Jorieke123 Geplaatst: 7 november 2013 Auteur Geplaatst: 7 november 2013 Hij heeft maar mooi geluk (en wij ook ), 'hammie' heeft de afgelopen week erg veel eikels gegeten. En dan staan er nog 2 enorme big bags met nog meer eikels! Voor zijn vriendjes dan..... Ik was eerst van plan om een Coppa (di Parma) te maken van het nekstuk. Maar ik lees over mislukkingen, we hebben nog niet echt een perfect rijp-hok voor vlees, en het vlees moet in een hele grote darm. Daar kan ik ook zo snel niet aan komen. Dus ik ga dit proberen: http://www.hermandenblijker.nl/Actueel/Column/191/Herman_den_Blijker_over_varkensnek Dat moet mooie plakken geven, die misschien koud (en vrij dun) op brood ook erg lekker zijn? En supersnel klaar zijn als je ze nog even opbakt op bbq, grill of gourmetstel (kerst! )Het water loopt me nu al in de mond, ik denk dat er dan ook wel genoeg is om in de vleespakketten te kunnen doen. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Nynkef Geplaatst: 7 november 2013 Geplaatst: 7 november 2013 Ik ben benieuwd hoe het gaat smaken !! Quote
Jorieke123 Geplaatst: 13 november 2013 Auteur Geplaatst: 13 november 2013 Nou, de 1e bestellingen zijn opgehaald.Wij kunnen weer flink aan de slag met ham en spek en worst, en hebben nog wat kilootjes in de vriezer liggen voor nieuwe klanten En om te ruilen tegen melk bij de buurman! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 16 januari 2014 Auteur Geplaatst: 16 januari 2014 Over 2 tot 4 weken gaat er weer een varken naar de slager. Het gaat in dit geval om een flinke dame, niet qua vet maar wel qua bouw (volgroeide Duroc, zonder dikke speklaag). Dus grote speklappen, en nog grotere karbonades. Die gaan we zo snijden dat ze wat kleiner uitvallen, zodat ze wel gewoon in je pan passen. We hebben op dit moment ook nog wat vlees van het vorige varken (begin november geslacht) in de vriezer. Mocht er iemand zijn die niet meer kan wachten. Daar zitten ook al worsten en hamburgers bij. Mocht er iemand zijn die een speciaal stuk wil reserveren, dan hoor ik dat graag. Op=Op --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- We maken er standaard pakketten van, met wat speklappen, karbonades, hamlappen, gehakt, poulet, etc. (Vanaf 2014 ook verse worst, en hamburgers (en dus minder gehakt) in het pakket! Vandaar dat de prijs iets hoger is. ) Wil je 1 of 2 kilo, dan kan je doorgeven welk stukje vlees je in ieder geval in het pakket wilt hebben. Dan valt er een ander stukje af. Dit omdat er nou eenmaal veel verschillende stukken vlees zijn. En je niet alles in 1 of 2 kilo kunt proppen. Boven de 2 kilo komen alle stukken wel zo ongeveer aan bod denk ik. Wel een lastig punt: we wonen al gauw een eindje van iedereen af. Voor een moestuinforumdag niet echt een probleem, maar om even vlees te komen halen wel...? Uiteraard krijg je er een privé rondleiding bij, even met de varkens knuffelen (was het op de moestuinforumdag echt veel te koud voor) bijvoorbeeld. Voor vers (dus niet ingevroren) vlees en dus ook de grotere stukken zoals hammen en buikspek moet je dan alleen wel op een vaste dag komen. Net na het snijden en verpakken. Erg lang is het namelijk niet houdbaar, als het niet in de vriezer ligt. Ophalen van ingevroren vlees kan elke dag, elk moment van de dag. Als we het maar van te voren weten De prijs is 10 euro per kilo voor actieve Moestuinforum-leden.. Dan hebben we het helemaal mooi voor je gesneden, en verpakt in vacuüm-seal-plastic. Blijft het lekker lang goed in je vriezer Het is een hele klus, maar dan heb je ook wat! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 23 januari 2014 Auteur Geplaatst: 23 januari 2014 Nieuw in het assortiment: paté. Tot nu toe alleen een fijngemalen variant, ik moet nog wat experimenteren met een grove. Heerlijk om warme of koude plakjes van te eten. Op brood bijvoorbeeld. De paté is gemaakt van varkenslever, uitjes, room en paneermeel. Verder geen ander varkensvlees, we gebruiken de paté dus niet om rommelvlees weg te werken En natuurlijk een mix van kruiden/specerijen en zout. Ze zijn (au-bain-marie) gebakken in kleine ovenschaaltjes, dus ze hebben een bepaald formaat en gewicht. Rechthoekig, en ze wegen zo'n 350 gram per stuk. De prijs is hetzelfde als de kiloprijs van de rest van het vlees. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 23 januari 2014 Geplaatst: 23 januari 2014 Gaan die ook in de vriezer? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 23 januari 2014 Auteur Geplaatst: 23 januari 2014 In 1e instantie wel, het ligt er een beetje aan wanneer ik ze maak. De 4 stuks die ik gisteren heb gemaakt, zijn net vacuüm verpakt en ingevroren.Voor de moestuinforumdag wil ik er ook een aantal maken, die zijn dan nog niet ingevroren. