dennislp Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 (edited) Wat is jullie favoriete sla soort? Welke zaaien jullie het liefste, en waarom? Is deze soort het lekkerste, of het makkelijkste? Ik heb nog geen oordeel, heb hier nog vooral kleine sla plantjes staan! Vond de Australische gele pluksla wel lekker smaken, maar dat is nog geen volgroeide plant. Vond mijn eerste rucola plantjes erg zacht van smaak, maar laatst wel een erg pittige... smaakt ook lekker Edited June 25, 2011 by Guest Quote > Planten kopen? Doe het bewust! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Rucola Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Bataviasoorten, van die lekkere knapperige met veel smaak. Verder little gem, omdat ze ook lekker zijn en zeer handzame kropjes en dan nog andijvie omdat dat bittere zo lekker is met spekjes... Ik moet me inhouden want er zijn nog zoveel meer lekkere slasoorten..maar ijsberg vind ik vies, snmakeloze watersla Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Botersla (als dat al een soort is?) vind ik nix.. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koert Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 RucolaRucola is geen sla Maar wel erg lekker! Eet ik graag als sla net als spinazie, andijvie, amsoi etc. Qua echte slasoorten sluit ik me aan bij appelvrouw, waarvan de little gem wel mijn favoriet is. Quote Even a broken clock is right twice a day Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Ik weet dat het geen sla is Maar toch is het mijn favoriete sla. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Ik heb geen favoriete slasoort, nog niet. Ik meng altijd graag, en wil niet altijd het zelfde eten... dus: pittige mix, kleurrijke mix, zachte mix... zo knutsel ik gewoonlijk in de keuken... O ja.. ik doe niet aan mixen voorzaaien uit een zakje (zelfverzonnen snobisme.. ), ik loop een rondje door de tuin.. en dat wordt de mix... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Ik sluit me aan bij Jasmin. Liefst kleurrijk en verschillend van smaak. Een lekker mixje van vanalles. Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Jup! Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
dennislp Posted June 26, 2011 Author Share Posted June 26, 2011 Rucola geen sla... Wat is het dan wel??? Quote > Planten kopen? Doe het bewust! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frans Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Rucola geen sla... Wat is het dan wel???Rucola is geen echte sla Dennis maar behoort tot de kruisbloemenfamilie waar ook de koolsoorten toe behoren. Van boerenkool eet je ook de bladeren maar daarom is het nog geen sla . Quote -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. -- Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Rucola geen sla... Wat is het dan wel???. Van boerenkool eet je ook de bladeren maar daarom is het nog geen sla . ha maar die boerenkool eet je toch niet rauw Frans? Maar het klopt wel wat je zegt, qua soort is het geen sla, eerder een kruid.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koert Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Het is gewoon een koolsoort: zandkool. Ik geloof dat Jorieke hem als vaste plant heeft staan (toch? Vandaar ook m'n knipoog, ik wist dat je dat wist ) Quote Even a broken clock is right twice a day Link to comment Share on other sites More sharing options...
RvO Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Het is gewoon een koolsoort: zandkool. Ik geloof dat Jorieke hem als vaste plant heeft staan (toch? Vandaar ook m'n knipoog, ik wist dat je dat wist )Een beetje off topic, maar nu het hier toch over rucola gaat: gezocht-gewone-rucola-zaadjes-t1675.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisa Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Lollo Bionda is nog steeds één van mijn favorieten (helemaal nu uit eigen tuin natuurlijk).Maar ik heb een paar Thaise krulsla plantjes die opkomen en ik heb onlangs ijssla gezaaid. Beiden heb ik nog nooit gegeten dus wie weet zijn het nieuwe favorieten. En rucola blijft altijd lekker natuurlijk, maar dan wel verwerkt in iets. In de pasta verdwijnt hier regelmatig wat rucola. Quote http://www.hobbyzaden.nlZaden te koop al vanaf 0,25 €. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veuvecouderc Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Salata Romana, oftewel Bindsla. Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
