Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Wow Rantje, die zien er echt geweldig uit zeg...prachtig.

Hier nog steeds niets....nog niet eens gezaaid...zucht, het late voorjaar is altijd zo erg voor tuinders, gelukkig weet ik dat de zomer alles goedmaakt...maar toch.

 

Ik heb vandaag boontjes gegeten uit eigen tuin dat wel, maar van 2011 uiteraard, uit de vriezer.

Geplaatst:
gister stamppot raapstelen gehad, ik vond er niks aan

de rest heb ik er allemaal uitgetrokken, op de helft zat luis

Smaken verschillen natuurlijk

Hoe maakte je die stamppot?

gister stamppot raapstelen gehad, ik vond er niks aan

de rest heb ik er allemaal uitgetrokken, op de helft zat luis

Hoe heb je het klaargemaakt dan?

Ik vind het héérlijk

 

Ik maakte puree (met melk, dikke klont boter, peper en zout en daar de raapstelen door. (en nee ik lust geen kaas )

Er zat gewoon geen smaak aan vond ik,

naja ik heb het in ieder geval geprobeerd en weet nu dat ik het niet meer ga zaaien, ik zet er liever een paar kolen voor in de plaats

Schrijffouten onder voorbehoud

Geplaatst:

Het allereerste cherry tomaatje. Ook meteen mn eerste oogst van het jaar. Ik geloof dat mijn volgorde niet helemaal klopt

Geplaatst:

Hier ook raapstelen stamppot met spekjes. Zelfs bij de kinderen favoriet.

Verder al aardig wat salades en spinaziesoep van de ontelbare boomspinaziezaailingen die spontaan overal opkomen.

Geplaatst:

Honey baked rhubarb gemaakt en het is erg lekker. Als toetje maar ook als ontbijt.

 

54652735688422551361095355586333194071245051801n76241335945840.jpg

 

Voor 6 personen

1kg rabarber gesneden in stukjes van 5-10cm lengte

sap en rasp van 1 sinasappel

5 eetlepels vloeibare honing

 

oven voorverwarmen op 150C

doe de rabarber in een ovenschool groot genoeg om 1 enkele laag te maken

verdeel hierover de sinasappel rasp en giet de sinasappelsap erover

verdeel de honign erover en mix het

Doe er losje aluminium folie over heen en bak het voor 45 minuten tot een uur net zolang dat de rabarber zacht is maar niet zijn vorm verliest

laat afkoelen voor je het serveert. In de koelkastkan je het ongeveer een week bewaren

serveren met bijvoorbeeld wentelteefjes, pannekoeken, yoghurt, vanille ijs etc

Geplaatst:

Dikke bruine boterham met jong belegen kaas, rijkelijk belegd met blaadjes van m'n rucola en veldsla. Nyammie nyammie!

Geplaatst:

Een paar radijsjes om wat meer plek te maken voor de rest. Waren een stuk minder pittig dan die van vorig jaar.

Geplaatst:

De eerste rucola!!! Yeah, helaas nog met sla uit de winkel. Maar natuurlijk wél weer met veel eigen bieslook.

Geplaatst:

Vandaag de eerste pluksla gegeten en ook de eerste lading radijsjes. Mijn dochters waren door het dolle!. Vanaf nu elk dag sla op het broodje kaas. Wat een heerlijkheid.

Geplaatst:

De eerste spinazie van het jaar die voor een keertje mooi gelukt is (meestal doet die het hier niet super).

Morgen ga ik de rabarber oogsten, ook de eerste lading van het jaar. Ga ik volgende week ook een lading gelei van maken. Vind ik het lekkerst om banaantaart af te dekken...

Geplaatst:
De eerste spinazie van het jaar die voor een keertje mooi gelukt is (meestal doet die het hier niet super).

Morgen ga ik de rabarber oogsten, ook de eerste lading van het jaar. Ga ik volgende week ook een lading gelei van maken. Vind ik het lekkerst om banaantaart af te dekken...

 

 

Zou je een recept willen plaatsen van die banaantaart?

Klinkt zo lekker!

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Gewokte eeuwig moes, knoflookgroen en radijsloof.

Er zat nog meer door maar dat kwam niet uit de tuin

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...