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 23 januari 2014 Geplaatst: 23 januari 2014 Dan graag dan een Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jasmin Geplaatst: 23 januari 2014 Geplaatst: 23 januari 2014 Jorieke,Ik ga eens op kort termijn een vriezer aanschaffen vóór de Moestuindag. En zodra dat lukt, ga ik ook vlees bij je bestellen. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Bit Geplaatst: 23 januari 2014 Geplaatst: 23 januari 2014 Hier ook een gegadigde voor een pate. Zit ik een beetje te denken wat 350 gram is. Dat is mijn pot pindakaas toch ? Dan wil ik er wel 2 ( van de paté dus ) Quote
Jorieke123 Geplaatst: 24 januari 2014 Auteur Geplaatst: 24 januari 2014 Top! Ik noteer het Ik kan de stukken paté ook opdelen in 2-en, en dan sealen. 175 gram per stuk dan. Mocht iemand dat graag willen. Ik maak nog wel even een apart moestuinforumdag-vlees-topic aan. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 24 januari 2014 Auteur Geplaatst: 24 januari 2014 We moeten nog even het een en ander testen, maar we willen het vlees van het komende varken ook gaan versturen. We zoeken nog wat zaken uit over koelelementen, verpakken en dat soort zaken. Het vlees wordt dan vacuüm verpakt, en vers (dus niet ingevroren) en goed gekoeld verstuurd, samen met wat koelelementen. Het pakket is er in 99-komma-zoveel gevallen de volgende dag (we verzenden met de DPD) en dan kan alles meteen de vriezer in. Je hoeft dan niet deze kant op te komen (mag natuurlijk wel!) dus dat scheelt tijd en benzine. De verzendkosten zijn 6 euro, of je nou 1 of 30 kilo besteld. Dat maakt bij de DPD niet uit Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Erny Geplaatst: 24 januari 2014 Geplaatst: 24 januari 2014 Oh... das niet veel die 6 euro erbij... oeh... dat schept mogelijkheden... Quote
greetje Geplaatst: 24 januari 2014 Geplaatst: 24 januari 2014 ohhh jorieke!!!!je weet niet hoe blij je mij met dit berichtje maakt!!!!!ik wil, ik wil........ sorry..greet zou graag proefvarkenpersoon willen zijn in deze heb je ook hamschijf? Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
HuubvG Geplaatst: 24 januari 2014 Geplaatst: 24 januari 2014 Dat versturen, al vaker aan gedacht, maar als het zou kunnen? Dat schept mogelijkheden, hier ook vraag naar en plek genoeg in de vriezer. Quote
appelvrouw Geplaatst: 24 januari 2014 Geplaatst: 24 januari 2014 En hier is de nieuwe vriezer nog hélémaal leeg..( maar het zal niet voor Frankrijk gelden..voor die prijs ) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 24 januari 2014 Auteur Geplaatst: 24 januari 2014 Hm... 12 euro naar Frankrijk. En langer onderweg vrees ik. Niet de volgende dag in ieder geval. We zoeken nog uit hoe we de boel het beste kunnen versturen (er zijn ook webshops die 'dry ice' gebruiken bijvoorbeeld.). Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 29 januari 2014 Auteur Geplaatst: 29 januari 2014 Volgende week versturen we ons 1e pakje, we moeten nog kijken hoe dat aan gaat komen. De prijs per kilo vlees is voor actieve Moestuinforum-leden trouwens 10 euro. En niet de prijs die op de website staat Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 30 januari 2014 Auteur Geplaatst: 30 januari 2014 We kunnen in ieder geval een keer naar Utrecht rijden (daar woont mijn zusje op kamers, moeten we nodig weer eens langs ) en daar afspreken met mensen? Dat ligt toch wat centraler dan Zelhem. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Bazarie Geplaatst: 31 januari 2014 Geplaatst: 31 januari 2014 Als wij ons vlees afhalen dan kan ik wel weer koerier zijn. Wel bij mij thuis afhalen dan, en zelf met Jorieke de betaling regelen. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 31 januari 2014 Auteur Geplaatst: 31 januari 2014 Top Bazarie! Bij deze is het dan ook niet meer mogelijk om een stuk buikspek te bestellen. Bazarie heeft een mooi stuk gereserveerd, en er moeten ook nog speklappen overblijven om in de pakketten te stoppen Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Erny Geplaatst: 1 februari 2014 Geplaatst: 1 februari 2014 Thanx Jorieke, jaaah speklapjes!! (waar is die kwijl emoticon?) Quote
Jorieke123 Geplaatst: 4 februari 2014 Auteur Geplaatst: 4 februari 2014 Volgende week gaat het gebeuren. Maandag de 10e brengen we het varken in alle vroegte weg, woensdag/donderdag halen we het vlees weer op. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.