Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Daar ik meestal 's avonds nogal laat eet, kan ik beter vertellen wat ik straks ga eten, het staat al op. Rode bieten (een aangebroken potje Hak rode bieten van weken geleden staat nog steeds in de koelkast, dat gooi ik pas weg als de schimmel erop staat en dat kan nog wel even duren, ik heb nu echte rode bieten dus wat er in dat potje zit hoef ik niet meer), aardappelen en ijsbergsla met snackkomkommer (margarine, speklap, yoghurt, citroensap, suiker, p+z, olijfolie, olijven, laurier, nootmuskaat, gekookt ei, knoflook*). De ijsbergslakrop heeft zich al twee dagen goed gehouden in de koelkast. Moet op, want buiten staan al nieuwe exemplaren klaar voor gebruik. Daar gaan 'even gekookte' doperwten en kapucijners door. Lekkere combi vind ik dat, bladgroente met peulvruchten.

 

Ja ik weet, beter voor den mensch om geen warme maaltijd na 20.00 uur te nuttigen, maar wel lekker.

 

Vandaag heb ik op mijn werk in de natuurtuin zwarte bessen geplukt en gegeten, wat zijn ze lekker met dat notensmaakje eraan. En dat er veel antioxidanten in zitten, die wetenschap deed me me nadien nóg jonger voelen. Er was ook een appelgebakje met slagroom 'over' en later nog een frikandel met mayo en curriesaus. Het smaakte alsof het uit eigen tuin kwam.

 

*Mijn eigen knoflook is al op. Slechte oogst.

Geplaatst:

gisteren suikererwten en erwtjes (uit eigen tuin) met geweckte wortels van vorig seizoen (met dank aan jeanne hiervoor) met kipfilet en aardappelen

eerste courgette geoogst

morgen soep van maken

Geplaatst:

Wonderlijk potje Piroska, maar lijkt me wel lekker!

 

Durf ik mijn eenpansgerechtje van vandaag ook wel te vermelden: gewelde metworst, daar aardappelen bij gekookt, op het laatst een paar bladen ijsbergsla, basilcum, hertshoornweegbree en wat toppen nieuwzeelandse spinazie meegekookt. Boter, melk, nootmuskaat, knoflookpoeder en p+z erbij, was nog lekker ook.

Geplaatst:

Roerbakpotje met rijst met van alles... onder meer mijn eerste (ooit) geoogste bloemkool... samen met (mosterdzaad oogst 2012) snijbiet, kailan, ui, knoflook, peultjes, bieslook, sjalot, oregano en nog wat dingen die niet uit de tuin kwamen.

Happerdehapperdehap.

Geplaatst:
Rucola die een staak in klimt? Gaaf! Heb je er een foto van?

 

Ik zal vanavond een foto maken Ze stonden tussen de staken in en bij het groeien van de bonen doen ze ineens mee.

Geplaatst:

Frambozen, aardbeien (zo uit t handje) en salade van rucola, heel fijngesneden sjalotje (+ pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes en feta van de winkel), gebakken rosevalletjes en biokippetje uit de oven.

Geplaatst:

Salade van Fristina-sla, veldsla en rettich, aangemaakt met yoghurt, citroensap en Marokkaanse munt. Daarbij aardappeltjes (woudgeeltjes) en een gebaktbal gekruid met peterselie, bieslook, gember, kaneel en peper.

Geplaatst:

Rucolapesto van de rucola die ietwat begint door te schieten

Het recept mort nog een beetje gefinetuned worden...

Geplaatst:

De eerste aardappels; Purple Majesty; wel lekker, maar een heel apart gevoel, een blauwe aardappel op je bord....

Verder tuinboontjes, de eerste hinrichs riessen boontjes en een klein kropje sla.

Geplaatst:

NZ spinazie met kapu's en erwt, opgebakken aardappelen, gehaktballetjes in pindasaus met een paar hete pepertjes, bijna alweer een potje PCD leeg Conny!

Geplaatst:

Aardappelpuree vermengd met in strips gesneden nieuw zeelandse spiinazie die ik snel snel gebakken heb in wat olijfolie met knoflook. Wat geroosterede palmboompitten er op en een langzaam gaar gesudderd konijnenboutje er naast.......

 

En nu ga ik de vers gemaakte bananenroomijs opscheppen met wat chokoladesaus en slagroom.....

 

 

MVG

 

 

Danuta

MVG

 

Danuta

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...