RobO Geplaatst: 12 september 2013 Geplaatst: 12 september 2013 ja, heb ik wel vaker...toch betalen... (lees dit volgende stukje niet ...ik reken elk jaar af met tante fiscus...is ook heel erg...tante fiscus vindt dat ik overal een keer of drie voor moet betalen...en tante staat die dat geld van tante fiscus krijgt koopt er allerlei leuke dingen voor...Fyra, HSL, Betuwelijn, ICT projecten, douches voor het UWV bestuur, MOVO's (=misschienwelooitgoedvliegendeobjectenalsdeJSF), een een heleboel europese goodwill...(geloof ik)) ...gelukkig vandaag een lekker broodje met pancetta en ei en kiempjes uit eigen schaal, la vita è buona
Eveline68 Geplaatst: 12 september 2013 Geplaatst: 12 september 2013 Bami met vega sate van mora, moet zeggen die smaakte super lekker.
Helly Geplaatst: 12 september 2013 Geplaatst: 12 september 2013 Klinkt een stuk beter Rob (het is idd verschrikkelijk dat je overal tig keer belasting over moet betalen! en dan ook nog voor van die onzin projecten ) Good things come in small packages
HuubvG Geplaatst: 12 september 2013 Geplaatst: 12 september 2013 Afgelopen twee dagen mais, appels, bramen, prei, aardbeien, crosne, tijm, goudbessen, pepers, nz spinazie, bonenkruid, paprika en aardappelen gegeten, muntthee gedronken.
RobO Geplaatst: 13 september 2013 Geplaatst: 13 september 2013 la vita è buona 2 pasta met kaasssausje van Blue d'Auvergne, wok van pancettablokjes wortelreepjes, knoflook, courgetteblokjes, snijboonreepjes, rattes in blokjes, afgetopt met radijskiemen;al gare evergreen maiskolven opgewarmd in de pan waar het spek in was gebakken;salade van black cherry met augurkommer en basilicum (dat luistert nogal nauw:eerst de wortelreepjes tot half gaar, vuur lager, dan de knof en de courgette tot half gaar, dan de rest die geblancheerd was, P&Z, op t laatst de kiemen erover knippen voor een pittige bite)
appelvrouw Geplaatst: 13 september 2013 Geplaatst: 13 september 2013 Maiskoekjes met sjalot, selderijblad en prei uet en wok met paarse snijbonen, prei en snijbietstengels..Aalbessen-inmaak opgeleukt met verse frambozen en de eerste conferance in blokjes... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
mijke Geplaatst: 14 september 2013 Geplaatst: 14 september 2013 Ik heb net heerlijke scones gebakken en die, toen ze nog halfwarm waren, gegeten met vanilleroom en nog warme zelfgemaakte frambozenjam uit eigen tuin. GADVERDAMME WAT LEKKER!!!! schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
Jenneke Geplaatst: 14 september 2013 Geplaatst: 14 september 2013 Het water loopt me in de mond Mijke. Jammer dat het zo ver weg is Groningen
RobO Geplaatst: 14 september 2013 Geplaatst: 14 september 2013 hier ook heel erg gadverdamme lekkere rode kool met appel, belgische stoofje, gekookte frieslanders gegeten, met wat sla voor de knars
Gemma Geplaatst: 14 september 2013 Geplaatst: 14 september 2013 Groentesoep uit eigen tuin met zelfgemaakte kruidenboter en een lekker vers gebakken stokbroodje. http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
RobO Geplaatst: 15 september 2013 Geplaatst: 15 september 2013 (aangepast) spinazietaart met tomaat-augurkommer-basiel salade en een paar maiskolfjes voor de koolhydraadjes (dat doen we zo: NZ Spi¬na¬zietaart met pijn¬boom¬pit¬ten Ingrediënten• 100 g zachte boter • 300 g Tipo 00 bloem + extra om te bestuiven • 5 el olijfolie • 1 tl zout • 1 ei voor het deeg • 1 zak bz spinazie (600 g) • 200 g (room- of andere) ham, in blokjes • 2 tenen knoflook, fijngesneden • 1 bakje platte peterselie (20 g), fijngesneden • 2 eieren, losgeklopt • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt • 1 bakje pijnboompitten (80 g), geroosterd Smelt 75 g boter. Doe