jasmin Geplaatst: 29 april 2012 Geplaatst: 29 april 2012 Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, wat een mooie paksoi.... heb je een kasje of zo?? (sorry, met dit nieuwe systeem zie ik die up-dates altijd over het hoofd) http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Rantje Geplaatst: 29 april 2012 Geplaatst: 29 april 2012 Dank je wel!!! Ze zijn echt heel mooi hè?Maar ze staan niet in mijn koude bak, die was al vol Binnen gezaaid en buiten uitgeplant op 2 maart.Op 23 maart weer 4 uitgeplant en die zijn al bijna net zo groot http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Astrid Geplaatst: 30 april 2012 Geplaatst: 30 april 2012 Wow Rantje, die zien er echt geweldig uit zeg...prachtig.Hier nog steeds niets....nog niet eens gezaaid...zucht, het late voorjaar is altijd zo erg voor tuinders, gelukkig weet ik dat de zomer alles goedmaakt...maar toch. Ik heb vandaag boontjes gegeten uit eigen tuin dat wel, maar van 2011 uiteraard, uit de vriezer.
Janine~Bustani Geplaatst: 30 april 2012 Geplaatst: 30 april 2012 gister stamppot raapstelen gehad, ik vond er niks aan de rest heb ik er allemaal uitgetrokken, op de helft zat luis Smaken verschillen natuurlijk Hoe maakte je die stamppot?
jasmin Geplaatst: 30 april 2012 Geplaatst: 30 april 2012 Dank je wel!!! Ze zijn echt heel mooi hè?Maar ze staan niet in mijn koude bak, die was al vol Binnen gezaaid en buiten uitgeplant op 2 maart.Op 23 maart weer 4 uitgeplant en die zijn al bijna net zo groot Ben zwaar onder de indruk... bij mij lukt dit niet hoor... die paksoi dingen van mij hebben geen haast... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Gemma Geplaatst: 1 mei 2012 Geplaatst: 1 mei 2012 Vandaag staat rabarber op het menu.Morgen sla met verse bieslook, peterselie en een eitje van eigen kippen.Ook zit de eerste spinazie-oogst eraan te komen. http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Night Geplaatst: 1 mei 2012 Geplaatst: 1 mei 2012 gister stamppot raapstelen gehad, ik vond er niks aan de rest heb ik er allemaal uitgetrokken, op de helft zat luis Smaken verschillen natuurlijk Hoe maakte je die stamppot?gister stamppot raapstelen gehad, ik vond er niks aan de rest heb ik er allemaal uitgetrokken, op de helft zat luis Hoe heb je het klaargemaakt dan?Ik vind het héérlijk Ik maakte puree (met melk, dikke klont boter, peper en zout en daar de raapstelen door. (en nee ik lust geen kaas )Er zat gewoon geen smaak aan vond ik,naja ik heb het in ieder geval geprobeerd en weet nu dat ik het niet meer ga zaaien, ik zet er liever een paar kolen voor in de plaats Schrijffouten onder voorbehoud
Janine~Bustani Geplaatst: 1 mei 2012 Geplaatst: 1 mei 2012 Neuh, dat zou mij ook niet zo smaken inderdaad
Raxia Geplaatst: 1 mei 2012 Geplaatst: 1 mei 2012 Het allereerste cherry tomaatje. Ook meteen mn eerste oogst van het jaar. Ik geloof dat mijn volgorde niet helemaal klopt
pet Geplaatst: 1 mei 2012 Geplaatst: 1 mei 2012 Hier ook raapstelen stamppot met spekjes. Zelfs bij de kinderen favoriet. Verder al aardig wat salades en spinaziesoep van de ontelbare boomspinaziezaailingen die spontaan overal opkomen.
