Anna3 Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 (edited) Nu ik ook van die calippovormpjes heb ben ik wel benieuwd naar lekkere recepten! Heb ze vandaag gevuld met fruit en andere spullen die op moesten. Twee met gepureerde peer met wat citroensuiker en vier met banaan, kokosmelk en limoensap. Vanavond maar eens proeven Edit 2023: de webwinkel voor die ijsvormpjes bestaat helaas niet meer. Edited June 21, 2023 by Anna3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speets Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Ik had smoothies ingevroren, maar je proefde er weinig van, door de kou En om er nou suiker en room bij te doen... dan drink ik het liever zo op, gekoeld. Veel meer smaak. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna3 Posted August 15, 2015 Author Share Posted August 15, 2015 Ieder z'n voorkeuren, speets, maar ik vroeg hier eigenlijk om recepten Banaan-kokosijsjesVoor 5 callipovormpjes:- 2 rijpe bananen - ca.150 ml kokosmelk - evt limoensap*Pureer de bananen, voeg de kokosmelk en eventuele limoensap toe en mix tot een egale massa. Giet het mengsel in de ijsvormpjes en zet minimaal 6 uur in de vriezer. *Ik had het sap van 1 limoen erbij gedaan, maar dat proef je niet echt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prettig gestoord Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Griekse yoghurt met frambozen en bosbessen, suiker of honing naar smaak doet het hier erg goed Gepureerde en of geprakte aardbeien met een scheut citroensap haalt de smaak omhoog, suiker naar smaak toevoegen Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indy Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Vroeger (jeemp,wat klinkt dat oud ) had ik de vormpjes van tupperware,opgeleukt met mickey mouse vasthoudertjes.Ik heb ze nog ergens. Ik maakte toen voor mijn kids erg vaak ijsjes van gepureerd fruit.Mijn zoon was namelijk ernstig allergisch voor kleurstoffen,en kon veel ijsjes niet eten. Hier waren de peer ijsjes,en meloenijsjes veruit favoriet. Ook maakte ik yoghurtfruit ijsjes. Meestal met aardbeien. Dan maakte ik een aardbeiensaus,met suiker,en roerde er yoghurt door,en dan goot ik in de vormpjes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 Ik heb er wat gemaakt met banaan en bramen. Ook lekker, zonder suiker. Maar de vruchten waren dan ook echt goed rijp, en het ijsje nu niet zo heel erg zoet. Je maakt alleen al gauw teveel mix, en dan blijkt dat je zo ongeveer alle 12 de vormpjes kunt vullen Dus als je een mengsel uit wilt proberen, dan maak je het beste echt heel weinig. Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
julia Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 Mijn dochters zijn ook gek op zelfgemaakte waterijsjes! Hier is pure mango favoriet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yosha Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 Banaan-kokosijsjesVoor 5 callipovormpjes:- 2 rijpe bananen - ca.150 ml kokosmelk - evt limoensap*Pureer de bananen, voeg de kokosmelk en eventuele limoensap toe en mix tot een egale massa. Giet het mengsel in de ijsvormpjes en zet minimaal 6 uur in de vriezer. *Ik had het sap van 1 limoen erbij gedaan, maar dat proef je niet echt.Oh wat een goed idee om er kokosmelk voor te gebruiken. Ik houd wel van zoete ijsjes en kokosmelk is toch vrij zoet? En zou het ook werken met ananas i.p.v. banaan, dan heb je alcoholvrije pina colada ijsjes ? Als je de limoen weg zou laten zou je het misschien wel proeven en missen, dus ik zou die er zelf gewoon in houden. Wat ik erg lekker vind zijn aardbeien in de blender (of was het de keukenmachine?) een beetje beetje tijm er door, en voor de extra zoetigheid wat honing. -aardbeien-tijm-honingWaren ook erg goed geslaagd. Ik weet niet of het door de honing kwam (i.p.v. suiker), maar ze waren ook niet keihard, dat vond ik ook een pluspunt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna3 Posted August 17, 2015 Author Share Posted August 17, 2015 De kokosmelk maakt het vooral wat romiger, of het echt zoet is vraag ik me af. Mijn vriend en ik vinden dat het wel meevalt. Je maakt alleen al gauw teveel mix, en dan blijkt dat je zo ongeveer alle 12 de vormpjes kunt vullen Heb ik ook gemerkt ja, vandaar dat ik de hoeveelheden hier maar noem en het aantal vormpjes dat ik ermee kon vullen De perenijsjes waren ook lekker: PerenijsVoor 2 callipovormpjes:- 1 grote peer- evt. citroensuiker*Pureren en in de vormpjes kieperen, klaar *Als ik van biocitroenen alleen het sap nodig heb, dan haal ik eerst de schil eraf met een fijne rasp. De citroenrasp gaat met suiker in een bakje in de koelkast en blijft zo lang goed. Hier kon de suiker ook prima weggelaten worden, alleen peer was al zoet genoeg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Hier had ik vlierbloesemsiroop over, te weinig om nog in een fles te gieten. Gemengd met verse aardbeien.Resultaat: Ik dacht dat het wel mee zou vallen, omdat bij ijs de zoete smaak een beetje wegvalt door de kou, maar ... echt te zoet. Gedeeltelijk tóch opgegeten, omdat de vlierbloesem-aardbeiensmaak geweldig is. Gedeeltelijk in ijsklonten gehakt en als frisdrank geserveerd. Conclusie: heerlijk, maar iets verdunnen de volgende keer. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
loes Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Het is nu helemaal geen ijsjes weer, maar ik liep 2week geleden in de ikea en zag daar deze ijslollievormpjes: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40308352/ (ik kan het topic over de aanschaf van de calippovormpjes niet terug vinden maar hier lijkt het me ook wel op zijn plek)misschien wil iemand de link van de siliconen callipovormpjes die in dit topic worden genoemd hier nog plaatsen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Dat over de calippovormpjes staat in het 'wat heb je net gegeten' topic. Er staan niet echt recepten bij verder geloof ik. Ik zal nog even kijken... Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
loes Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 ah ik dacht dat er nog een apart topic over was. maar ik heb het gevonden:wat-heb-je-net-gegeten-uit-eigen-tuin-3-t16025-350.html#p288040 de site waar de silicone ijsvormen verkrijgbaar zijn: http://www.ijsvormpje.nl die van de ikea gaat op mijn lijstje. zijn net wat goedkoper om te testen of ik ze werkelijk ga gebruiken of dat ze in de kast blijven liggen. kan dan altijd nog kijken of ik die van ijsvormje.nl erbij bestel om te vergelijken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speets Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Bramenijs met kokosmelk en honing. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Oeh klinkt goed! Laat ik nou net bramen geplukt hebben! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speets Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Groente-ijsjes met wortel-sinaasappel-gembersap, banaan, rode biet-appelsap en honing. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.