Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:

vanavond gaan de pastinaken in de stoof! ik heb er zin in

Geplaatst:

Soepje met, de nog steeds in orde zijnde, lang gelee geoogste (toen de zon lekker warm scheen), Patisson, Yugoslavian Fingerfruit (erg lekkere smaak by the way) en Table Green (bewaar)courgette'tje, met laatste eigen sjalotjes en laatste eigen uien . Verder knoflook en tijm en oregano en wortel (vries) en lenteui (vries) en allerhande dat ook op mocht (broccoli, groninger worst, bleh droge supermarkt kipfilet). (En kruiden, olijfolie, bouillonblokjes, kerriepoeder, tompuree etc. ook nog.)

 

Lekker koelkastopruimwintersoepje.

Geplaatst:

Hartige taart met pastinaak, salie en oude kaas (recept van smulweb).

Heerlijk!

De kok mag blijven!!

Geplaatst:

deze kok ook, geloof ik...(roept naar de woonkamer met een schortje om:"...én schat?...")

 

pasta, lamsgehaktsaus met ui+knof+tomaat+ras-al-hanout+kaneel, selderij met wortel, rucola

Geplaatst:

gisteren: rode kool uet aardappeltje hachee met ui uet appelmoes

straks: witlofschotel met ham en kaas en honing en thijm uet (ik weet t, t'is wat weinigjes uet... ) aaardappeltje, worstje

morgen: tofureceptje van A.Vrouw, behalve als echtgenote gaat fitnessen...dan neem ik lekker een vissoepje en echtgenote mag zelf iets opwarmen

Geplaatst:

Een handvol verse jonge paardebloemblaadjes die onder de sneeuw gegroeid waren, door de hutspot gestampt.

Geplaatst:

Kon je het proeven?

 

Wij aten rode koolsalade met buikspekjes en een sjalotje. Brood met pompoenpitjes. Kip met dragon en (nog net) wat gekookte aardappels uet.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Kon je het proeven?

 

Wij zijn dol op een tikje bittere smaak in de groente vandaar dat een berg onkruid door de stamppot ons eigenlijk niet opvalt.

Geplaatst:

zuurkool a la polonaise

 

(dat gaat zo:

je zeurt bij de slager om een doorregen varkenslapje, dat heeft ie niet, zegtie, dan vraag je om een schouderkarbonade zonder bot, dat heeftie wel zegt ie

dan bak je 75 g spekjes uit, daarna de doorregen varkenslap in blokjes, dan een klein beetje meel er door roeren en ff bakken

dan een flesje bier erbij, dan 400 g zuurkooluet, 500 g aardappels in blokjes, 100 g salami in blokjes , 2 appels in blokjes en daarna een uurtje stoven..nazdrovski oid,

de aardappelblokjes blijven wel wat stevig maar zijn toch gaar)

 

ps als je dat niet wilt kun je ze apart koken en gestampt erdoor roeren

aangepast door Gast

Geplaatst:

Vanavond hebben we Labskous gegeten.

Dat was gelijk de eerste keer dat we augurken uit eigen inmaak aten.

Die waren lekker , maar wel ONTZETTEND zuur : de gaten in m'n sokken trokken er van dicht.

Volgende keer toch maar wat suiker toevoegen.

aangepast door Gast

Geplaatst:

Lekker die zuurkool..ga ik ook eens doen.

 

Wij aten culinair: gevulde Sweet Dumplings uit de oven, gevuld met prei, pastinaak, tijm, quinoa, tonijn en geitenkaas.

Roodlof met een enkel blaadje rucola en een vinaigrette gezoet met kweeperenconfiture.

Ratatouille en rosevalfrietjes uit de vriezer

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Sperzieboontjes, bietjes en witlof van eigen bodem met een gehaktbal en gekookt piepertje

Geplaatst:

Mijn laatste witte kooltje gegeten met aardappelen en worstjes met gebakken ui en paprik's erdoor, lekker!

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

speltbroodje met rucolakers

Geplaatst:

Aardappelen (niet van eigen tuin, wel biologisch), groenten (een mix van wortel en pastinaak met selderij) en vlees (braadlap van Schotse hooglander - van de kudde die hier vrij rondbanjert).

De wortels en pastinaken komen uit kisten met zand die in in de kelder staan.

Er staat nog één rijtje pastinaken op het land.

Gisteren nog even gekeken: ze hebben de afgelopen vorstperiode goed doorstaan dus we kunnen nog even vooruit.

Geplaatst:

Quinoa met een wokschotel waarin sperziebonen en spitskool uit de vriezer. Wit en roodlofsalade uit de kas. Kruidenthee voor het ontbijt.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Gisteren: Spareribs, gebakken aardappeltjes met mayo, kool-sla met wortel. Zo goed als alles uit eigen tuin. (olie, azijn, peper, zout, en marinade voor de spareribs niet)

En net een soepje van wortel en prei, met nog wat spareribs, en broodjes.

Geplaatst:

bruinebonenchiliprut met sla zoetzuur en heel dunne (je kon er een krant doorheen lezen) schijfjes yacon

 

(dat ging zo: we kregen wat wortels bij de broedknollen in oktober 2012, die hebben we in de ietwat vochtige turfmolm bewaard en net aangesneden, buitengewoon smakelijk, appel-zoetig-knapperig, heerlijke bite

 

...de rest was standaard...bruine bonen weken, koken, gehakt rullen met uitje uet en knof uet, op smaak maken met chili, oystersaus, ketjap, sambal, P&Z, porcinibouilon, tomatenpuree en tomaat uet euv, sla, atjar uet)

 

 

ps: die in het forum eerder genoemde windkracht 7 is geheel uitgebleven, hooguit een licht briesje

aangepast door Gast

Geplaatst:

Roerbak van ronde witte courgette.....die zijn nog steeds hard en goed eetbaar...het zaad is wel rijper en het middelste beetje droger....maar dát maakt niks uit want je eet het vruchtvlees en dat is nog prima......er liggen er nog 5 op voorraad

Geplaatst:

Bietjes met speklapjes!

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Stamppot pastinaak en snijbiet, met spekjes erdoor.

Geplaatst:

Poolse zuurkool uep met schijfjes Yacon (combineert prima, dat worteltje is wel verslavend...is toch geen familie van de cocaplant )

Geplaatst:

Borlotti bonen uit eigen tuin met een salade

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Net spaghetti gegeten met verse basilicum. Niet uit eigen tuin maar van eigen vensterbank

 

basil.jpg

 

spaghetti.jpg

Geplaatst:

De aardappels (uit de winkel) staan op het vuur.

zo ook de zuurkool (ook winkel) en de boerenkool (eigen tuin).

Het was maar een beetje boerenkool maar waarschijnlijk genoeg voor 1.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.