Nicolette Geplaatst: 2 mei 2012 Geplaatst: 2 mei 2012 Honey baked rhubarb gemaakt en het is erg lekker. Als toetje maar ook als ontbijt. Voor 6 personen 1kg rabarber gesneden in stukjes van 5-10cm lengte sap en rasp van 1 sinasappel 5 eetlepels vloeibare honing oven voorverwarmen op 150C doe de rabarber in een ovenschool groot genoeg om 1 enkele laag te maken verdeel hierover de sinasappel rasp en giet de sinasappelsap erover verdeel de honign erover en mix het Doe er losje aluminium folie over heen en bak het voor 45 minuten tot een uur net zolang dat de rabarber zacht is maar niet zijn vorm verliest laat afkoelen voor je het serveert. In de koelkastkan je het ongeveer een week bewaren serveren met bijvoorbeeld wentelteefjes, pannekoeken, yoghurt, vanille ijs etc
Rantje Geplaatst: 2 mei 2012 Geplaatst: 2 mei 2012 Dat lijkt me best lekker Nicolette! http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Tania Geplaatst: 2 mei 2012 Geplaatst: 2 mei 2012 Dikke bruine boterham met jong belegen kaas, rijkelijk belegd met blaadjes van m'n rucola en veldsla. Nyammie nyammie!
Raxia Geplaatst: 2 mei 2012 Geplaatst: 2 mei 2012 Een paar radijsjes om wat meer plek te maken voor de rest. Waren een stuk minder pittig dan die van vorig jaar.
jeanne-heijmans Geplaatst: 2 mei 2012 Geplaatst: 2 mei 2012 Botersla. Moet even elke week dit eten,beetje veel gezaaid voor 2 personen.
bonnie f Geplaatst: 2 mei 2012 Geplaatst: 2 mei 2012 Pittige pluksla met bieslook. Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Erny Geplaatst: 2 mei 2012 Geplaatst: 2 mei 2012 De eerste rucola!!! Yeah, helaas nog met sla uit de winkel. Maar natuurlijk wél weer met veel eigen bieslook.
Marlein Geplaatst: 2 mei 2012 Geplaatst: 2 mei 2012 Vandaag de eerste pluksla gegeten en ook de eerste lading radijsjes. Mijn dochters waren door het dolle!. Vanaf nu elk dag sla op het broodje kaas. Wat een heerlijkheid.
Nicolette Geplaatst: 5 mei 2012 Geplaatst: 5 mei 2012 vers gemaakte tomaten soep met de tomaten van de oogst van vorig jaar uit de vriezer!
Jorieke123 Geplaatst: 5 mei 2012 Auteur Geplaatst: 5 mei 2012 Foe Yong Hai met ganzeneieren, stengelui en groene asperge. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Claudia69 Geplaatst: 6 mei 2012 Geplaatst: 6 mei 2012 De eerste spinazie van het jaar die voor een keertje mooi gelukt is (meestal doet die het hier niet super). Morgen ga ik de rabarber oogsten, ook de eerste lading van het jaar. Ga ik volgende week ook een lading gelei van maken. Vind ik het lekkerst om banaantaart af te dekken...
meekje Geplaatst: 6 mei 2012 Geplaatst: 6 mei 2012 De eerste spinazie van het jaar die voor een keertje mooi gelukt is (meestal doet die het hier niet super). Morgen ga ik de rabarber oogsten, ook de eerste lading van het jaar. Ga ik volgende week ook een lading gelei van maken. Vind ik het lekkerst om banaantaart af te dekken... Zou je een recept willen plaatsen van die banaantaart?Klinkt zo lekker! Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje
spirrie Geplaatst: 7 mei 2012 Geplaatst: 7 mei 2012 Gisteren raapsteeltjesstamppot gemaakt. Mhuh.. weet of ik het echt lekker vind, maar vies is het ook niet.
bonnie f Geplaatst: 7 mei 2012 Geplaatst: 7 mei 2012 Gewokte eeuwig moes, knoflookgroen en radijsloof.Er zat nog meer door maar dat kwam niet uit de tuin Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Aanbevolen berichten