veuvecouderc Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 ha maar die boerenkool eet je toch niet rauw Frans? Maar het klopt wel wat je zegt, qua soort is het geen sla, eerder een kruid.. Wie er precies bepaalt wat wat is dat is natuurlijk arbitrair maar aangezien dit een moestuinforum is zou ik gewoon bij Frans zijn beschrijving van rucola blijven: een kruisbloemachtige. En indelen bij de koolgewassen. Net als raapstelen trouwens. Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
veuvecouderc Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Ik zit dit topic eens goed te lezen en ik vraag me af is Little Gem wel een sla soort dan? Da's toch gewoon een naam om kleine kroppen sla aan iemand te verkopen. Of het hart van de krop? Persoonlijk vind ik alles goed hoor maar we moeten wel informatief blijven en volgens mij is Little Gem geen slasoort. Als ik google krijg ik allemaal hits over kleine gekropte Romeinse sla (zie hieronder oftewel Bindsla) maar zeg dat dan, dat je Bindsla het lekkerst vind. Dat snapt ook gelijk iedereen want dat is ook de lekkerste sla. Sla met een bite! Een goede tweede qua bite is Warmoes, ook een lekker dik blad. Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jooze Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Ik ben gek van lolo rosso en andere krulsla & van rucula, maar eerlijk gezegd doe ik toch altijd een eigen tuinmix net als vele andere zo te kezen.. Quote Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Ik zit dit topic eens goed te lezen en ik vraag me af is Little Gem wel een sla soort dan? Da's toch gewoon een naam om kleine kroppen sla aan iemand te verkopen. Of het hart van de krop? Persoonlijk vind ik alles goed hoor maar we moeten wel informatief blijven en volgens mij is Little Gem geen slasoort. Als ik google krijg ik allemaal hits over kleine gekropte Romeinse sla (zie hieronder oftewel Bindsla) maar zeg dat dan, dat je Bindsla het lekkerst vind. Dat snapt ook gelijk iedereen want dat is ook de lekkerste sla. Sla met een bite! Een goede tweede qua bite is Warmoes, ook een lekker dik blad. OK Leslie, kleine Romeinse sla..op het zaadzakje staat Little Gem, Romeinse minisla. Andere bindsla ken ik niet dus ik kan niet zeggen dat ik dat het lekkerste vind.Van een buurman kreeg ik sla-plantjes die zijn uitgegroeid tot grote langwerpige kroppen..ze zijn wat knapperiger/ wateriger als de little Gems. ik weet niet of dat bindsla is, maar de kroppen vind ik erg "onhandzaam", en te groot voor ons kleine huishoudentje.. Verder heb ik hier een soort gekregen dat aangeduid wordt als Russische sla, lichtgroen met rode vlekjes, ook erg lekker..deze sla schijnt goed tegen de kou te kunnen, ik maak er wel een foto van. Warmoes dat is toch snijbiet? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rommert Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 mijn favoriet ras is hilde 11 die kwam altijd op. nu heb ik waardeloos ras dus dit jaar geen sla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veuvecouderc Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Warmoes is inderdaad synoniem voor snijbiet. En bindsla is hetzelfde/synoniem voor romeinse sla (Bindsla = Lactuca sativa var. longifolia, synoniem: Lactuca sativa var. romana = Romeinse sla). Er is dus geen andere bindsla. De kroppen zijn inderdaad wat groot maar je kunt er ook alleen bladeren van plukken/snijden. Ik ben er gek op maar je kunt het hier bij ons nauwelijks krijgen dus ik heb mijn tuin ermee volgezet. Hieronder houden ze een eenzame framboos gezelschap Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicolette Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Rommert moet ik wat slazaad naar je toe sturen. Heb hier wel wat verschillende soorten liggen die je nog tot en met augustus kunt zaaien. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Verschillende van mijn buren zweren bij St.Antoine, een oude Franse slasoort die je al heel vroeg in het jaar kan zaaien en die kleine knapperige kropjes geeft. Zelf heb ik het voor het eerst gezaaid, ik heb er heel lang van kunnen oogsten, en pas een week of drie geleden begonnen ze te schieten.Ik laat er 4 staan, voor het zaad, wie er wil kan wat krijgen!verder had ik ook nog een soort Russische sla, gekocht via Kokopelli die hier in de buurt op een dorpsfeest zaden verkoopt. Kokopelli heeft een Intercontinentale collectie van oude variëteiten zaad voor de groentetuin en de bloementeelt, alsmede van kruidenierszaad. De indrukwekkende inventaris omvat ettelijke variëteiten : meer dan 600 van tomaten, een vijftigtal van aubergines, 130 van sla, ..maar de St. Antoine was het lekkerst! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Wow, is die Kokopelli een soort reizende marskramer met zaden?? Klinkt ambachtelijk en middeleeuws... en spannend... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.