MellyBVB Geplaatst: 11 september 2013 Geplaatst: 11 september 2013 Ik heb ook wel eens gelezen dat je ze op een wasrekje kan plaatsen en aan elkaar geknoopt, zodat ze kunnen drogen. Quote
NLRisingSun Geplaatst: 11 september 2013 Geplaatst: 11 september 2013 Zelf laat ik kleine hoeveelheden altijd drogen op een keukenpapiertje. Quote
Bit Geplaatst: 11 september 2013 Geplaatst: 11 september 2013 Voor het drogen van kruiden kun je natuurlijk in de magnetron terecht ( zelf niet meegaan ) of aan een touwtje in de wind uit de zon of whatever. Zelf zet ik wel eens thee van iets. De munt smaakt mij echt 100% hetzelfde. Is dát natuurlijk niet de norm, dat begrijp ik ook wel. Quote
NLRisingSun Geplaatst: 11 september 2013 Geplaatst: 11 september 2013 Zelf drink ik graag munt of Thijm thee (al dan niet vers) Vooral Thijm staat bekend om zijn krachtige werkingen, is het niet zo dat door de magnetron deze positieve bijkomstigheden van je eigen geteelde kruid teniet gedaan word? Quote
Helly Geplaatst: 11 september 2013 Geplaatst: 11 september 2013 Ik hang sinds een paar weken mijn kruiden aan zo'n camping-droogrekje (rond met knijpertjes) in een paar laagjes vitrage (tegen stof en vet) boven de koel/vriescombi te drogen. Hangt niet direkt in het zonlicht maar ook niet in het donker, wordt niet te warm en zeker niet te koud. Ik vind het de perfecte plaats. Op zolder werd het in het zonlicht te droog en doordat ik t niet zag werd het ook te stoffig. Moest ik t steeds weggooien. Nu zie ik t elke dag en kan ik t na een weekje zo in een potje stoppen. Deze week is de rozemarijn aan de beurt. Ik droog ze nu voor winters gebruik. Quote Good things come in small packages
HuubvG Geplaatst: 11 september 2013 Geplaatst: 11 september 2013 Het moet wel voldoende luchtig zijn, het verdampte vocht moet snel kunnen verdwijnen. En licht is niet zo goed voor de kleur volgens mij. In het donker zou de kleur beter behouden blijven, en misschien de smaak ook wel. Quote
appelvrouw Geplaatst: 11 september 2013 Geplaatst: 11 september 2013 Helly, dat hangrekje heb ik ook en ik vind het een goede tip..je kunt er veel aanhangen en voor de was gebruik ik het niet. Heb je het gaas er omheen tegen vliegen of iets dergelijks? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Helly Geplaatst: 12 september 2013 Geplaatst: 12 september 2013 Jet, ja tegen vliegen en ander gespuis. Maar ook tegen stof en eventueel vet. Het hangt tenslotte wel in de keuken boven de koel/vriescombi. Dan neem ik wel het zekere voor het onzekere. Gewoon stukje vitrage van de Ikea, je weet wel, die goedkope multi-inzetbare Ik vind het na 3 weken gebruik een geweldige optie. Op zolder had ik minder succes Quote Good things come in small packages
aalterse-willy Geplaatst: 4 juli 2014 Geplaatst: 4 juli 2014 Wij proberen nu voor de eerste keer onze nieuwe aankoop om bonenkruid, oregano en dragon te drogen.Heb hem op 45° en 7 uur staan.Wat denken de specialisten drogers hier van Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
geedee Geplaatst: 4 juli 2014 Geplaatst: 4 juli 2014 Dat droogt nu sneller en zonder stroom in de achterbak van je auto. Quote
aalterse-willy Geplaatst: 4 juli 2014 Geplaatst: 4 juli 2014 Mijn bazin moet dat toch proberen En het ruikt nu zooo lekker in de keuken, net of ze aan het koken is. Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
RobO Geplaatst: 4 juli 2014 Geplaatst: 4 juli 2014 schreef aalterse-willy: Wat denken de specialisten drogers hier van nou, specialist... droogtijden zullen wel een beetje verschillen, ik vind 7 uur erg lang maar ken je droger niet; gewoon even voelen na een uur of 2 om te beginnen Quote
