Nasuada Geplaatst: 6 september 2015 Geplaatst: 6 september 2015 Ketchup en curry dat wordt hier in huis flink gegeten. Ik ging als eerste aan de slag met het recept van wecken online.Tjaaa en niet secuur genoeg gelezen dus ipv 1 kg tomatenpuree (stond in blauw en had ik moeten doorklikken, mja ik had gewoon 1 kg tomaten gepureerd. Een zure bende wat regelrecht de prullenbak in kon). Ik kreeg een tip en een link van iemand en ben vol goede moed aan poging 2 begonnnen.Echt super lekker en een aanrader dus hier de link voor mensen die dit ook willen proberen.http://blog.beringen.nl/?s=curry. Quote https://www.deblijehoeve.nl/
appelvrouw Geplaatst: 16 september 2015 Geplaatst: 16 september 2015 Leuk Nas, misschien ook wel iets voor mij.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
speets Geplaatst: 17 september 2015 Geplaatst: 17 september 2015 Fijn, bedankt Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Bubbels Geplaatst: 17 september 2015 Geplaatst: 17 september 2015 Ik heb ook voor het eerst zelf ketchup gemaakt. Echt een aanrader. Wat een smaakexplosie in een flesje is dat. En eigenlijk heel simpel. Quote Niet meer actief. Graag contact via mail of fb.
Saalk86 Geplaatst: 29 augustus 2019 Geplaatst: 29 augustus 2019 Kan ik dit ook in jampotten inmaken of niet? Quote Insta, leuke foto’s! https://www.instagram.com/waldengardening/
AshaiRey Geplaatst: 30 augustus 2019 Geplaatst: 30 augustus 2019 Tuurlijk, waarom zou dat niet kunnen? Quote Groetjes,Bram
annaelizabeth Geplaatst: 30 augustus 2019 Geplaatst: 30 augustus 2019 Probeer ook maar eens met een grote gepofte rode biet per kilo tomaat ipv suiker. Totaal verantwoord en nog lekkerder. Quote
Saalk86 Geplaatst: 30 augustus 2019 Geplaatst: 30 augustus 2019 Het is gelukt Sowieso handig om deze manier te gebruiken ook bij passata! Quote Insta, leuke foto’s! https://www.instagram.com/waldengardening/
Arja Geplaatst: 2 september 2019 Geplaatst: 2 september 2019 Het maken van tomatenketchup staat ook op mijn to do lijstje. Het is ongetwijfeld veel lekkerder dan die uit de winkel, en dan hebben we weer iets lekkers wat wél in het zoutloze dieet van partner past. Mosterd was al een groot succes, op naar het volgende experiment. Quote
annaelizabeth Geplaatst: 2 september 2019 Geplaatst: 2 september 2019 Ketchup zonder suiker: 1 grote rode biet of 2 kleinere. In alufolie in de oven op 200 graden, ik verwarm niet voor. Op een bakblik met bakpapier, 1,5 kilo tomaten in kwarten. Ik haal alleen de harde kern eruit. Als ik daarmee klaar ben, na ongeveer een half uur, mengen met 2 uien in stukjes, 3 eetlepels balsamico, scheut olijfolie, theelepel zout, theelepel peper, optioneel rode peper in stukjes zonder pit door elkaar mengen, half uur boven de bietjes.Biet pellen en in kom of pan (hangt af van volgende stap), tomatenspul erbij, staafmixer alles fijn maken. Eventueel het geheel zeven om pitjes en velletjes eruit te halen. Halve theelepel kaneel en theelepel gemalen venkelzaad erdoor.Inkoken tot gewenste dikte en in gesteriliseerde potjes. Meer dan een jaar houdbaar. Dat haal je overigens niet want de hele kinderschaar verkiest dit boven de firma Heinz. Quote
Patrijs Geplaatst: 2 september 2019 Geplaatst: 2 september 2019 Ook hier: Quote De moestuin van Patrijs
jootje Geplaatst: 2 september 2019 Geplaatst: 2 september 2019 En ook ik heb de curryketchup gemaakt.Was best pittig, maar gisteren een lepl of twee door mijn roerbakgroente geroerd. Lekker! Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.