Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2020

Featured Replies

Geplaatst:

Oh mjammie. Hutspot! Ook wel zin in eigenlijk!
Morgen misschien.
Vanavond....
109b0e687b64e1468faced4464f81c26.jpg
Ook een eerste bordje sla uet.
(Gecombineerd met een hatseflats-pasta, wat inhoudt: alles wat ik zo’n beetje kan vinden. Met tomatensaus en knof. Vast lekker!)

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Voor het eerst een appel / rabarber taart gemaakt. De rabarber was al weer zo gegroeid. 

Geslaagd ga ik zeker nog een keer doen. 

 

667495375_rabarbertaart2.jpeg.949dfc264c4f4c6ee1e1c5e7f5a50a3a.jpeg

Geplaatst:

Gisteren een groentequiche met bloemen van palmkool, boerenkool en flowersprouts, de eerste sprouting broccoli, zoete aardappel, rode ui en buffelkaas.

 

Vandaag gratin van aardappel en pastinaak. Die laatste moeten echt hoognodig geoogst, begin van de harde kern komt er al in. Nog een kwart bed te gaan.. De aardappels zijn al wel allemaal geoogst.

En niet te vergeten, rabarber uit de oven met zelfgemaakte yoghurt als toetje :-)

Geplaatst:

Pasta met eigen pastasaus én parmezaan!
Salade met eigen zongedroogde tomaat eerste dille, basilicum en rucola. Lekkerrrr

Geplaatst:

Ik ging kijken in de vriezer voor boerenkool, helaas hij was er niet meer.

In deze dagen heb ik zelf zure zult gemaakt.enbest gelukt al zeg ik het zelf.

Geplaatst:

Zelf gemaakte zuurkool, puree, beenham.

Geplaatst:

Vandaag ook mijn zelfgemaakte zuurkool gegeten, nog twee potten te gaan

Geplaatst:
  • Auteur

Ik had nog Pink fir aardappels gevonden in de tuin.

lekker gebakken met wat oregano 

Geplaatst:

Dit pompoentje...

 

471298495_LytsPompntsje.jpg.644694d4871aaed88f6968f1e5096f1b.jpg

 

Kleintjes gaan minder lang mee dan grote exemplaren, hoor je weleens, maar dan vind ik dat dit kleintje zich erg goed heeft gehouden, zo tot April. Dit is natuurlijk zo'n typisch asbakkenrasje van zelf overgehouden zaad, want zo werk ik graag.

Ik ben er ook wel over uit dat ik de kleintjes leuker vind dan die grote dingen. Zo'n kleintje smijt je zo even in een bakpan als ontbijt of tussendoor, terwijl de groten echt een project zijn, en wat smaak betreft verliezen ze het - mijn ervaring is tenminste dat de kleintjes echt meer smaak hebben. 

Geplaatst:

Russische bladkool en nu echt de laatste keer dit seizoen. Ik heb ook nog een zak salade meegenomen naar huis.

Geplaatst:

Pasta uit de oven met pompoen, overwinterde zomerprei en pompoenpitten van eigen oogst en blauwe goudse kaas van etenover.nl (We dachten dat we een stuk bestelde, maar kregen een wiel van ruim 4kg. Dooreten..)

Geplaatst:

Gisteren een grote salade met kas sla, winterpostelein, kasspinazie, witlof en bieslook uit de tuin.

Er bij pizza met eigen kruiden en tomatensaus.

Voor vandaag heb ik flink wat snijbiet en prei geoogst, wat het worden moet ben ik vergeten, ik handelde slechts in opdracht van de kok.

Geplaatst:

5d5d7cc6ae2b610d1921d0fc88e79b1e.jpg
Ooooooo lekker vers brood voor het ontbijt!

Geplaatst:

Gisteren aten we een eigen salade met diverse kruiden uet en zelfgemaakte ‘feta’. Smaakte erg lekker, maar niet naar feta. Ook nog een yoghurtsalade erbij met eigen yoghurt en pepermunt.
Na hadden we aardbeien niet uet, maar wel met zelfgemaakte vanilleyoghurt en afgeroomde slagroom met zelfgemaakte vanillesuiker. Was zo heerlijk zomers! Was overigens ook heel veel slagroom. Een cadeautje [emoji39][emoji39][emoji39]

Geplaatst:

Noodles met vanalles; eeuwige moes, broccoliroosjes, laatste palmkoolbloemen, prei, gebleekte zeekool, wortel en wat buffelstoofvlees.

