Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Paar potjes appelmoes, potje met laatste augurkjes.

En heb nu 2x 1 l en 1x 5 l potten met appelschillen gevuld en afgetopt met water teneinde appelazijn te maken. De eerste twee zijn al goed aan het bubbelen.

 

En van de week een flinke bak met salsa gemaakt van alleen eigen oogst ingrediënten.

Geplaatst:

er staat nu een grote 10 l pan op met tomaten, paprika, prei, ui, knoflook, courgette. Lekkers uit eigen tuin, mooie basis saus voor de winter

~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~

Geplaatst:
En heb nu 2x 1 l en 1x 5 l potten met appelschillen gevuld en afgetopt met water teneinde appelazijn te maken.
Heee, wat een leuk idee. Bedankt

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Ik had nog een emmertje citroen komkommers staan die dingen blijven erg lang goed zelfs buiten de koelkast. Goede opbrengst ook dus volgend jaar weer.

Ik heb nu 2 poten partjes (700ml) in het zuur gemaakt en een grote pot (2 liter) met hele komkommers in het zuur.

En ik heb nu nog 7 stuks over maar die zullen wel naar de cavia's gaan.

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Bouillonpasta voor een weeshuis Vriendlief had de groenten grof gesneden en al in sessies in de keukenmachine gedaan toen ik thuiskwam. De weegschaal gaf uiteindelijk ruim 4,5 kilo aan. Daarna moest er nog een halve kilo zout bij.. 15 potten in totaal (14 op de foto, 1 in de koelkast).

G15-4273s-2015111651111447678018.jpg

Geplaatst:

Ow. Ziet er mooi uit, maar vertel eens, bouillonpasta? Sorry ken het hele product niet, hoe maak je het? Ik snap wel waarvoor je het zou kunnen gebruiken. Heb je het ook geweckt of alleen heet in schone potten gedaan?

Bedankt alvast voor je uitleg

It ain't what you do, it's the way that you do it

Geplaatst:
Ow. Ziet er mooi uit, maar vertel eens, bouillonpasta? Sorry ken het hele product niet, hoe maak je het? Ik snap wel waarvoor je het zou kunnen gebruiken. Heb je het ook geweckt of alleen heet in schone potten gedaan?

Bedankt alvast voor je uitleg

 

Het recept staat hier. Het is een 'pasta' van rauwe groente die geconserveerd wordt door het zout. 10g zout per 100g groente is het minimum zoutgehalte voor conserveren, ik heb 11g/100g gebruikt. Het is gewoon koud in uitgekookte potten gedaan. De laatste pot van de vorige sessie was anderhalf jaar na het maken nog goed, deze conserveermethode werkt dus prima.

Geplaatst:
Bouillonpasta voor een weeshuis Vriendlief had de groenten grof gesneden en al in sessies in de keukenmachine gedaan toen ik thuiskwam. De weegschaal gaf uiteindelijk ruim 4,5 kilo aan. Daarna moest er nog een halve kilo zout bij.. 15 potten in totaal (14 op de foto, 1 in de koelkast).

 

 

Leuk, die wil ik ook nog eens proberen

wat voor keukenmachine heb je gebruikt, de keren dat ik dingen probeer te pureren dan blijft het aan de wanden kleven en moet ik elke paar seconde de boel even omscheppen, niet erg handig dus

Geplaatst:

Tja, dat aan de wand kleven gebeurt nu eenmaal als het bijna 'pasta' is. Als je eerst alle droge/harde groenten in stukjes hakt dan blijft er niet zoveel kleven hoor. Dat komt pas als je bladgroenten toevoegt. Het wordt pas een smeuïge meer samenhangende boel als het gezouten is en er water vrijkomt, maar dan nog is het geen gladde puree daar zijn de rauwe wortelgroenten te hard voor.

Geplaatst:

6 potten knolselder in zoetzuur

volgens Gerrit van weckonline toch even geweckt

 

tip: als je klemmetjes tekort komt voor het stortmodel gaat het ook prima met wasknijpers op de rand

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...