Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Oké mensen, komt ie, de Rumtopf-foto-reportage....en speciaal voor jullie de kerstman van zolder gehaald :

 

PICT952998311418596682.JPGPICT953084011418596683.JPGPICT953154821418596685.jpgPICT953218551418596687.JPGPICT9535aa71031418596690.jpg

 

Hij ruíkt ook zo lekker

 

@ Piroska

Geplaatst:

Ja Hij is hééééérlijk....ik moest voor de foto natuurlijk een glas vullen....en tja....dát kun je niet weer teruggieten, toch??

 

Ik heb er niet zoveel suiker in gedaan en dat vind ik erg lekker......blijft ook meer van de oorspronkelijke alcohol behouden, toch?

Geplaatst:

Heb er gisteren nog een beetje steranijs en een half kaneelstokje ingedaan om een beetje een ondertoon te ontwikkelen.

En natuurlijk wéér een glaasje geproefd. Heerlijk... vooral die van alcohol doordrenkte vruchtjes.

Geplaatst:

Ik had er eigenlijk niet veel rode vruchten n, in verhouding....daar zal het vast aan liggen. De drank is rood en de vruchten beetje bleekjes; ik had er witte aardbei in gedaan geloof ik.

 

 

zit bijna geen fruit meer in. Hahaha hij zat echt heuuuul vol.

 

 

 

Ik wilde net vragen waarin jullie allemaal de vruchten gaan toepassen maar daar hoef jij je het hoofd niet meer over te breken.

 

 

Ik vind het sap zonder vrucht erin lekkerder.....ik heb niks met "oeps een aardbei!!"....zo onder het drinken....maar toen bedacht ik opeens: Daar is een cocktailprikker natuurlijk goed voor

 

Iemand nog speciale plannen met de inhoud

 

(kun je er ook nog mee koken?)

Geplaatst:

Met vanilleroomijs...

 

Mijn drank is ook erg donkerrood, ik had er veel kersen in gedaan. Ik heb er 5 halve literpotten van gemaakt..4 geef ik er weg rond Kerst..de 5e blijft bij mij.

Ik vind het "sap" ook lekkerder gelukkig heeft Lie er absoluut geen problemen mee zich over de vruchten te ontfermen

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

IMG4553m74801420122045.jpg

 

Na de foto heb ik m doorgeroerd en er een lekker glas mee vol geschept en daarmee het oude jaar uitgeluid.

Toegevoegde kruiden hebben al wat smaak achtergelaten, lekker.

Maar kan wel wat suiker bij want de kick is behoorlijk... helemaal met die peperkick er ook nog achteraan. Maar vind 'm lekker.

 

Gaan we dit jaar weer samen Rumtopfen?

Geplaatst:

Ik wil zo'n hete kruiden/peper topf (leuke input Erny ) ook wel eens uitproberen dus doe in elk geval ook weer mee. Nu nog n mooie fles rum zoeken. Misschien maak ik er nog kleine (weck)potjes bij....voor smaakvariaties

 

 

 

Ik zit net te denken: ik kan het begin bericht aanpassen, dan keuvelen we hier gewoon verder. Kunnen we altijd in mei/juni kijken of we een nieuw topic voor dit jaar willen/nodig hebben ......

  • 4 weeks later...
Geplaatst:

Ik doe dit jaar niet mee. . Ik vond het heerlijk hoor met eau de vie en niet te zoet. Het meeste heb ik weggegeven ik drink nu eenmaal weinig zoete drankjes. En voor het aankomende jaar heb ik een nieuwe passie: Ratafía.. naar een oud recept uit Spanje.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 2 maanden later ...
Geplaatst:

Vandaag even wat vocht in een flesje gegoten. Maar dus ook zelf maar weer een glaasje genomen. Voor het eerst sinds de grote enkelbreuk begin februari.

En... de Rumtopf is wéér lekkerder dan de vorige keer!

 

Maar de pot is nog halfvol dus weet ook niet of ik dit jaar wel weer een gemengde Rumtopf ga maken. Denk dat ik dit jaar wat vruchten apart in de alcohol leg.

En misschien ook wel een flesje met alleen pepers op wodka ofzo?...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...