20200407_182737.jpg.68e3b9825fcd42c4325504cdea08f5a9.jpg

 

aangepast door Anna3

Geplaatst:

Dat ziet er lekker uit. 

Hier vandaag een noodle soup met snijbiet prei verse knoflook koriander en pepers uit de tuin.

Gisteren raapsteeltjes en de dag daarvoor een uitgebreide verse salade, zonder sla dit keer maar wel met allerlei ander groen en witlof.

 

Ook is er weer een zuurdesembrood gebakken, maar we moeten die echt veel groter gaan maken met nu zeven mee-eters.

aangepast door Patrijs

Geplaatst:

Ik zag al mijn paprika’s en kreeg toen een flashback naar een napolitaans lunchgerecht. Gebakken knof met paprika en mozzerella. Aangezien de gemaakte feta wel wat weg heeft van mozzerella, stond dit gisterenmiddag op het menu. Was smullen! Vanmiddag weer [emoji51]

Geplaatst:

Weer een vers brood gebakken! Nog maar een halfje over. Leuk zo dat geëxperimenteer met zuurdesem. Dit was wel de kleinste tot nog toe. Beetje raar aangezien deze flink gerezen was vannacht.

We eten trouwens elke dag salade uet. Zo ook gisterenavond. Ik heb sinds 2 weken geen krop sla meer gekocht. Ole! En vandaag de eerste oogst radijs. Dat gaat ook door de sloai

De 4 eigen asperges gaan in een voorafje met appel. Rest van het menu moet nog verzonnen worden.

Geplaatst:

Mjammie. Wil ook weer aan de zuurdesem, maar er is hier nergens meel te krijgen. Al weken niet. Idioot.
Heb gelukkig nog een aantal kilo uit een glutenvrije-periode, maar da’s niet geschikt voor zuurdesem. Althans. Mij nooit goed gelukt.

Hier zuurstokroze zuurkoolschotel. [emoji4]
Door zuurkool van rode kool, en wat bietjessap als smaakmaker voor de puree. Heel raar gezicht, soort chipolatapudding ofzo. Of een reuze tompouce?

Nou ja. Het smaakt best!
(Die witte kleffe rondjes zijn schijfjes banaan. En er zit natuurlijk ook gehakt in van eigen knor)
e7ab9d2f96e533dc27d2ea9d7b3feac5.jpg
0332245a54f2480aa43d251fb92e43ff.jpg

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

@Charly als je in de buurt wilt geraken, kan ik je wel een potje starter geven en heb vandaag nog bij de jumbo 2 kg tarwe gekocht. Kan je daar ook wel wat van geven. Moet je alleen nog roggebloem fixen.

Je zuurkoolschotel ziet er inderdaad uit als een mega tompouce!

Mijn tweede broodbakexperiment van vandaag was met de brood bak machine. Die is er na 2 uur en 15 min mee opgehouden. En ervoor gezorgd dat de aardlek er mee ophield. Met poging 2 ook. Dus... dat brood is zeg maar mislukt.

Gelukkig aten we geen brood voor het avondeten, maar wat anders. Alleen de salade uet incl de radijzen. 4 lekker knapperig en sappig. Precies hoe ik het lekker vind. Nummer 5 was zo smerig bitter. Net een hap diesel. Precies hoe ik het niet lekker vind. Brrrr.....

Geplaatst:

Broccolisoep met palmkool (eindelijk zelf ipv de kippen!) met eigen bouillon en knoflookpasta. De noedels waren niet uet maar een gedeelte van de vulling wel.
Vanavond hetzelfde want was veel en veel te veel.

Geplaatst:

Verse kropsla uit eigen tuin, komkommertje er door heen, lekker biefstukje erbij met gebakken aardappels en champignons

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.