Geplaatst: 20 augustus 201312 j Auteur Brandnetelbier is hier favoriet, volgend jaar maken we nog meer Of gember er lekker in is, weet ik ook niet. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 20 augustus 201312 j Bramenjam en de kruisbessen liggen al in het suiker te wachten voor morgen... Iemand al eens honing gebruikt om jam te maken.
Geplaatst: 21 augustus 201312 j een paar potten halve pruimen afgelopen weekend https://eelzuhtjuh.blogspot.com/
Geplaatst: 21 augustus 201312 j Pfff en de kruisbessen zijn verbrand ik ook altijd met tien dingen gelijk doen pfff
Geplaatst: 21 augustus 201312 j nouja, hier niet gelukkig (dierbare echtgenote let er op want ik ben ook een multitasking ...pffff...)
Geplaatst: 23 augustus 201312 j Momenteel staan er 4 bokalen sperzierbonen, 2 bokalen courgette met uit en 2 bokalen wortel in de ketel te pruttelen. Morgen nog een berg courgette, kidneybonen en maïs. Van de overblijfselen maak ik kant-en-klare wokmix voor in de vriezer.
Geplaatst: 23 augustus 201312 j Auteur Ik heb van 7,5 kilo tomaten, 8 weckpotten soep gemaakt. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 24 augustus 201312 j Nog 9 potten pruimen chutney gemaakt ( had er al 11 ).20 potten courgette in zoet-zuur gemaakt nog erbij ( nu bijna 40 potten... is wel genoeg zo denk ik )Snijbonen in de vriezer gedaan ( 8 porties voor mijzelf alleen, manlief lust dat niet.. )17 porties bieten ingevroren.Kruiden ingevroren voor vers gebruik in ijsblokjes vormpjes ( ideaal)4 potjes kersen jam gemaakt ( omdat het zo lekker is.. Mmmm ) http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 24 augustus 201312 j Sommigen vinden snijbonen scheermesjes??Ik vind ze heerlijk. Overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 25 augustus 201312 j gedroogd: snijbonen (lijken net scheermesjes ), straks even ontdrogen en kijken of het nog lekker isin de vriezer gelegd: 3 porties snijbonen à 350 g, idem nz spinaziein de vriezer2: doosje rijpe halve pruimen voor later
Geplaatst: 25 augustus 201312 j Kruiden ingevroren voor vers gebruik in ijsblokjes vormpjes ( ideaal) Gemma, dat invriezen van kruiden in ijsblokvormpjes, hoe doet ge dat Dat ware wel dè oplossing voor ons want er worden hier wel veel kruiden gebruikt en in de winter zijn er veel afgestorven. Please Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
Geplaatst: 25 augustus 201312 j Heeel simpel! Kruiden kleinknippen (zoals je dt ook voor gebruik zou doen), de ijsblokbakjes opvullen met die kruiden, en vol laten lopen met vocht. Kies water als je de kruiden in bijvoorbeeld salades wilt gebruiken, kies olie als je de kruiden in sauzen wilt gebruiken! schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
Geplaatst: 25 augustus 201312 j Je kunt overigens ook heel goed verse kruidenboter maken, en als deze weer iets opgesteven is in de koelkast oprollen tot een worst. Eventueel wat inkepingen maken aan de bovenkant, bijvoorbeeld om de centimeter, en dan in vershoudfolie in de vriezer doen. Dan kun je heel makkelijk elke keer dat je iets nodig hebt afbreken of met een heet mes afsnijden, en de rest weer terugleggen. Blijft maanden goed! En wat je ook zou kunnen proberen is het maken van kruidenolieen. In een mooie fles, staat nog leuk ook. Dat is alleen iets minder lang houdbaar (of risicovoller) omdat er in verse kruiden nog vocht zit, en je dan een risico op botulisme loopt. schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
Geplaatst: 25 augustus 201312 j Heeel simpel! Kruiden kleinknippen (zoals je dt ook voor gebruik zou doen), de ijsblokbakjes opvullen met die kruiden, en vol laten lopen met vocht. Kies water als je de kruiden in bijvoorbeeld salades wilt gebruiken, kies olie als je de kruiden in sauzen wilt gebruiken! Olie erbij en dan invriezen??? Vries jij je spullen in in vloeibaar stikstof?? Want anders bevriest olie echt niet
Geplaatst: 25 augustus 201312 j Oh, dan hallucineer ik zeker? schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
Geplaatst: 25 augustus 201312 j Ik vries alleen in in water.Kruiden klein maken en water toevoegen.Heel simpel maar heel doeltreffend!! Groetjes Gemma http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 25 augustus 201312 j Heeel simpel! Kruiden kleinknippen (zoals je dt ook voor gebruik zou doen), de ijsblokbakjes opvullen met die kruiden, en vol laten lopen met vocht. Kies water als je de kruiden in bijvoorbeeld salades wilt gebruiken, kies olie als je de kruiden in sauzen wilt gebruiken! Olie erbij en dan invriezen??? Vries jij je spullen in in vloeibaar stikstof?? Want anders bevriest olie echt niet Olijfolie bevriest bij -6 graden
Geplaatst: 26 augustus 201312 j tomaten en nog wat prei gedroogd pruimen gedroogd (vergeten even in heet water te zetten voor tegen het waslaagje op de schil, dus weer langggggg.... ) vorge week gedroogde snijbonen (die waren alleen geplukt, gesneden en gedroogd) weer van water voorzien en gekookt, 12 min, resultaat heel bevredigend, dat gaan we dus voortaan elk jaar doen; gedroogde pruimen gesnoept, lekker, maar iets te lang gedroogd, daarna wat kokend water erop en weer geproefd: ook aardig. Ergo conclusio: voortaan minder lang drogen (en wel even in heet water van te voren doen RobO!) zuurkool uit pot 1 geproefd, mag nog wel even verder zuren; pot 2 gewassen met hete soda want de filderkraut staat op springen 26 augustus 201312 j aangepast door Gast
Geplaatst: 26 augustus 201312 j Aaah...goed om te weten van die snijbonen. Is wat voor volgend jaar. Dit jaar weinig bonen hier,te laat gezaaid. Jammer want ik ben gek op snijbonen! En sperziebonen....Had niet veel pruimen, maar klaag niet, want de twee seizoenen hiervoor had ik niks! Nu een 600 gram, wel hier en daar aangegeten door wespen ofzo. Drie kleine potjes pruimen jam, met rode port en speculaaskruiden gemaakt. En die is me toch lekker!
Geplaatst: 26 augustus 201312 j Leuk RobO, je droogervaringen! Hier is de zonnedroger in de maak, dus ik hoop ook nog veel te kunnen drogen dit seizoen. Vandaag gele sperzieboontjes een kilo geblancheerd en ingevroren en hetzelfde met 6 koolraapjes.. http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.