snekermoestuin Geplaatst: 9 juli 2011 Geplaatst: 9 juli 2011 (aangepast) Courgettes uit de oven recept uit 'De zilveren lepel', zal dit even op recepten plaatsen smaakte prima ook de eieren van eigen kippen 10 juli 2011 aangepast door Gast Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
bonnie f Geplaatst: 10 juli 2011 Geplaatst: 10 juli 2011 Pizza met snijbiet, ui, knoflook en geitenkaas. Erg lekker en verrassend. Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
snekermoestuin Geplaatst: 10 juli 2011 Geplaatst: 10 juli 2011 pizza met snijbietheel gewaagd, maar dit klinkt wel uitdagend hoe smaakte dat met die snijbiet? Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
snekermoestuin Geplaatst: 10 juli 2011 Geplaatst: 10 juli 2011 gisteravond nog even drie pizza's als hartig hapje gemaakt pizza met courgettevolgens een recept van Jamie Olivercourgette uit de tuin Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
JongeKweker Geplaatst: 10 juli 2011 Geplaatst: 10 juli 2011 3 pizza's als hartig hapje? Had je veel visite??
snekermoestuin Geplaatst: 10 juli 2011 Geplaatst: 10 juli 2011 Nou nee, dat niet, maar pizza gaat er hier altijd wel in.Dan is 1 pizza wel in stukken te snijden, maar als er dan twee zijn wordt dat meer gewaardeerd. Het zijn er drie dezelfde geworden en dat was helemaal top voor een avond Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
bonnie f Geplaatst: 10 juli 2011 Geplaatst: 10 juli 2011 pizza met snijbietheel gewaagd, maar dit klinkt wel uitdagend hoe smaakte dat met die snijbiet?Echt heel lekker en voor herhaling vatbaar. En simpel.Gewoon pizzadeeg maken (of kopen)Geen tomatensaus.In koekepan in olie ui, knoflook en stuk rode peper fruiten.Daarna snijbiet (in stukken) snel er doorheen roeren.Verspreiden over het deeg.Bestrooien met geraspte geitenkaas of stukjes geitenbrie.Tien minueten in oven op 225 graden. Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
snekermoestuin Geplaatst: 11 juli 2011 Geplaatst: 11 juli 2011 wortelen en weer gevulde courgette Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Helly Geplaatst: 11 juli 2011 Geplaatst: 11 juli 2011 En rabarber zo te zien? Good things come in small packages
snekermoestuin Geplaatst: 11 juli 2011 Geplaatst: 11 juli 2011 Staat inderdaad ook rabarber op het aanrecht, maar dit toch niet gegeten. Heb dit vanavond bereid tot rabarberjam, helemaal volgens recept van het blog van Appelvrouw. Hier ben ik haar erg dankbaar voor, voor de suggestie rabarber bijvoorbeeld door de yochert te doen. Was (staat nog pan naast) in totaal 3350 gram aan gesneden rabarber.Dit leverde 10 potten rabarberjam op. Potten in maten van ongeveer 700 tot 400 gram Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Kruidje Geplaatst: 11 juli 2011 Geplaatst: 11 juli 2011 Soep met lavas, kervel en zuring uit de tuin. Courgette en verse tijm uit de tuin kort geroerbakt met prei en een gekookte aardappel. Muskaatnoot erbij. Nog lekkerder dan gedacht. Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu
appelvrouw Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 Soep met lavas, kervel en zuring uit de tuin. Ha een recept met zuring! Kervel heb ik helaas niet meer, mag ik je vragen hoeveel zuring je gebruikt op laten we zeggen 1 liter water? Of was het een soep met nog andere ingrediënten? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
appelvrouw Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 Staat inderdaad ook rabarber op het aanrecht, maar dit toch niet gegeten. Heb dit vanavond bereid tot rabarberjam, helemaal volgens recept van het blog van Appelvrouw. Hier ben ik haar erg dankbaar voor, voor de suggestie rabarber bijvoorbeeld door de yochert te doen. Was (staat nog pan naast) in totaal 3350 gram aan gesneden rabarber.Dit leverde 10 potten rabarberjam op. Potten in maten van ongeveer 700 tot 400 gram Ja vroeger kocht manlief altijd van die dure yoghurt met een "smakie"..tegenwoordig verwerk ik meer fruit in de jam omdat hij het jam-in-yoghurt concept heeft ontdekt. Vooral rabarber, kweepeer en bramen zijn favoriet!En de yoghurt maak ik ook zelf met de melk van onze buren die koeien hebben We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 12 juli 2011 Auteur Geplaatst: 12 juli 2011 Ik heb van het weekend ook yoghurt gemaakt Van melk uit de supermarkt, dat dan weer wel.Gewoon om even te oefenen, voor als we straks de geit kunnen melken. Het was vrij dun, met een scheut aardbeien limonade heb je zo een heerlijke yoghurtdrink! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Helly Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 En de yoghurt maak ik ook zelf met de melk van onze buren die koeien hebben Recept? Good things come in small packages
appelvrouw Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 En de yoghurt maak ik ook zelf met de melk van onze buren die koeien hebben Recept? Het staat erop! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
appelvrouw Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 In 4 dagen waren mijn minicourgetjes uitgegroeid tot megapalen...net een heerlijk + snel courgettesoepje gemaakt ( 1 megacourgette, 2t.knoflook, rozemarijn, tijm, majoraan, 750 ml water, 2 x kipbouillon, pureren.) zo direct eens snuffelen op het courgette-topic voor vanavond. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
harmony Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 In 4 dagen waren mijn minicourgetjes uitgegroeid tot megapalen...net een heerlijk + snel courgettesoepje gemaakt ( 1 megacourgette, 2t.knoflook, rozemarijn, tijm, majoraan, 750 ml water, 2 x kipbouillon, pureren.) zo direct eens snuffelen op het courgette-topic voor vanavond. Om het 'flauwe' van de courgette wat spannender te maken, kun je er een 'pestoootje'bij maken van bijv basilicum, zachte olijfolie en een beetje grof zeezout, of van flink wat peterselie, wat citroenrasp, zout, knoflook en olijfolie.
