Heylane Geplaatst: 13 augustus 2015 Geplaatst: 13 augustus 2015 Oh RobO te leuk! Omdat ik absoluut teetotal ben zou ik het gewone azijn doen. Dat is geen probleem toch? Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 13 augustus 2015 Geplaatst: 13 augustus 2015 Deze week jam (aardbei Ostara, aardbei FMS, braam) en chutney van tomaat gemaakt.Hier al 10 potten minder (weggegeven) Ziet er netjes uit Quote
appelvrouw Geplaatst: 13 augustus 2015 Geplaatst: 13 augustus 2015 Omdat ik absoluut teetotal ben zou ik het gewone azijn doen. Dat is geen probleem toch?ik snap je vraag niet, en wat is teetotal?Heylane, ik gooi meestal nog van alles bij het zoetzuur..extra knoflook extra pepers, en verder ook stukjes laurier, selderijzaadjes enz. Ik had ook geen mosterdpoeder want die in mijn potje coleman ( vorig jaar gekocht) was groengeel geworden Ja ik eet het op brood, in de sla, bij indisch eten enz... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Heylane Geplaatst: 13 augustus 2015 Geplaatst: 13 augustus 2015 Sorry, talen door elkaar gehaaldTeetotal (engels) is geheelonthouder, geen alcohol dus. In net mosterdrecept van RobO stond dat het met wijnazijn gemaakt werd. Jet, Ik ga je recept ook maar eens (losjes) uitproberen. Ik houd er wel van als er ruimte is voor variatie Quote
aussiekarin Geplaatst: 13 augustus 2015 Geplaatst: 13 augustus 2015 Vandaag gemaakt: 15 potten Indiaase courgettechutney en 14 potten piccalilly. Quote
Hanneke91 Geplaatst: 13 augustus 2015 Geplaatst: 13 augustus 2015 Ruim drie kilo bieten gekookt en ingevroren, daar gaan we van smullen . Quote
Indy Geplaatst: 13 augustus 2015 Geplaatst: 13 augustus 2015 De eerste lading augurken ingemaakt.In zoetzuur. Quote
RobO Geplaatst: 14 augustus 2015 Geplaatst: 14 augustus 2015 500 g prei gedroogden 1 knoflookbolvoor de soepgroentenmix 2015 Quote
jootje Geplaatst: 14 augustus 2015 Geplaatst: 14 augustus 2015 Bramen- frambozenjam.Augurkzoetzuur en zure bommen.Spercibonen. Voor in de vriezer. Quote
RobO Geplaatst: 15 augustus 2015 Geplaatst: 15 augustus 2015 1 pompoen van vorig jaar, blue ballet, gesoept, is wel een pr hier Quote
Indy Geplaatst: 15 augustus 2015 Geplaatst: 15 augustus 2015 De eerste sambal gemaakt,en chilisaus,Deze was niet zo heet.Ik had zwarte pepertjes,en een onleesbaar etiketje,dus geen idee Maar het is een lekker zoet samballetje met een pittige bite. Quote
RobO Geplaatst: 16 augustus 2015 Geplaatst: 16 augustus 2015 gister nz spinazie ingevrorenen net 4 potten rattes geweckt ennuh: 2x6x300 g snijboontjes, portugese zaden geel en de gewoontjes Quote
Erny Geplaatst: 17 augustus 2015 Geplaatst: 17 augustus 2015 Twee potten met bramenjam/saus. De eersten van het jaar. Waren wel erg natte bramen... moesten gelijk verwerkt worden.De wijnbessen hebben duidelijk veel minder te lijden onder de onophoudelijke regen. Maar die hebben de inmaak niet gehaald... Quote
appelvrouw Geplaatst: 18 augustus 2015 Geplaatst: 18 augustus 2015 Zometeen 6 kilo tomaten verwerken..ik ga het ook maar eens wekken want mijn vriezer zit voor het eerst boorde- en propvol. Gelukkig heb ik die mooie Balls potten Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 19 augustus 2015 Geplaatst: 19 augustus 2015 4 liter gestoomsapt, eigen druifjes! Quote
appelvrouw Geplaatst: 19 augustus 2015 Geplaatst: 19 augustus 2015 5 grote potten met green tomato hot pepper mix... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Erny Geplaatst: 20 augustus 2015 Geplaatst: 20 augustus 2015 Klinkt goed! Receptje? Gister twee potten met pruimenmoes/jam gemaakt. Moest wel eerst alle pruimpjes controleren op die rode wurmpjes. 1/3 was bewoond en dus onbruikbaar. Dat waren meestal de rijpe pruimen dus de jam is gemaakt van de meer onrijpere exemplaren. Quote
appelvrouw Geplaatst: 20 augustus 2015 Geplaatst: 20 augustus 2015 (aangepast) Wat natuurlijk altijd iets beter is. Recceppie moet ik even vertalen, of mag een gescande bladzij ook? 20 augustus 2015 aangepast door Gast Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Erny Geplaatst: 20 augustus 2015 Geplaatst: 20 augustus 2015 Ja hoor, zolang het maar leesbaar is zonder bril... Waarom is het beter de pruimenjam te maken van de wat onrijpere? Lever je dan niet op smaak in? Quote
AshaiRey Geplaatst: 20 augustus 2015 Geplaatst: 20 augustus 2015 Volgens mij omdat er meer pectine in zit Quote Groetjes,Bram
mw vogel Geplaatst: 24 augustus 2015 Geplaatst: 24 augustus 2015 Zes kleine hakpotjes met pure tomatensaus.Drie zakjes snijbonen in de vriezer. Quote
Indy Geplaatst: 24 augustus 2015 Geplaatst: 24 augustus 2015 7 potjes rozenbotteljam ingemaakt. Quote
Erny Geplaatst: 24 augustus 2015 Geplaatst: 24 augustus 2015 Vier grote potten met pruimenjam/saus, 1 fles pruimensaus/sap. En nu als beloning een lekker glas pruimensap met water en ijsklontjes. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.