Jorieke123 Geplaatst: 1 januari 2021 Geplaatst: 1 januari 2021 Vervolg op dit topic: Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Patrijs Geplaatst: 1 januari 2021 Geplaatst: 1 januari 2021 Risotto met kruiden, snijbiet, spinazie en laatste tomaten van de tuin. Quote De moestuin van Patrijs
Mellie Geplaatst: 2 januari 2021 Geplaatst: 2 januari 2021 Pasta! Met eigen eitjes en 3 om de beurt draaiende kinderen. Vergt wat van je geduld hoor Vanochtend een Turks omeletje gemaakt met 12 eieren -aanslag op de voorraad!- en een pot ingemaakte tomaat met peper. Ik maakte de pot open en whoaaahhhhhh. Die geur joh! Was pure zomer en heel erg lekker. De pasta wordt vast ook een feestje. Ondertussen maak ik het stoofvlees voor morgen klaar. Ruikt ook goed. Edit: heel veel tagliatelle Was te grappig! En heel onhandig. De saus had zowaar venkel uit de tuin en waterkers. 2 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 3 januari 2021 Auteur Geplaatst: 3 januari 2021 Gehakt, maïs, erwtjes en helaas net iets teveel 'taco-kruiden', met tortillachips om op te scheppen en een paar lekkere klodders zelfgemaakte zure room. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
jootje Geplaatst: 4 januari 2021 Geplaatst: 4 januari 2021 Spruitjes met kastanjes.... ik heb een oprechte hekel aan het schoonmaken van kastanjes, maar ga het komend najaar toch weer doen. Zo lekker! Quote
appelvrouw Geplaatst: 4 januari 2021 Geplaatst: 4 januari 2021 Ja ik heb ook een kindertrauma Jo van kastanjes pellen. Maar ze zijn heerlijk, ook rauw. Ik heb er ook een stel gezaaid, ik hoop dat dat wat wordt. We aten nog een eigen salade gewoon uit de tuin, we zo’n winter salade die wat bitter is. Met o.a. Die ene allerlaatste tomaat die er nog lag plus twee in repen gesneden stukjes ingemaakte kweepeer en een scheutje van de saus in de dressing. Ook nog wat van de ingemaakte paprika en de mais komt gewoon uit een blikkie... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Mellie Geplaatst: 4 januari 2021 Geplaatst: 4 januari 2021 Straks: Eigen brood met gövec eigen tomatenpuree, paprikapoeder (de pittige) chilipeper uit de vriezer en een salade waarvan de sla (rucola, pluksla, sla Jenny en waterkers), radijs en pepermunt en bieslook uit de tuin komen. Voor de lunch gingen er oa 5 eieren en 2 soorten jam op. Quote
appelvrouw Geplaatst: 4 januari 2021 Geplaatst: 4 januari 2021 Ik weet ondertussen hoe die salade heet, castelfranco. Mmm zo lekker. Vandaag weer, met edamameboontjes uit de vriezer en een handje postelein verder is de salade aangevuld met overgebleven zaken van gisteren, oa mais en olijven. gepocheerde roodbaars erbij( niet op de foto) en heerlijke frieten van Bernadette aardappelen. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Mellie Geplaatst: 4 januari 2021 Geplaatst: 4 januari 2021 Ik weet ondertussen hoe die salade heet, castelfranco. Mmm zo lekker.[/url] Ik heb castelfranco en een zusje ervan -nog rozer- als roze andijvie gekocht. Vind je het niet te bitter als sla? Quote
Patrijs Geplaatst: 4 januari 2021 Geplaatst: 4 januari 2021 (aangepast) Het is een radicchio soort, maar wel een van de minder bittere soorten. Het oogt wel als de radicchio die ik ook heb, al is die veel bitterderder en wat roder van kleur. Lekker in een gemende salade. LINK 4 januari 2021 aangepast door Patrijs Quote De moestuin van Patrijs