appelvrouw Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 In 4 dagen waren mijn minicourgetjes uitgegroeid tot megapalen...net een heerlijk + snel courgettesoepje gemaakt ( 1 megacourgette, 2t.knoflook, rozemarijn, tijm, majoraan, 750 ml water, 2 x kipbouillon, pureren.) zo direct eens snuffelen op het courgette-topic voor vanavond. Om het 'flauwe' van de courgette wat spannender te maken, kun je er een 'pestoootje'bij maken van bijv basilicum, zachte olijfolie en een beetje grof zeezout, of van flink wat peterselie, wat citroenrasp, zout, knoflook en olijfolie. Hee dat is een goed idee, zoiets als een rouille bij de bouillabaise..ik probeer die met basilicum bij de rest vd soep vanavond. Maak je dat in een vijzel? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
harmony Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 Hoi, nee ik gebruik geen vijzel, ik heb zo'n kruidenchopperhttp://www.kookwinkel.nl/webshop/41003-wusthofdreizackdubbelwiegemeskruidenmes15cmmessenstaalkunststofzwart.aspen daar maak ik de basilicum (of peterselie) samen met de knoflook redelijk fijn mee. De knoflook gaat hier ook niet in de pers, ik gebruik hem in z'n geheel of fijn gehakt. Het is lekker om eea ruim van tevoren klaar te maken, dan vermengen de smaken zich goed. De peterselie-citroen mix is trouwens ook heel erg lekker bij de courgettesoep! Groetjes,Monique
appelvrouw Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 Hoi, nee ik gebruik geen vijzel, ik heb zo'n kruidenchopperhttp://www.kookwinkel.nl/webshop/41003-wusthofdreizackdubbelwiegemeskruidenmes15cmmessenstaalkunststofzwart.aspen daar maak ik de basilicum (of peterselie) samen met de knoflook redelijk fijn mee. De knoflook gaat hier ook niet in de pers, ik gebruik hem in z'n geheel of fijn gehakt. Het is lekker om eea ruim van tevoren klaar te maken, dan vermengen de smaken zich goed. De peterselie-citroen mix is trouwens ook heel erg lekker bij de courgettesoep! Groetjes,Monique Monique zo`n dubbel mes heb ik ook ( niet zo`n styley als die van jou). Echt top gereedschap.Ik ga het recept straks proberen. Ik koos voor de basilicum, want ik heb geen citroen over ( ik wil ijs maken met de twee bio-citroenen die ik mee uit Nl heb genomen) de super hier heeft het niet en is trouwens op 7 km. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jos Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 Jammer, maar wel lekker.De overblijfsels van een van de twee haantjes die gisteren letterlijk voor de bijl zijn gegaan. Het deed wel pijn trouwens. Vroeger was het veel makkelijk zo'n 50 of 100 van die beestjes zijn redelijk anoniem.Die twee waren letterlijk 'haantje de voorste" als ik de hoek om liep met voer. Ze hadden nog net geen naam. Maar sinds gisteren is het wel een oase van rust voor ons en de overgebleven hennen.Aangevuld met heerlijke eigen bloemkool en uiteraard eigen aardappels.Als toetje een lekker stuk pruimenvlaai van superrijpe pruimen die gisteren nog aan de boom hingen. Het restant is uitgedeeld onder de buren en zit in potjes als jam/confiture of saus voor de winter.
aardbeijim Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 Daar had je het al over. Ik had eigenlijk nog veel pagina`s te lezen in dit topic zat pas op p20 maar dat gaat niet meer lukken. Wat is onkruid?Iets wat je niet moet zaaien maar toch uitkomt.
Dennis29 Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 Net gegeten:Peas pudding:Gebakken aardappeltjes uit de oven(voor dat ze de oven ingingen)En gegrilde courgette: Was heerlijk, net of we in een restaurant aten
Aanbevolen berichten