Jump to content
Jorieke123

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021

Recommended Posts

Hier ook al in Oosterse sferen: noedels met heerlijke zoete sugar snaps uit de vriezer, wortel uit de tuin en rode ui en champignons uit de winkel.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook lekker.

Broodjes waren voor een eerste poging aardig. Ik las pas toen de laatste broodjes in de oven zaten dat ik ze had moeten omdraaien bij het op de bakplaat leggen. Afijn heerlijk gesmuld hoor, en nog 4 broodjes in de vriezer om binnenkort eens varkenskebab te maken...

De falafel was ook lekker, ik had fijngehakte venkel erin ipv peterselie (die doet het niet goed meer)

Kijk met castelfranco salade..
EB23790D-7F80-4B1E-BBA9-12C7F50838DB.thumb.jpeg.626bebc84c5a9ffe9ea53cd7a29d1eb3.jpeg

Edited by appelvrouw
  • Like 2

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tortillachips met zelfgemaakte salsa verde van tomatillo’s, tomaten en chili’s uit eigen tuin. Erbij een glas rode wijn om op te warmen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 29-1-2021 om 17:50, Jorieke123 zei:

 

Ja de vulling van de dumplings dus. Vrij mager gehakt, savooiekool, wortel, prei, scheutje ketjap, sesamolie, gember, knoflook, uhm... van alles :) 

https://nl.aliexpress.com/item/4000993522183.html

 

voor als je van gadgets houdt

er is ook een plastic variant maar die was niet RobO bestendig

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

De man heeft een soep gemaakt waar ik erg sceptisch over was. Want totaal anders dan ik zou doen, maar lékker! Suppengewürz en peterselie uet. Rest gekocht.

Hoofdmaal was een Turks gerecht met chilipepers uit de vriezer. Het was niet pittig, dus ik ging er van uit dat de pepers dat ook niet waren. Dat was niet correct kan ik mededelen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hartige taart met geroosterde pompoen, knoflook en ui, en blauwe kaas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanmiddag een soort menemen maar dan met palmkool en rookworst 😵

Vanavond weer bonenburgers waar ook nog mais ut de tuin door zat en een complete salade van de tuin net als gisteren aangevuld met wat lepelblad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

rijsttafeltje, biefstuk sateh, pindasaus, kool-kokos,prei-kemirie,eitje, basmati, seroendeng, sambal, komkommer, niks uet

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

5890b75f95eea727b3fd9cdc6f6c6b15.jpg

De nu al befaamde soep. Smaakte op dag 2 nóg lekkerder. Met oa rode kool, beukemzwam en peterselie. Niet gedacht dat dit wat ging worden.


5fdd72f5dd6a8f5fc1968f67ea912634.jpg

Zalm gerookt. Weer te zout, terwijl het recept 24 u zouten zegt en ik een halve dag heb gedaan.... toch jammer dan.

f1e4e12fccbdaaf5be6361ef40b7b266.jpg

De sla uit de tuin is bijna op
Ben nu wat minder royaal met 5 soorten sla door de salade. De radijsblaadjes links als sla en rechts een witlofsalade met sinaasappel en peterselie en munt.

Vanavond ribeye. Zin in een dik stuk VLEESSSSCH

Share this post


Link to post
Share on other sites

O lekker, ik ga ook een ananas zoeken🤪

Hier zal het spruiten worden, tenminste die halen we uit de tuin, we gaan er zo langzamerhand weer voorbereiden voor het voorjaar...en de aankomende vorst, alhoewel hier niet zo aangekondigd als bij jullie, zal de spruiten er niet beter op maken..


We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zelfgemaakte gnocci met prei en kastanjechampignons.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is alweer een paar dagen geleden, maar wil het toch nog posten. Het was zó lekker! Met de eigen zuurkool. Zo van genoten en de jus... mammammann, die was goed. Met gedroogde paddenstoelen die ik zelf heb geplukt en gedroogd, fijngewreven paddenstoel doorheen, ui, knof, veel Thijs en toen een scheut goede rode wijn en nog wat roomboter er door geroerd. Het was een godenmaal.

 

fcf8b7ce2201e22f7ad166f9493fcdd3.jpg

 

Met de restjes een salade gemaakt. Alles opgebakken. Zelfs wat van de jus over de salade gedaan. Wel met bibbers en beven overigens, want hoe vaak doe je dat nou. Was echt super lekker!

Peterselie pepermunt ei en sloai uet. Snijbonen olijven komkommer tomaat en vlees gekocht.

3da3f1571880a4a0f96721bbe9c4a409.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prachtig en vast heerlijk.  Wij hebben frieten gegeten, een beetje bruine want Lie de friet akker had per ongeluk de temperatuur van de friteuse te hoog staan bij het voorbakken. De tweede bak dus maar heel kort wat een beetje slappigheid bruine frieten opleverde, maar wel heerlijk van smaak. We hebben deze zelfde aardappels net weer gekocht om te poten, Bernadette, heerlijke friet aardappel!


We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 uren geleden, Mellie zei:

veel Thijs en toen een scheur goede rode wijn

Heeft Thijs er rode wijn door zitten scheuren Mellie? Taalfoutje moet kunnen, maar wie is Thijs nu weer?

Ziet er overigens verrukkelijk uit!

 

Ik eet komende week de vriezer verder leeg, tuinbonen eten tot de nieuwe er al boven staan is mooi toch. En paksoy en nog erwten, maar die laatste waren wat te rijp bij het plukken, dus misschien gaan die naar de compost.


Teeltwedstrijd 2021: knolvenkel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grrrrr! Die autocorrect ook, soms zo handig maar echt af en toe kan ik zijn nek wel omdraaien.

 

Thijs = tijm@huubvg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oeh....dat vlees en die salade van Mellie...🤤

en die broodjes van Jorieke..🤤

oohh...en de slappe bruine friet van Jet....ik vind patatjes op alle manieren lekker! 🤤

maar het allerlekkerst heb ik net gegeten.....boterhammetjes met opgebakken zuurkoolstamppot! 
teveel gegeten...ik zal het moeten bezuren...maar heb het er voor over! 😋😋😋

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 uren geleden, jootje zei:

boterhammetjes met opgebakken zuurkoolstamppot

Het beste! Hoe maak jij de zuurkool stamppot?
Granen uit een pak gegeten, met gebakken Rode mul met eigen gedroogde dille en uek een enorme bak witlofsalade aangemaakt met geprakte eitjes, scheutje room, slasaus en olijfolie. Ik weet het klinkt niet maar het is o zo 😋 


We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...