Kibas Geplaatst: 6 juli 2014 Geplaatst: 6 juli 2014 Een van mijn droogrekken, gemaakt van vingergehaakt touw, omgebogen paperclips en platte manden van de rommelmarkt. Quote
HuubvG Geplaatst: 9 mei 2015 Geplaatst: 9 mei 2015 Een brandende vraag: hoe kun je het beste de kruiden ná het drogen bewaren? Drogen lukt altijd wel, maar dan? Quote
geedee Geplaatst: 9 mei 2015 Geplaatst: 9 mei 2015 Als je zeker weet dat ze helemaal droog zijn kun je ze in een jampot oid bewaren. Deksel erop en donker wegzetten en je kruidenstrooiers in de keuken er regelmatig mee bij vullen. Ikzelf heb ze in de kast staan in de potjes waar de oploskoffie in gezeten heeft: Quote
HuubvG Geplaatst: 9 mei 2015 Geplaatst: 9 mei 2015 Dank! Mijn probleem is denk ik dat ik te grote potten heb gebruikt in het verleden, en ze niet vol genoeg gedaan heb. Als er teveel lucht in zit wordt het een muffe boel. En misschien waren de kruiden toch niet droog genoeg. Ik zal nu kleinere potjes gaan bewaren, want het lijkt me toch de moeite waard om het weer te gaan proberen. Meestal hang ik het te drogen en pluk ik ervan tot het niet meer smaakt, maar het opbergen, bewaren, daar draait het toch allemaal om. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 9 mei 2015 Geplaatst: 9 mei 2015 Je kunt misschien ook kleine zakjes vacuüm verpakken? Dan zit er echt geen lucht bij? (vraagtekens omdat ik het zelf niet weet en zelf ook nog niet heb geprobeerd ) Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Demier Geplaatst: 9 mei 2015 Geplaatst: 9 mei 2015 Ik zie een paar berichten eerder mooie potten met provencaalse kruiden staan.ik zie daar 4 kruiden op de pot,oa, tijm,oregano,basilicum,rozemarijn, maar wat is dat andere kruid?gr Mat Quote
balkontuinder Geplaatst: 9 mei 2015 Geplaatst: 9 mei 2015 Bonenkruid misschien? Dat is een van de benodigde kruiden voor die mix. Quote
geedee Geplaatst: 9 mei 2015 Geplaatst: 9 mei 2015 schreef Demier: maar wat is dat andere kruid? Mijn mix van Provençaalse kruiden bestaat uit : rozemarijn 5% tijm 5 % oregano 30 % bonenkruid 30 % basilicum 20% en marjoraan 10 % als je die laatste niet hebt , doe je 40% oregano ipv 30% Quote
loes Geplaatst: 9 mei 2015 Geplaatst: 9 mei 2015 hier tot nu toe alleen nog kattenkruid en lavendel gedroogd. aangezien mijn kruiden nu allemaal goed zijn aangeslagen, sommigen groeien harder dan ik ertegen kan eten, ga ik komend jaar zeker meer kruiden drogen. GeeDee, de kruiden in er potjes zien er mooi gelijkmatig uit, hoe maak je dat fijn na het drogen?Kibas, ik ben jaloers op je droogrek, scheelt een hoop ruimte door alles zo boven elkaar te drogen. eens zien of ik ook een droogtoren in elkaar kan knutselen. Quote
Flup Geplaatst: 9 mei 2015 Geplaatst: 9 mei 2015 Kun je ook rijstkorrels toevoegen in de bewaarpotjes om het droog te houden (zoals vroeger bij zout werd gedaan) of is dat niet nodig? Quote
geedee Geplaatst: 9 mei 2015 Geplaatst: 9 mei 2015 Dat lijkt me lastig in het gebruik......als ik het over een salade strooi dan heb ik die harde rijstkorrels ertussen. Het beste droog je ze gewoon heel goed. @ loes: met een keukenmachientje van moulinex(hele oude soort chopper) of met de tupperware chopper; die gaat op menskracht...is wel duur....werkt wel goed) in elk geval zit er zo'n mesje in: Quote
loes Geplaatst: 9 mei 2015 Geplaatst: 9 mei 2015 zo'n soort mesje zit ook in het hakmolentje van de staafmixer. dat ga ik proberen ik was bang dat het daarmee ongelijkmatig zou worden, de ene helft tot poeder ene de andere helft nog te grof. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.