Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Recepten voor ijs in vormpjes


Anna3

Recommended Posts

Nu ik ook van die calippovormpjes heb ben ik wel benieuwd naar lekkere recepten! 

 

Heb ze vandaag gevuld met fruit en andere spullen die op moesten. Twee met gepureerde peer met wat citroensuiker en vier met banaan, kokosmelk en limoensap. Vanavond maar eens proeven

 

Edit 2023: de webwinkel voor die ijsvormpjes bestaat helaas niet meer.

Edited by Anna3
Link to comment
Share on other sites

Ik had smoothies ingevroren, maar je proefde er weinig van, door de kou

En om er nou suiker en room bij te doen... dan drink ik het liever zo op, gekoeld.

Veel meer smaak.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Ieder z'n voorkeuren, speets, maar ik vroeg hier eigenlijk om recepten

 

Banaan-kokosijsjes

Voor 5 callipovormpjes:

- 2 rijpe bananen

- ca.150 ml kokosmelk

- evt limoensap*

Pureer de bananen, voeg de kokosmelk en eventuele limoensap toe en mix tot een egale massa. Giet het mengsel in de ijsvormpjes en zet minimaal 6 uur in de vriezer.

 

*Ik had het sap van 1 limoen erbij gedaan, maar dat proef je niet echt.

Link to comment
Share on other sites

Vroeger (jeemp,wat klinkt dat oud ) had ik de vormpjes van tupperware,opgeleukt met mickey mouse vasthoudertjes.Ik heb ze nog ergens. Ik maakte toen voor mijn kids erg vaak ijsjes van gepureerd fruit.Mijn zoon was namelijk ernstig allergisch voor kleurstoffen,en kon veel ijsjes niet eten. Hier waren de peer ijsjes,en meloenijsjes veruit favoriet. Ook maakte ik yoghurtfruit ijsjes. Meestal met aardbeien. Dan maakte ik een aardbeiensaus,met suiker,en roerde er yoghurt door,en dan goot ik in de vormpjes.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb er wat gemaakt met banaan en bramen. Ook lekker, zonder suiker. Maar de vruchten waren dan ook echt goed rijp, en het ijsje nu niet zo heel erg zoet. Je maakt alleen al gauw teveel mix, en dan blijkt dat je zo ongeveer alle 12 de vormpjes kunt vullen Dus als je een mengsel uit wilt proberen, dan maak je het beste echt heel weinig.

 

IMG016925851439710984.JPGIMG017077511439710993.JPG

Link to comment
Share on other sites

Banaan-kokosijsjes

Voor 5 callipovormpjes:

- 2 rijpe bananen

- ca.150 ml kokosmelk

- evt limoensap*

Pureer de bananen, voeg de kokosmelk en eventuele limoensap toe en mix tot een egale massa. Giet het mengsel in de ijsvormpjes en zet minimaal 6 uur in de vriezer.

 

*Ik had het sap van 1 limoen erbij gedaan, maar dat proef je niet echt.

Oh wat een goed idee om er kokosmelk voor te gebruiken. Ik houd wel van zoete ijsjes en kokosmelk is toch vrij zoet? En zou het ook werken met ananas i.p.v. banaan, dan heb je alcoholvrije pina colada ijsjes ? Als je de limoen weg zou laten zou je het misschien wel proeven en missen, dus ik zou die er zelf gewoon in houden.

 

Wat ik erg lekker vind zijn aardbeien in de blender (of was het de keukenmachine?) een beetje beetje tijm er door, en voor de extra zoetigheid wat honing.

-aardbeien

-tijm

-honing

Waren ook erg goed geslaagd. Ik weet niet of het door de honing kwam (i.p.v. suiker), maar ze waren ook niet keihard, dat vond ik ook een pluspunt.

Link to comment
Share on other sites

De kokosmelk maakt het vooral wat romiger, of het echt zoet is vraag ik me af. Mijn vriend en ik vinden dat het wel meevalt.

 

Je maakt alleen al gauw teveel mix, en dan blijkt dat je zo ongeveer alle 12 de vormpjes kunt vullen

Heb ik ook gemerkt ja, vandaar dat ik de hoeveelheden hier maar noem en het aantal vormpjes dat ik ermee kon vullen

 

De perenijsjes waren ook lekker:

Perenijs

Voor 2 callipovormpjes:

- 1 grote peer

- evt. citroensuiker*

Pureren en in de vormpjes kieperen, klaar

 

*Als ik van biocitroenen alleen het sap nodig heb, dan haal ik eerst de schil eraf met een fijne rasp. De citroenrasp gaat met suiker in een bakje in de koelkast en blijft zo lang goed. Hier kon de suiker ook prima weggelaten worden, alleen peer was al zoet genoeg.

Link to comment
Share on other sites

2015-06-20-1160231439809103.55

 

Hier had ik vlierbloesemsiroop over, te weinig om nog in een fles te gieten. Gemengd met verse aardbeien.

Resultaat: Ik dacht dat het wel mee zou vallen, omdat bij ijs de zoete smaak een beetje wegvalt door de kou, maar ... echt te zoet. Gedeeltelijk tóch opgegeten, omdat de vlierbloesem-aardbeiensmaak geweldig is. Gedeeltelijk in ijsklonten gehakt en als frisdrank geserveerd.

 

Conclusie: heerlijk, maar iets verdunnen de volgende keer.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Het is nu helemaal geen ijsjes weer, maar ik liep 2week geleden in de ikea en zag daar deze ijslollievormpjes: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40308352/

 

(ik kan het topic over de aanschaf van de calippovormpjes niet terug vinden maar hier lijkt het me ook wel op zijn plek)

misschien wil iemand de link van de siliconen callipovormpjes die in dit topic worden genoemd hier nog plaatsen?

Link to comment
Share on other sites

ah ik dacht dat er nog een apart topic over was. maar ik heb het gevonden:

wat-heb-je-net-gegeten-uit-eigen-tuin-3-t16025-350.html#p288040

 

de site waar de silicone ijsvormen verkrijgbaar zijn: http://www.ijsvormpje.nl

 

die van de ikea gaat op mijn lijstje. zijn net wat goedkoper om te testen of ik ze werkelijk ga gebruiken of dat ze in de kast blijven liggen.

kan dan altijd nog kijken of ik die van ijsvormje.nl erbij bestel om te vergelijken

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...