appelvrouw Geplaatst: 13 maart 2017 Geplaatst: 13 maart 2017 Dank u..bestaat echt hoor en is lekker! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
paddestoelengek Geplaatst: 13 maart 2017 Geplaatst: 13 maart 2017 Was bedoeld als geniaal gevonden de naam....Zelf maak ik graag sambal badjak.......vandaar moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
lionne Geplaatst: 15 maart 2017 Geplaatst: 15 maart 2017 Vanmiddag broodje kruidenboter op met bieslook uit de tuin.
lionne Geplaatst: 15 maart 2017 Geplaatst: 15 maart 2017 en nu geroerbakte eeuwige moes met paprika (van de winkel) met aardappelpuree en worstjes. zelfs baby vond het heerlijk
appelvrouw Geplaatst: 15 maart 2017 Geplaatst: 15 maart 2017 Nasi met prei uit de jardinade tuin en bladselder uit de mijne. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Charly Geplaatst: 16 maart 2017 Geplaatst: 16 maart 2017 Gisteren op het menu: veldvarkensgehaktballetjes, met een veldeendenei daar doorheen. En wat allerlaatste kale uit eigen tuin roergebakken met allerlei ander groetenspul, helaas niet meer uit eigen tuin. Gelukkig staan ze allemaal - wortel, pastinaak, sjalotjes, piepertje - al wel weer in de grond. Kan nu al zo naar ze uitkijken! wees bevriend met kleine dingen
Jizkaha Geplaatst: 22 maart 2017 Geplaatst: 22 maart 2017 Laat ontbijt van frittata met zuring en mascarpone. Hmmmm, daar heb ik me nou de hele winter op zitten verheugen (linkje naar recept -> http://wp.me/p4h4Qz-7W) Zelluf doen
jootje Geplaatst: 22 maart 2017 Geplaatst: 22 maart 2017 Gisteren witlof.....ik blijf het bijzonder vinden hoe dat groeit!
appelvrouw Geplaatst: 22 maart 2017 Geplaatst: 22 maart 2017 Geinig, witlof van karwei!! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Mellie Geplaatst: 22 maart 2017 Geplaatst: 22 maart 2017 WoW Jootje, wat leuk die witlof! Ik krijg gelijk zin om dat ook te proberen te kweken. Super! Ben dol op witlof. Rauw dan wel.
Jorieke123 Geplaatst: 22 maart 2017 Geplaatst: 22 maart 2017 Goed gelukt Oh ja ik heb ook nog wat kropjes staan. Gauw oogsten en eten Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
lionne Geplaatst: 31 maart 2017 Geplaatst: 31 maart 2017 Kruidenboter met oregano, rozemarijn, tijm en veel bieslook.
appelvrouw Geplaatst: 31 maart 2017 Geplaatst: 31 maart 2017 Stamppot van bloemkool met selderij peterselie lavas en venkelkruid en veld varkens snitzel met shiitakes uit eigen tuin We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Geplaatst: 3 april 2017 Geplaatst: 3 april 2017 Een zelf vers gebakken broodje, met een eitje van eigen kip , en bieslook en peterselie uit de tuin. Daarna een schaaltje kefir uit eigen keukenkast, met zelfgemaakte rozenbotteljam van sept.
jootje Geplaatst: 3 april 2017 Geplaatst: 3 april 2017 Nou, Indy....daar word je toch blij van? ( afgezien van die kefir dan! )
Raquette Geplaatst: 4 april 2017 Geplaatst: 4 april 2017 Joehoe, ik kan hier ook eens wat posten! Een oventortilla met broccolispruitjes en -blad, lenteui en daslook uit eigen tuin. Vulling:Een uitje smoren in een mengsel van water en olie, fijngesneden champignons en een beetje tomaat erbij (die hadden we toevallig nog), en dan de broccoli. Ongeveer 5 minuten meebakken. Dan voorgekookte (of eigengekookte) krieltjes erbij, en de lenteui en daslook rauw. Eimengsel:Vier eieren mengen met twee theelepels mosterd, 1 kuipje ricotta of andere zachte kaas, een eetlepel citroensap en zout en peper. Vulling in de vorm, eimengsel en parmezaan eroverheen, 25 minuten bakken. Klaar. Superlekker! Everybody needs beauty as well as bread --- John Muir Algehele moes-, klus- en knutselblog: http://www.recoverista.com
Raquette Geplaatst: 10 april 2017 Geplaatst: 10 april 2017 Een salade met bonen, kikkererwten, rijst, ui en broccolispruitjes uit eigen tuin! Everybody needs beauty as well as bread --- John Muir Algehele moes-, klus- en knutselblog: http://www.recoverista.com
balkontuinder Geplaatst: 12 april 2017 Geplaatst: 12 april 2017 Niet net, maar zometeen. Een pastaatje met snijbiet uit de tuin en courgette met een uitje erdoor.
appelvrouw Geplaatst: 12 april 2017 Geplaatst: 12 april 2017 Quiche asperges met parmesan..pompoensoep met verse kruiden. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
weknow Geplaatst: 12 april 2017 Geplaatst: 12 april 2017 De eerste keer verse groene asperges uit eigen tuin. Met zout en peper en teentje knoflook gewokt bij frietjes. Smullu! In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
pippi Geplaatst: 12 april 2017 Geplaatst: 12 april 2017 Hier de eerste rabarber gegeten! Receptje van internet geplukt van rabarber uit de oven, weer eens iets anders dan rabarbermoes: http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/11425-rabarber-uit-de-oven Niet vies hoor, maar volgende keer gaat er nog een extra eetlepel suiker doorheen. Jezesmegreetje dat was zuur. En volgende keer doe ik ook wat kaneel erdoor, lijkt me lekkerder. De sla in de kas mocht wat uitgedund, dus een paar plantjes (little gem, eikenblad en 4 jaargetijden) tegen mijn principes in met wortel en al uitgetrokken en met hun kont in een plastic zakje met slootwater mee naar huis genomen. Was erg lekker op mijn experimentele boterham met hummus, augurkjes en drupjes zoete chilisaus, en de rest van het bosje slaplantjes staat nog steeds fris in het zakje in de keuken. Dat werkt dus beter dan blaadjes plukken en mee naar huis nemen, want dat verlept binnen no-time.
speets Geplaatst: 13 april 2017 Geplaatst: 13 april 2017 Hier ook de eerste rabarber dit jaar: ZOET! Ik heb vorig jaar nieuwe soorten gekocht en dat proef je Verder de laatste pompoensoep met een lekker vv-hamschijfje en pannenkoeken met gerookt vv-spek. "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 13 april 2017 Geplaatst: 13 april 2017 Broodjes met BBQ-worstjes (uit een koekenpan... geen BBQ nog) en de 1e vier asperges (nou ja, ik had er al 1 geoogst om zo te eten, uit het vuistje) even meegebakken in dezelfde pan. En dan een klodder van Jet haar zoetzuremosterdprutje. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 13 april 2017 Geplaatst: 13 april 2017 Ha dat ziet er goed uit. Help me herinneren dat ik het recept plaats van de Golden Relish.Wij aten de laatste kip uit de vriezer met aardappels en veel sla uit de kas op smaak gemaakt met flink veel dragon en bieslook We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten