrouw op een finca in Spanje.

Met een leuke moestuin.

Misschien zijn er leden die ook in het warme zuiden wonen.

http://detzit.hyves.nl/fotos/1236032721/0/Yq6D/

Hoop hier veel leuke contacten op te doen.

Ons avontuur is ook te volgen op ons weblog

http://fincaberria.homespot.nl/

meer weten mail gerust.

http://detzit.hyves.nl/fotos/1236028850/0/9ubm/

Posted

Toch zouden mensen in buitenland ons mooie dingen kunnen sturen, uit Zweden wil ik nog steeds die ene plantjes en uit Frankrijk

krijg ik grappigen bijzondere aardbei rassen, maarja dan moet wel iemand leuk vinden om dat voor je te doen.

Players only love you when they're playing.

Posted

Welkom Detzit,

We kunnen ons lijstje weer uitbreiden:

België

Slowakije

Duitsland

Malawi

Friesland

SPANJE

Even a broken clock is right twice a day

Posted

Hee hallo!

 

Wat leuk dat je een finca hebt in Spanje. Ben zelf 2 winters terug 5 mnd in Spanje gezeten en vond het een heerlijk land. Zo mooi en rijk aan cultuur. Mag ik vragen in welke streek je woont? En hoe lang woon je er al? En wat verbouw je in je moestuin?

Ben benieuwd!!

Posted

buenos dias, welkom.

Wat is een finca eigenlijk?

 

En sinaasappelen zijn lekker, maar olijven... wat een rijkdom.

Kun je die vers van de boom eten of moeten die eerst een periode in azijn liggen. (heb ik ooit eens iets over gehoord, maar ben het weer vergeten.)

Zit je toevallig ook nog in een wijnstreek?

Posted

Een finca is een stuk land.

 

Ook ik ben benieuwd geweest naar je vraag of olijven zo vers van de boom konden worden gegeten, maar nee, et was duidelijk een overkill voor de smaak pupillen Ze moeten echt ff in et azijn gezeten hebben, kan ik je aanraden!

Posted

De Finca waar wij nu wonen, heb ik een olijfboomgaard 180 kilo met de hand geplukt 40 liter extra vergin olijfolie.

Dit jaar ook kilo of drie ingemaakt, moesten half jaar op zout water blijven.

wonen hier half jaar dus moestuin zou dit jaar opgezet worden heb paprika kousenband en uien in de voorkweek staan.

Hebben navel sinaasappels, kleine bomen mandarijn nispero plantanas citroen appel en granaatappel in kuipen staan.

 

Maar onze Finca staat weer te huur, is 5000 meter met groot woonhuis en gastenhuis voor de verhuur.

De reden is dat ik een finca in Altea vlakbij Albir waar wij altijd op vakantie kwamen en twee jaar hebben gewoond.

Heeft twee garage dierenverblijven en redelijk moestuin citroenbomen nispero kaki en grapefruitbomen helaas zijn de sinaasappels 5 jaar terug met de grond weg gespoeld na een heftige regenval.

http://94.100.120.101/1236000001-1236050000/1236029401-1236029500/1236029493_5_HAPG.jpeg

Staan als ik het goed begrepen heb nog een amandelboom mandarijn en een artiesjokkenplant.

Daar hebben ze waar ik nu woon velden vol mee staan.

De eigenaar laat een freesmachine staan en meer gereedschap.

Heeft zelfs nog een varken lopen van de vorige huurder die blijft misschien ook wel achter, zo een minivarken.

http://94.100.127.140/1236000001-1236050000/1236029401-1236029500/1236029454_5_lgwK.jpeg

 

Dus jullie begrijpen word weer een heel avontuur.

Gaan pas over op 15 maart, maar hou jullie op de hoogt via mijn weblog.

 

Allemaal bedankt voor het welkom.

Detzit Spaans hobby boer in opleiding.

finca berria

1236032721_6_Yq6D.jpeg

Nieuwe Finca in Maart

Posted
buenos dias, welkom.

Wat is een finca eigenlijk?

 

En sinaasappelen zijn lekker, maar olijven... wat een rijkdom.

Kun je die vers van de boom eten of moeten die eerst een periode in azijn liggen. (heb ik ooit eens iets over gehoord, maar ben het weer vergeten.)

Zit je toevallig ook nog in een wijnstreek?

 

Een Finca is een kleine boerderij.

Nee olijven eet je niet zo van de boom, zijn niet te eten erg bitter.

Spanjaarden gooie ze wel eens in catrica soda geloof ik.

Maar ik had recept gevonden goed wassen, water koken zout erin oplossen net zo lang tot een rauw ei in de schil erin gaat drijven.

Daarna in pot doen onder water zetten voor 6 maanden of elke maand retueel opnieuw doen gaat het iets sneller.

Maar ik laat ze staan, ga verhuizen, daarna ga ik ze spoelen inkerven onderkant, zout water citroen knoflook kruiden en peper nog tijdje laten staan.

Proeven en als ze te eten zijn, doe ik ze in potjes van de olie van hun broertje en zusje die ik heb laten persen.

Zal je op de hoogte houden hoe de smaak word.

Heb nog wel een website waar ik ze heb laten persen.

El tendre

op de zwarte vlak klikken en filmpje gaat draaien onderste is hoe ze het vroeger deden.

Vond het een heel avontuur, persen kost 0.18 cent de kilo.

Je kan het ook verkopen, maar wij eten alles in de olijfolie.

Hier in de buurt is er zelfs een file van autootjes die de olijven komen brengen, daarna stokbrood eten met olijfolie om te proeven en glas wijn drinken.

Tegelijk koop je daar can wijn honing en soms fruit.

Maar lekker Spaans druk veel gepraat en na een paar glazen wijn hebben wij natuurlijk de beste olijfolie van heel Spanje.

het is een familiebedrijf waar Oma de scepter zwaait.

4389_emmervol.jpgplukken

 

4389_zoutwatertoevoegen.jpgzout water toevoegen

Posted

Ja dat ben ik ook, mijn droom is een huisje in Frankrijk maar dit ziet er ook heerlijk uit hoor!!!

 

Welkom en heel veel plezier hier!!

 

Groetjes Betty

Succes gaat van mislukking naar mislukking, zonder verlies van enthousiasme

Posted

Hoi hoi,

 

Bienvenido al forum! Heb zelf twee jaar in Alicante gewoond en gewerkt, mijn vriendin komt uit La Romana (vlak bij Novelda) dus dat is praktisch om de hoek van waar jullie wonen.

 

Heb je ook een parra (druiven) op je finca?

 

Groetjes,

 

Niek

Posted

Dat ziet er zo lekker uit, een 5 liter pot olijven... daar kan ik wel een paar uurtjes mee bankhangen

 

Zouden olijven het in Nederland doen? Volgens mij niet met vruchten, toch

Maar goed, dit jaar gaan we voor de vijgen.

Posted

Hoi Gerwin,

 

Hier in de buurt hebben mensen een flinke olijfboom staan die krijgen wel vruchten maar worden nooit zo rijp dat je ze kan oogsten!!

 

Groetjes Betty

Succes gaat van mislukking naar mislukking, zonder verlies van enthousiasme

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...