appelvrouw Geplaatst: 4 januari 2021 Geplaatst: 4 januari 2021 Ik vind bitter erg lekker en eet altijd de kontjes van de witlof uit de hand. Voor deze en voor bv witlofsalade maak ik meestal een vinaigrette met wat meer honing en iets zoeters door de sla zoals maiskorreltjes, geprakte hardgekookte ei, zoete rode ui, of stukjes ingemaakte kweepeer. Wat anders maar ook erg lekker is wat fijngewreven ansjovis door de saus. Ik moet maar eens kijken of ik het zaad hier kan bestellen..de website van Rare Seeds ligt plat vanwege de drukte. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Patrijs Geplaatst: 5 januari 2021 Geplaatst: 5 januari 2021 Een of twee laten schieten en zaden en je hebt volgende herfst een veldje vol. Ik heb dat afgelopen winter gedaan en de zaailingen als kleine plantjes op een rijtje gezet. Zaad verzamelen kan ook maar vind ik lastig met alle nattigheid in oktober en deze andijvie soort heeft lastige zaad. 1 Quote De moestuin van Patrijs
Jorieke123 Geplaatst: 5 januari 2021 Auteur Geplaatst: 5 januari 2021 Ik ben in de 'wortelkelder' gedoken, en heb er wortels, yakon, en bieten uit gehaald. Dus vanavond eten we gekookte bietjes met een gebakken camembert en salade van wortel en gebleekte bietenstengels met wat blad er aan. Morgen eten we wokschotel met yakon en kipfilet (en nog wat lekkere dingen er door), en die dag daarna hutspot met rookworst. Zo, dan zijn jullie op de hoogte 1 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Patrijs Geplaatst: 5 januari 2021 Geplaatst: 5 januari 2021 Zo wel vanmiddag als straks eten we restjes. Quote De moestuin van Patrijs
Jorieke123 Geplaatst: 5 januari 2021 Auteur Geplaatst: 5 januari 2021 Kleine correctie: hoe vaak ik de gebleekte bietenstengels ook waste, er bleef zand tussen je kiezen komen... dus ik heb het niet door de sla gedaan. Ze smaakten ook wel erg bietig, dus misschien maar goed ook. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Patrijs Geplaatst: 7 januari 2021 Geplaatst: 7 januari 2021 Doperwtjes met Texla aardappels, vanmiddag andijviestamppot met gerookte sambal en zuur. Quote De moestuin van Patrijs
appelvrouw Geplaatst: 8 januari 2021 Geplaatst: 8 januari 2021 Wat kruidjes uit de kas in de witlof sla, venkel, peterselie, rucola. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 9 januari 2021 Geplaatst: 9 januari 2021 (aangepast) gister witlofsalade met sinaasappel en geroosterde pistache, pasta, rode saus met gehaktballetjes, te lekker straks zuurkool met wat atjar gemengd, puree, appel, spek, worst, bierstoof en kartoffelpuffer want 2 goede vrienden op bezoek zolang het nog kan oja en pompoensoepje met wortel want de grootste bewaarjumbo is gaan instorten, 2 kg weggegeven, 2 kg opgegeten, nog 4 kg te gaan...pfff 9 januari 2021 aangepast door RobO Quote
mdubbelm Geplaatst: 9 januari 2021 Geplaatst: 9 januari 2021 Bloemspruitjes. Er bij pasta met pesto van rucola van de markt. Quote
Patrijs Geplaatst: 10 januari 2021 Geplaatst: 10 januari 2021 pompoensoep, patatjes van Texla aardappels uit de oven met prei quiche en zelfgemaakt ijs toe. Quote De moestuin van Patrijs
Mirjam86 Geplaatst: 10 januari 2021 Geplaatst: 10 januari 2021 (aangepast) Na een rondje wielrennen: smoothie met kwark, sinaasappel en een flinke hand palmkool, dat laatste uit de moestuin! 10 januari 2021 aangepast door Mirjam86 1 Quote
Arja Geplaatst: 10 januari 2021 Geplaatst: 10 januari 2021 Boerenkoolstamppot. Met de zaklamp geoogst, want oh wat wordt het vroeg donker! 1 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.