Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Rattenstaartjes, rattenstaartjes en nog eens rattenstaartjes. Volgend jaar neem ik echt maar een plant hiervan. Ik kan geen rattenstaartje meer zien. En voor de rest van het seizoen laat ik alles lekker hangen om zaad van te winnen en uit te delen.

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Geplaatst:

Vandaag wat jam gemaakt.

Ik had nog wat handjes; kruisbessen, zwarte bessen, aalbessen, frambozen en aardbeien in de vriezer leggen.

Nog wat bijgeplukt vers;

 

IMAG359772801500842321.jpg

 

En nog wat bijgekocht (eigen oogst was bijna niets door rovende lijsters);

 

IMAG359874711500842322.jpg

 

Vervolgens eerst de aardbeien jam gedaan;

 

IMAG360023171500842323.jpg

 

En daarna het resterende gemengd in een pan gedaan;

 

IMAG360272771500842324.jpg

 

Met als resultaat 2 potten aardbeien jam (1 grote en 1 kleine) en 3 kleine potten gemengd fruit, waarvan 1 om 1 wegegeven.

 

IMAG360523181500842326.jpg

 

-

Geplaatst:

1,5 kg snijbonen in de vriezer, lekker jong = luxe

echtgenote heeft al een pot of 30 jam gemaakt, aardbei, bessen, kruisbes, nu de pruimen nog, pfff....we hebben een topfruitjaar hier

1e pot zuurkool is klaar, nog even proeven en dan Elzassen

Geplaatst: (aangepast)

Bezoek van forumlid samen gelei gemaakt van appelsap druivensap met sect en onze lieve vrouwe bedstro..Kruidenthee en Provençaalse kruiden samengesteld. . Verder golden relish gemaakt met komkommer en augurkschijfjes voor op de boterham met gember. Rob de boontje s geblancheerd toch,

aangepast door Gast

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

5 potten Komkommer a la Cornersmith..dank aan Anna voor het recept.

3 bossen wolmunt gedroogd en 3 schalen met boontjes aan t drogen.

Ook: duizendblad, echinaceabloemen, zwarte besblad.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
5 potten Komkommer a la Cornersmith..

Deze gisteren gemaakt en een pot meegenomen naar een feestmaaltijd. De jarige kiepte de pot meteen om terwijl i nog riep "niet doen..moet minstens drie weken staan"..

Wat blijkt: super lekker in een paar minuten was het opgegeten bij de broodjes paté en iedereen onder de indruk van de smaak.

Goed recept dus Anna!!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
5 potten Komkommer a la Cornersmith..dank aan Anna voor het recept.

 

Vreemd... zelfs als ik zoek op 'komkommer' van 'Anna' komt dat recept er niet uit

 

Even verder gezocht, voor wie hier ook van begint te kwijlen: http://kookgewoon.nl/komkommer-inmaken/#

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst: (aangepast)

Jongens! Dat klinkt lekker, die ingemaakte komkommer. Dank Anna, Appelvrouw en Speets. (Teamwork hier op t forum. Ongelofeloos )

Dat wordt komkommers kopen vrees ik. Want ze gaan hier niet knijterhard nog... (1 kleintje per week ongeveer) Maar wil t recept wel proberen!

aangepast door Gast

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Haha, allemaal aan de inmaakkomkommers Dit zijn ze dan, samen met wat courgette op zoetzuur:

IMG080435621501447956.JPG

Excuus voor de slechte foto.. het is te donker.

 

Appelvrouw welke azijn heb je gebruikt? En je hebt ze vast in de oven gezet ipv wecken? Hoelang bij hoeveel graden? Gaat dat ook goed met gewone schroefdekselpotten? M'n weckpotten zijn vol.. ik heb er ook gewoon veel te weinig

Geplaatst:

Ja Charly komkommers kopen voor dit recept zou ik doen..zeker als ze in de aanbieding zijn aan t einde van de marktdag..nu zijn ze er voor een kopie Neem vooral niet te dikke en lekkere stevige.

Anna: Inderdaad in de oven ..omdat de komkommers de inhoud van de pot behoorlijk afkoelen heb ik ze 30 minuten op 130 graden gehad..in gewone en schroefdeksel en klikdeksel..alles ging goed..en ook alles daarna goed vacuum!

Ik heb de franse witte inmaakazijn gebruikt van 8% verdund met water 1:1. Verder geen water meer toegevoegd zoals wel opgemerkt in het recept, ik had dus 5dl azijn en 5 dl water en 220 gram suiker gebruikt.

Jorieke: misschien een topic aanmaken voor komkommers inmaak? of -als er al een is- de laatste berichten daarheen verplaatsen?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Een tomaten chutney gemaakt:

 

Is een beetje heftig met gember geworden, dus ik noem het maar gember/tomaat chutney.

(Eén flesje gaat naar Ciska, de leverancier van de flesjes)

2017073018142639551501564667.jpg

 

Bramenjam, eerst even een testje voordat ik 4 kilo prachtige bramen verpruts:

2017080106550534281501564658.jpg

1x + snufje cayennepeper flakes, 1x + heel klein beetje verse gember, 1x + niks. Proeven en kiezen moet nog.

Gelijk maar uitgetest of geleisuiker wel nodig is, bij wel zoete, en toch rinse bramen. Niet dus. Alleen gewone kristalsuiker gebruikt. Jam is echt dik genoeg. Anders dan bij b.v. aardbeien, daar moet je echt geleisuiker gebruiken. (Ik heb ooit ergens gelezen dat zuur bijdraagt aan geleivorming, dus bij mierzoete bramen zonder zuurtje misschien toch een deel geleisuiker gebruiken?)

 

Een meevaller: 200 g bramen + 190 gram suiker + een paar druppels water levert precies een vol potje, Bon Maman maat. Voor de test niet echt belangrijk: die potjes gaan toch snel op. Wel weet ik nu -voor de grote batch- hoeveel potjes ik moet klaarzetten.

1120183653         2025_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Geplaatst:

Ziet er goed uit Henk!

Die chili in de jam klinkt heel spannend. Wij hebben vandaag onze eerste braam geoogst. Dat wordt dit jaar slechts een klein handje. Maar de uitlopers voor volgend jaar zien er veel belovend uit. Dus ik houd de recepten in de gaten!

 

Hier uiteraard weer aan het tomaten.

2107e369bfcd5b4e7a3d00a62d511e00.jpg

 

Mijn favo tot nu toe is 'pizza-saus': tomaten, paprika, ui, knof, lekkere kruiden uit de tuin (deze keer: oregano, basilicum, rozemarijn, beetje salie, beetje selderij)

Kapotkoken, staafmixen, tot zeker de helft inkoken en dan heet in potten. Erg lekker voor over een pizzabodem. Of als basis voor pastasaus of tomatensoep. Hoop dat mijn vacuüm-potten lang goed blijven zo, anders hebben we straks 64 potjes halsoverkop leeg te lepelen

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Ik heb trouwens ook het zout achterwege gelaten. Probeer ik bij eigen gemaakt eten zo weinig mogelijk te gebruiken. In de smaak miste ik het niet.

Geplaatst:

Ik ga het onmiddelijk ook maken!

Vanmorgen weer 6 potten zoetzure komkommers..en voorlopig nog zat komkommers in de maak. Ze vinden trouwens al gretig aftrek bij de buren en de gasten..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...