Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Featured Replies

Geplaatst:

semi-indo-tomaatsoepje, mie hoen, eitje pindasaus

 

(dzz:

kweek een seizoen tomaatjes voor de soep, moneymakers in mijn geval

pluk ze bijna overrijp

kook ze 2 minuten en passe vite ze

doe sap in pan met gedroogde groenten, 1/2 bouillonblokje porcini

prut een uurtje

doe P&Z na proeven

doe beetje laos en gemberpoeder en proef...

..en smullen maar )

Geplaatst:

Smoothie Bramen-bietjes-komkommer en banaan.

Rijst met eigen paprika, peper, ui, tomaat en een eitje en courgettezuur 2014.

Geplaatst:

Vanmiddag met mijn oude moeder de enige meloen dit jaar uit eigen tuin opgesmikkeld. Hij was verbluffend lekker.

Geplaatst:

andijviestamp, amerikaanse varkenslapjes

 

(dzz:

braad schouderkarbonaadjes zonder bot aan in boter, olie, klein beetje ganzevet

maak een mix van appelmoes, honing, mosterd, p&z, basterdsuiker

smeer een ovenschaal in, de bodem dan, met de mix

leg de aangebraden lapjes erop

smeer bovenkant in met de rest van de mix en strooi fijngekniote rozemarijn erop

zet voor 1 uur op 180 in de oven)

Geplaatst:

Boterboontjes met Charlotte aardappeltjes en een gehaktbal.

Geplaatst:

Chili sin carne. Enkel ajuin niet uet

Geplaatst:

lekker zomers,

recept van Janneke V. met wat aanpassingen:

 

Risotto met venkel en sinaasappel

3 – 4 el olijfolie

1 ui, gesnipperd + teentje knoflook

1 venkelknol, in blokjes

250 g risottorijst

50 ml witte wijn

1 liter hete groentebouillon of porcinibouiilon

rasp en sap van 1 mineola (hadden we toevallig wél liggen)

6 – 8 el belegen geitenkaas, geraspt

1 el peterselie, fijngehakt

knlontje roomboter

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en tweederde van de venkelblokjes (dat doen we dus even apart omdat we dan de garing beter kunnen controleren). Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glad zijn van de olie. Blus af met wijn (deksel op de pan natuurlijk)

Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, totdat de risotto bijna gaar is. Proef eens na 10 minuutjes. Roer de venkelblokjes erdoor en laat de risotto nog ongeveer 10 minuten pruttelen . Roer de mineolarasp en -sap er dan door en een klontje roomboter voor de glans.

Geplaatst:

Chinese tomatensoep met prei en courgette

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Geplaatst:

"Alles wat voorhanden was - opruim curry"

 

Had nog een pan gekookte rijst en de boontjes moesten vandaag er ook wel aan geloven dus: rondje door keuken, koelkast en vriezer, dat ruimde lekker op.

 

Had nog gaargesudderd lamsvlees (van de kersttoestand) in de vriezer.

Bakje Besengeh Mix (indonesisch), wat currypaste.

Eigen teelt:

Rode ui, gele courgette, verschillende soorten boontjes, tomaat, PdPdP en Artist pepers, veel knoflook, hele sjalotjes in schil, stukjes appel, prut uit mn peperoliefles'14.

Sudderen met wat rijstwater (afgietsel van rijst is goed bindmiddel).

Opeten met de rijst, pappadums, eigen mixed pickels'14.

 

En al zeg ik het zelf.... is wel errug lekker...

(Gelukkig maar want hier moet ik nog wel 1 á 2x van eten gezien de pan vol... )

Geplaatst:

Een haas, van Indy (ja Indy, nu pas ). Gaargesuddert in bier met wat toevoegingen (mosterd, soyasaus, etc.) Met een patatje er bij, was dat wel smullen voor ons en onze hulpjes (we hebben een boel varkensvlees verwerkt) gisteravond.

Geplaatst:

Mmm lekker zeg! Wij aten vroeger thuis wel eens hazenpeper..dat was echt zondagseten.

 

Ik eet nu druiven van mijn twee zelf gestekte druiven..ze zijn lekker en ik ben er trots op!

Verder het gewone septemberspul + een flinke lading shitakes..die gaan in de soep, in de omelet, in de salade

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Leuk Jorieke,dat ie gesmaakt heeft. Ik krijg dit jaar vast wel weer

Geplaatst:

Tagliatella met gebarste tomatensaus

Geplaatst:

 

rijst, balletje kipgehakt met tamarinde en ketjapsaus, kool met kerrie en kokos, eitje met pindasaus

Geplaatst:

Nog een keer wortelstamp.

Geplaatst:

Drie verschillende pepers, roma (nog 3 te gaan dan zijn de tomaten op), bonenkruid, bazielkruid, wilde marjolein, bieslook, bosui, bergsalie, tijm.

Geplaatst:

kliekjes

en yoghurt met bramensaus

Geplaatst:

Tomatensoep van de laatste grote tomaten

Geplaatst:

In de ketel buiten (ketelkoken) een lekkere soep gemaakt met prei,wortel,ui,knoflook,venkel,bleekselderij,lavas, en aardappel. Een kilootje gehakt tot balletjes gemaakt,en erbij gedaan.Keteltje80171442610430.jpg

Geplaatst:

goh mooi man, met lavas.. mmm

Geplaatst:

Vandaag heerlijke Parijse worteltjes uit eigen tuin met eigen broccoli, eigen aardappels en een stukje zalm van de visboer om de hoek met een vissausje met eigen dille.

Geplaatst:

courgettesoepje met desembroodje

snijboontjes, aardappeltjes uit de oven, balletje sjonnie boer, tomaatje

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.