in een kom en meng met de bloem, 1 ei, 1 el olie en het zout. Voeg 100 ml lauw water toe en kneed in 5 min. tot een soepel deeg. Verwarm de oven voor op 200 º C. Verhit 1 el olie in een hapjespan en laat de nz spinazie in gedeelten al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Snijd fijn, laat opnieuw uitlekken. Verhit 4 el olie in een koekenpan en bak de ham op middelhoog vuur 1 min. Bak de knoflook 1 min. mee. Meng in een kom met de spinazie, peterselie, eieren, kaas, pijnboompitten en peper. Rol van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad (R. onzin, het deegje is vet genoeg...). Bekleed de vorm. Doe de vulling erin. Vouw de randen iets eroverheen. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 24 cm. Leg erop. Prik er met een vork gaatjes in. Smelt de rest van de boter, bestrijk het deeg. Bak ca. 50 min. in de oven. Serveer warm, lauw of koud. (nee, warm, veul lekkerder...) 16 september 2013 aangepast door Gast
mijke Geplaatst: 15 september 2013 Geplaatst: 15 september 2013 Zo direct ga ik wortel, ui en courgette grillen met wat peper, zout en rozemarijn. Lekker uit eigen tuin (en van de buren )! schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
jeanne-heijmans Geplaatst: 15 september 2013 Geplaatst: 15 september 2013 Morgen de laatste parijse worteltjes
kaatje1966 Geplaatst: 16 september 2013 Geplaatst: 16 september 2013 gisteren soep gemaakt met pompoen-koolrabi-tomaat-ui en prei witte kool met bechamelesaus - gekookte aardappelen met rundshamburgerlekker maaltje zo heerlijk vers uit de moestuin
jootje Geplaatst: 16 september 2013 Geplaatst: 16 september 2013 Ik heb voor het eerst gekarameliseerde worteltjes gemaakt en gegeten. Joh....da's lekker!
mijke Geplaatst: 16 september 2013 Geplaatst: 16 september 2013 Ik heb net peentjes-courgettesoep gegeten, heerlijk! Met als smaakmakers ui, knoflook, gember, kerriepoeder, honing, limoensap en een beetje balsamico-azijn. Ohja en peper en zout natuurlijk. schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
RobO Geplaatst: 18 september 2013 Geplaatst: 18 september 2013 gebakken mie, kip met rode roedjaksaus, bloemendaalse gele kool met marsala en melk en kokos, zoetzuur courgette en ui, gebakken spiegeleitje, sambal , Leonidas bonbon toe...
DebjeDuif Geplaatst: 18 september 2013 Geplaatst: 18 september 2013 Vanmiddag bij de koffie scones met clotted cream en aardbeienjam uit eigen tuin, jum! “Waar schaduw valt schijnt ook de zon”.
Indy Geplaatst: 18 september 2013 Geplaatst: 18 september 2013 Stampot rauwe andijvie,met allerlei kruiden,en spekjes.
Eveline68 Geplaatst: 19 september 2013 Geplaatst: 19 september 2013 Gisteren de laatste boontjes geplukt en rechtstreeks in de pan mmmmm
RobO Geplaatst: 19 september 2013 Geplaatst: 19 september 2013 (aangepast) gaaaap...gewoon kipcourgetesoepje, wel lekker!restje spinazietaart, tomaatje met komkommer 19 september 2013 aangepast door Gast
appelvrouw Geplaatst: 19 september 2013 Geplaatst: 19 september 2013 Pastasaus met één tomaat gemaakt( van 1 kilo ) We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Geplaatst: 19 september 2013 Geplaatst: 19 september 2013 Da's een grote.Vanavond: NZ spinazie gewokt met ui,knoflook,spekjes,roomkaas en kruiden,en maceroni.Voor de kids een saus van tomaten,uit,knoflok,gehakt en kruiden.
RobO Geplaatst: 20 september 2013 Geplaatst: 20 september 2013 rode kool met appel en koek, rest geweckt , rattes uit de oven, biefstukje met gedroogde en dan bewaterde porcini's en ui, soepje vooraf
mijke Geplaatst: 21 september 2013 Geplaatst: 21 september 2013 ik las 'ratjes in de oven' schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
Aanbevolen berichten