Jump to content
Jorieke123

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021

Recommended Posts

Lekker kruimige  eigen aardappelen met spruitjes.

Edited by Old Rose

~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een oven gerecht met aardappels in tomatensaus met eigen saus en de 4 laatste aardappels. In de koftes zat eigen peterselie met andere kruiden en uiteraard een salade uit de tuin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren de overgebleven zomerprei van vorig jaar geroerbakt. Op het zaaibed in de kas stond nog wat en buiten in de huistuin had ik wat uitgeplant, dat was alles nog eetbaar, alhoewel geen dikke preien. Doorsnede ½ tot 1½ cm, maar wel smakelijk.


Teeltwedstrijd 2021: knolvenkel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Linzenstamppot met eigen prei.

 

Ow ja edit: en een soort pap van de verse melk, warm als pre lunch en als toetje sütlü.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deze week...roerbak met pompoen, wat spruitjes, en wat losse spruitjes en rode ui

laatste snijbiet in de snijbiet taart

vandaag eten we romanesco....die eigenlijk purple  sprouting broccoli zou moeten zijn...althans..dat heb ik gezaaid.

maar goed, ik klaag niet...drie keer rechtstreeks uit de tuin gegeten al deze week....happy Jo! 9ECB965E-D570-4194-8B8D-32A52DB69333.thumb.jpeg.ffc327342ff6c8a88d3eca8dc66c37b3.jpeg

Edited by jootje
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 x 2 schaaltjes sütlü. De man hield het bij 1.
Ervoor tomatensoep met eigen tomatenprut, gekocht stokbrood en kruidenboter met eigen kruiderij.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Untitled.jpg.7e87a6562c401d3646c74f5fc848c198.jpg

 

uit Oma Keasberry's keukengeheimen

ik doe wat minder tamarinde, beetje kippenbouillon, laurier ipv salam, en alles op 100 graden in de oven tot gaar na 3 uur

yummie!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanmiddag flink wat rucola met een restje pasta.

Vanavond pompoensoep van 4 delicata pompoentjes.

Een stukje quiche met N-Z spinazie 

en palmkool bij de stoof.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heerlijk gegeten dit weekend, tussen de klussen door. O.a. van allerlei lekker (desem)brood, met lekkere jammetjes en kaasjes enzo. En Thaise pompoensoep, bieten-pindasoep, erwtensoep, een hele (Zelhemse)kip uit de oven, met wat groene blaadjes en asperges er bij als salade. Oh en zelfgebakken friet met Zelhemse gehaktballen! Man man, dat was top.  

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ha, lijnen succes?

ik ben meer van het VAEBM maar werkt nog niet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

VAEBM? Van Allerlei Eten Bestellen Maar?  Variatie Als Eetgedrag:Bier Mogelijk?

o.t, heerlijk gegeten de laatste dagen. Teveel om op te noemen.

Vanmiddag lekkere broodjes met paprikaroomkaas die Lie plots allemaal naar binnen had gewerkt zo lekker vond hij dat en vanavond pasta met tomaatsaus uit de vriezer en een stukkie vis erbij.

En een enorme berg Crowdfarming mandarijnen en sinaasappelen om te proeven.

Edited by appelvrouw
  • Like 4

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lijnen? lekker eten maar minder? (Van Alles Een Beetje Minder?)

Vanavond groenlof uit de tuin.

En pompoensoep.

Edited by Patrijs
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 uur terug, Patrijs zei:

(Van Alles Een Beetje Minder?)

Aha😂

ik denk dat dat voor mij wel zou werken..eventjes. We koken gewoon te lekker. Maar misschien  is dat de truc, gewoon minder lekker koken (GMLK)

  • Like 1
  • Thanks 1

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Butternut pompoen in groentebouilon gegaard, rode biet.

  • Like 1

~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chili con carne. Of iets wat daar voor door moest gaan. Gehakt van eigen piggel, met paprika’s en bruine bonen uit de vriezer, wortel uit de inkuil, en wat erwten uit de vriezer en wat knof in die volgorde bakken. Dan twee potten pastasaus erbij plus wat pepperflakes.
En dan wat crowdfarming zilvervliesrijst erbij koken. Was hartstikke lekker!


wees bevriend met kleine dingen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu, kerriepompoensoep. De rest van een paar dagen geleden en we vergeten de pan steeds. Staat vandaag al de hele dag binnen te wachten, dus ff doorkoken en als nacht hap opsmikkelen. Wijntje erbij🍜🍷


We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren een pompoen-paprika-tomatensoepje, een salade van winterpostelein met rode ui en geitenkaas (die is nu op :( ) en uhm.. oh ja! pompoenbrood met roquefort (niet uit eigen grot...).

 

Vanavond een tomaten-paprikasoepje (want het was een grote fles en die moet vanavond leeg) met weer van die pompoenbroodjes met roquefort, en ook een broodje met een vega ovenkroket. Niet zelfgemaakt, wel lekker en snel klaar na een dag houthakken. Met Franse mosterd die ik afgelopen zomer kreeg van Appelvrouw! 

 

Dit weekend maar weer eens even de wortelkelder in duiken om wat bieten, yakon, en wortels op te graven. Dan weet ik ook zo weer wat maaltijden om te maken. Oh! en weer een keer zuurkool. Lekkerrrrr

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deze week is voor het eerst een stoofpot goed gelukt. Runderlappen werden nooit echt goed mals. Nu nog eens goed gekeken naar recepten en bereidingswijze. In de elektrische oven, temp langzaam opbouwen, uren garen etc. De zware gietijzeren pan kwam van pas, plus de ingrediënten waarvan (uit eigen tuin)

riblappen, knoflook, uien, peper, gemalen witte, (peper, hele adjuma), citroensap, mosterd, olijfolie, kurkuma gemalen, gember gemalen en stukjes, laurier, worteltjes, bruine bonen, kruidnagelen, paprikapoeder, ketjap, (tijm topjes), sereh poeder, (rozemarijn, paar blaadjes), (salie, veel blaadjes), (bonenkruid, topjes).

Het vlees viel uit elkaar op de rijst met (saffraan).

Het was bedoeld als maaltijd voor twee dagen, maar ging in een dag op, te lekker gewoon.

De volgende dag thee gedronken met (valeriaan).

  • Like 1

Teeltwedstrijd 2021: knolvenkel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...