Erny Geplaatst: 16 oktober 2015 Geplaatst: 16 oktober 2015 Paar potjes appelmoes, potje met laatste augurkjes.En heb nu 2x 1 l en 1x 5 l potten met appelschillen gevuld en afgetopt met water teneinde appelazijn te maken. De eerste twee zijn al goed aan het bubbelen. En van de week een flinke bak met salsa gemaakt van alleen eigen oogst ingrediënten. Quote
Old Rose Geplaatst: 16 oktober 2015 Geplaatst: 16 oktober 2015 er staat nu een grote 10 l pan op met tomaten, paprika, prei, ui, knoflook, courgette. Lekkers uit eigen tuin, mooie basis saus voor de winter Quote ~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~
speets Geplaatst: 16 oktober 2015 Geplaatst: 16 oktober 2015 En heb nu 2x 1 l en 1x 5 l potten met appelschillen gevuld en afgetopt met water teneinde appelazijn te maken.Heee, wat een leuk idee. Bedankt Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
RobO Geplaatst: 16 oktober 2015 Geplaatst: 16 oktober 2015 appelmoes 2 potten, kweepeerjam 12 potten, nog 22 peren te gaan... Quote
Mariekeenfrance Geplaatst: 17 oktober 2015 Geplaatst: 17 oktober 2015 Had van een dorpsbewoner een paar kilo Kweeperen gekregen en ben nu de beroemde gelei aan het maken, ben zo benieuwd! Quote Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
RobO Geplaatst: 25 oktober 2015 Geplaatst: 25 oktober 2015 mais gegetenmais gedroogdmais ingevroren Quote
speets Geplaatst: 25 oktober 2015 Geplaatst: 25 oktober 2015 Drie potten stoofperen. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
RobO Geplaatst: 25 oktober 2015 Geplaatst: 25 oktober 2015 ratjes geweckt ivm uitlopenappelmoeszuurkool2 Quote
RobO Geplaatst: 28 oktober 2015 Geplaatst: 28 oktober 2015 salie gedroogdrode kool 2 kg, eetklaar Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 2 november 2015 Geplaatst: 2 november 2015 Ik had nog een emmertje citroen komkommers staan die dingen blijven erg lang goed zelfs buiten de koelkast. Goede opbrengst ook dus volgend jaar weer.Ik heb nu 2 poten partjes (700ml) in het zuur gemaakt en een grote pot (2 liter) met hele komkommers in het zuur.En ik heb nu nog 7 stuks over maar die zullen wel naar de cavia's gaan. Quote
RobO Geplaatst: 4 november 2015 Geplaatst: 4 november 2015 munt gedroogdstraks maar eens aan de weck Quote
RobO Geplaatst: 14 november 2015 Geplaatst: 14 november 2015 pompoen geweckt vanwege schimmelstukjeen 3 potten giesertjes met port Quote
Anna3 Geplaatst: 16 november 2015 Geplaatst: 16 november 2015 Bouillonpasta voor een weeshuis Vriendlief had de groenten grof gesneden en al in sessies in de keukenmachine gedaan toen ik thuiskwam. De weegschaal gaf uiteindelijk ruim 4,5 kilo aan. Daarna moest er nog een halve kilo zout bij.. 15 potten in totaal (14 op de foto, 1 in de koelkast). Quote
JudithD Geplaatst: 16 november 2015 Geplaatst: 16 november 2015 Ow. Ziet er mooi uit, maar vertel eens, bouillonpasta? Sorry ken het hele product niet, hoe maak je het? Ik snap wel waarvoor je het zou kunnen gebruiken. Heb je het ook geweckt of alleen heet in schone potten gedaan?Bedankt alvast voor je uitleg Quote It ain't what you do, it's the way that you do it
appelvrouw Geplaatst: 16 november 2015 Geplaatst: 16 november 2015 10 potten en potjes mispelgelei..de smaak is een grote verrassing..heerlijk Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Anna3 Geplaatst: 17 november 2015 Geplaatst: 17 november 2015 Ow. Ziet er mooi uit, maar vertel eens, bouillonpasta? Sorry ken het hele product niet, hoe maak je het? Ik snap wel waarvoor je het zou kunnen gebruiken. Heb je het ook geweckt of alleen heet in schone potten gedaan?Bedankt alvast voor je uitleg Het recept staat hier. Het is een 'pasta' van rauwe groente die geconserveerd wordt door het zout. 10g zout per 100g groente is het minimum zoutgehalte voor conserveren, ik heb 11g/100g gebruikt. Het is gewoon koud in uitgekookte potten gedaan. De laatste pot van de vorige sessie was anderhalf jaar na het maken nog goed, deze conserveermethode werkt dus prima. Quote
JudithD Geplaatst: 17 november 2015 Geplaatst: 17 november 2015 Thanks Ga dit weekend direct proberen, als ik tijd kan vinden. Quote It ain't what you do, it's the way that you do it
appelvrouw Geplaatst: 17 november 2015 Geplaatst: 17 november 2015 De link voor het bouillonpastarecept werkt niet? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Erny Geplaatst: 17 november 2015 Geplaatst: 17 november 2015 Bij mij wel en dan komen we bij Diana uit: http://www.mooiemoestuin.nl/inmaken/bouillonpasta/ , Quote
Jeroen123 Geplaatst: 17 november 2015 Geplaatst: 17 november 2015 Bouillonpasta voor een weeshuis Vriendlief had de groenten grof gesneden en al in sessies in de keukenmachine gedaan toen ik thuiskwam. De weegschaal gaf uiteindelijk ruim 4,5 kilo aan. Daarna moest er nog een halve kilo zout bij.. 15 potten in totaal (14 op de foto, 1 in de koelkast). Leuk, die wil ik ook nog eens proberenwat voor keukenmachine heb je gebruikt, de keren dat ik dingen probeer te pureren dan blijft het aan de wanden kleven en moet ik elke paar seconde de boel even omscheppen, niet erg handig dus Quote
Anna3 Geplaatst: 18 november 2015 Geplaatst: 18 november 2015 Tja, dat aan de wand kleven gebeurt nu eenmaal als het bijna 'pasta' is. Als je eerst alle droge/harde groenten in stukjes hakt dan blijft er niet zoveel kleven hoor. Dat komt pas als je bladgroenten toevoegt. Het wordt pas een smeuïge meer samenhangende boel als het gezouten is en er water vrijkomt, maar dan nog is het geen gladde puree daar zijn de rauwe wortelgroenten te hard voor. Quote
RobO Geplaatst: 20 november 2015 Geplaatst: 20 november 2015 6 potten knolselder in zoetzuurvolgens Gerrit van weckonline toch even geweckt tip: als je klemmetjes tekort komt voor het stortmodel gaat het ook prima met wasknijpers op de rand Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.