Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Goudbes/Ananaskers vers van de plant:  de struik staat nog steeds in bloei (een tomaat in een hangmand trouwens ook.......)  Nu heb ik wel een micro klimaat in mijn stadstuin, maar toch bijzonder.

  • Like 2
Geplaatst:

Ingemaakte sperciebonen, ik heb net de eerste pot geopend en ben erg tevreden met de smaak. Ze gaan in een lauwe salade Nicoise.

 

Ik had ze in de magnetron ingemaakt, geen weckketel of zo. Ik heb geen ruimte in de vriezer, dus ik vind het fantastisch dat het heeft gewerkt.

IMG_20211204_164000.jpg

  • Like 2
Geplaatst:

Zaterdag dit! Zooooo verrukkelijk
Het is een soort Turkse lasagne wat is opgebouwd uit een platbrood met ertussen de pittige vleessaus met veel ui en peper en wat je oprolt en door in yoghurtsaus.

9f0ba74f0b3a0d37e83d27d0e57564cb.jpg

Iedereen af zijn vingers er bij op.

e8f99519638653147c1d40e4d6aea50c.jpg


Vandaag en gisteren pompoenquiche met eigen eitjes, pompoen, zongedroogde tomaat en kruiden.

3fee52e2df01c2b1e61f29280a774978.jpg

  • Like 4
Geplaatst:

wij eten de laatste spitskolen op, gezaaid in september met wortel en zoete paprika van de Aldi

easy:

uitje, knof, reepjes kool, reepjes puntpaprika zachtjes wokken en dan een flinke slok chilisaus en een drup oystersaus

met gebakken tempeh, kerriekippedijtjes, seroendeng

  • Like 1
Geplaatst:

Wij aten ook van die paprika's (nog vers uit de kas trouwens, ik heb ze afgelopen weekend geplukt en ze liggen nu in de kelder), plus zeer dun gesneden rode ui en wat sla en gegrilde kip op een (gekocht) Turks brood. Met een saus gemaakt van mango chutney met zure room. Echt echt echt lekker gegeten zeg. :D 

 

Morgen goulash met zure room. En de 2 dagen daarna staan er bietjes+speklap en rode kool+appelmoes+gehaktbal op het menu. 

  • Like 1
Geplaatst:

easy2:

reepjes wortel, pastinaak, zoete paprika, pompoen, ui, selderie, even mengen met olijfolie en 3 tenen knof uitgeperst. P&Z en snufje kippebouillonpoede (en geheim: drupje honing er over)

op een stuk bakpapier, 35 min op 200

  • Like 1
Geplaatst:

Scones!

Met eigen abrikozen in de scones en de jammen

Met de klok mee:
Vijg/kiwi
Framboos/abrikoos
Aardbei
Abrikoos
Bosbes

60e0d40f4752ce6ece92aa5867e47fc5.jpg

Ik heb er eentje voorgeproefd. Heeeeerlijk

  • Like 5
Geplaatst:

Tamales gemaakt. :P En twee voorgeproefd, ze zijn namelijk alvast voor Kerst.

 

Heb dus de maisbladeren van mijn eigen oogst gedroogd en bewaard. Helaas waren deze niet echt groot dus het vullen was wat behelpen (Mex. oma had op YT gelukkig goede tips hiervoor).

En bij gebrek aan zelf gekweekte Passilla's, Ancho's en Guerillo's heb ik deze bij Westland Peppers besteld (bleken ze ook die mais husks te hebben). Prachtige gerookte gedroogde pepers... voelen leerachtig aan.

 

Veel werk, bouillon trekken, vlees shredden en snijden, pepers weken en verwerken. Etc. En dan het vullen van de tamales nog, en daarna een uur stomen.

Reuzel had ik ook niet en de slager ook niet. Dus moest het met roomboter wat een ander effect geeft.. was er ook niet zeker van of het wel goed zou komen en het geen vloeibaar prutje zou worden.

Maar gelukkig... de masa werd stevig en ze zijn heerlijk. Hoera. :classic_biggrin:

 

Zal je aanraden om dit, zoals de Mexicanen, vooral met de hele familie te doen. En dan gelijk een heleboel maken zodat er een deel de  vriezer in kan.

 

En natuurlijk je eigen maisblad drogen komend jaar. :shh:

 

Het grote project moet nog komen: zelf Mole maken... met heel veel ingrediënten. En weer die lekkere pepers. Ben benieuwd, dit wil ik namelijk ook al jaren doen maar de muizen hadden mijn eigen Mexicaanse Mole pepers opgegeten, vonden ze bijzonder lekker blijkbaar. :roll:

Vandaag ga ik Avocadosoep en Arroz Blanco maken.

Gaat allemaal de vriezer in. Goede voorbereiding is het halve werk. 👍

  • Like 4
Geplaatst:

 

@Mellie  Niet de bladeren van de plant maar dat wat om de maiskolf zit.

Kijk maar even naar deze dame.

 

 

Vanaf 8.35 min. komen de maishusks in beeld.

Ze geven in ieder geval ook extra smaak aan de tamales.

  • Like 1
Geplaatst:

Stamppot van prei ( lichtjes voorgekookt met tijm,) makreel uit blik( met saus en al, mosterd en dragon) en olijven. Citroen boter erbij, dat was net ff te zurig, op zich wel goed van smaak.

 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Prep werk voor morgen:

Bietensoep uet
Bietencarpaccio uet
Kool met salieboter uet
Venkel met Tijm en knof uet (venkel is wat paarsig, dat zie je goed! Ik heb het rodekool kookvocht gerecycled)

db9409357371b74928682cdf94322551.jpg

De zalm is inmiddels gezout en gaan we morgen roken

47c52ad4995551a15b6153a6f24e4257.jpg


Sja. Rest de vraag; wat eten we vanavond? Ik kan niet meer over eten nadenken. Iemand suggesties? Iets makkelijks graag en geen pasta.

Geplaatst:

Pompoensoep restje van eergisteren voor vandaag bewaard met pizza’s.
Het deeg was heel mooi luchtig, maar vulde toch goed. Was bang dat het misschien te weinig zou zijn, maar er is nog genoeg over. Eigen saus en ingemaakte olijven en de kruiden. Andere ingrediënten gekocht. Ook een salade met eigen sla en peterselie en basilicum.

8507be9e7d02ed46f60c554cf43012e7.jpg

fd1a4d517a36e3be1359ce251110c455.jpg

We zijn weer tonnetje rond.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...