Geplaatst: 2 april 20232 j Straks een potje maken van de bloemknoppen van diverse koolsoorten. Met een beetje zevenblad en wat knoflook enzo. Nog even en de eerste zevenbladsoep staat op het menu, maar het is hier nu nog net te vroeg. Mulch! Moeder natuur houdt niet van kale grond.
Geplaatst: 2 april 20232 j Hapje uit de daslook genomen, wat een lekker spul is dat! Ze groeien goed dit jaar, grote bladeren, en ik zie al knoppen verschijnen.
Geplaatst: 2 april 20232 j Er staan er hier wat in het Landgoedje vlakbij. Ik heb daar wel eens mensen zien plukken. Bwuh 🤢 midden in een hondenuitlaatgebied! Ik heb ze nu inmiddels in de achtertuin. Maar die zijn nog wat bescheiden... Mulch! Moeder natuur houdt niet van kale grond.
Geplaatst: 2 april 20232 j Hier in 't bos staat ook veel daslook, maar durf ik ivm het vele honden uitlaten daar ook niet aan. Heb het thuis ook niet staan, maar ben wel nieuwsgierig naar de smaak en of het de moeite waard is!
Geplaatst: 3 april 20232 j Ik heb in de achtertuin al heel veel, zelfs al in de knop terwijl er voor nog amper iets te zien is. Groot verschil. @vastone nog zachter dan prei de looksmaak. Kan dus ook heel goed rauw. Ik vind het erg lekker en geniet altijd enorm van mijn eerste courgette soep met daslook van het jaar. Heel lekkere combi.
Geplaatst: 3 april 20232 j Hier riep vanochtend zoon (10 jaar) naar boven: "MAM mag ik bieslook uit de tuin knippen voor op brood met roomkaas?" Heerlijk als kinderen de weg naar eten uit de tuin weten te vinden.
Geplaatst: 3 april 20232 j Hier in 't bos staat ook veel daslook, maar durf ik ivm het vele honden uitlaten daar ook niet aan. Heb het thuis ook niet staan, maar ben wel nieuwsgierig naar de smaak en of het de moeite waard is! Dan schep je een plukje uit. Heb je het voor volgend jaar in je tuin en dan schoon. Wij aten nog meer paddenstoelen vandaag. Als die dingen gaan, gaan ze echt als een speer zeg. Vandaag op zijn Aziatisch. Roergebakken met eigen knoflookpasta, paar paksoitjes, gekochte sojasaus en sesamolie en afgemaakt met gekochte sesamzaadjes.
Geplaatst: 6 april 20232 j Ik had enorme behoefte aan pepers. Heel gek… nooit eerder gehad zo extreem. Maar helaas nog geen pepers. Het werd dan ook een broodje tonijnsalade met heel veel chilivlokken. Zo veel, dat ik een rood broodje had en ik me afvroeg hoe goed dit idee kon eindigen. Nou… het werd geen acute diarree zoals ik had gevreesd. De peper lust bleef echter groot en een vriezer peper is toch echt wel anders.Heb uiteindelijk bulgur gemaakt met boontjes op z’n Turks en een pot ingemaakte pepers open gemaakt. De smaak van alle pepers raakt een beetje gemixt, dus je moet het vooral van mondgevoel hebben denk ik. Ik vond de aji de pineapple wel leuk, want vorm en kleur blijven behouden. Dat geel knalt er uit en ik proefde toch wel wat tropisch erin. Ik had iets te veel azijn naar mijn smaak erbij, doe ik nl altijd een beetje op het oog. Gewoon een drupje water en het was prima. Echt van genoten! Ik ben de vriezer aan het legen en kwam wat Turkse worstjes tegen. Tosti met eigen parmezaan (en gekochte belegen kaas) en tr worst. Combo worst-parmezaan was wel ok, maar vooral zonde van de smaak. Dus erna alleen met kaas en kaas. Mooie smeltdraadjes! MmmOw ja; ik heb gisteren eieren gekookt met rode uienschillen voor het paasontbijt. Stinken! Aaah mensen, wat stinkt dat. En elk ei werd een andere kleur. De mooist gekleurde zijn mee naar school. Deze rare mocht mama opeten. Vanavond salade uet met pizza’s met eigen saus, vriezer groenten en een pot ingemaakte aubergine en paprika en kruiden (met ook nog een pizza met gekochte zalm en garnalen met een gekochte citroen, ook heel lekker!).
Geplaatst: 6 april 20232 j Die nieuwe steenoven werkt echt fantastisch! Die ander was echt een foutje, kon het niet bijbenen zo snel als dat het ging… en lekker! Hij maakt het echt als een pizza oven, met mooie bubbels in het deeg en/of kaas. Niet op deze uiteraard. Rest was al op…Alleen staat nu werkelijk alles open. Het is net een pizzeria hier. Het stond blauw van de rook en geur.
Geplaatst: 6 april 20232 j Ik vind daslook echt heerlijk! Wel de echte looksmaak, maar veel zachter dan knoflook. Ik heb zojuist pesto met daslook gemaakt. Zeker een aanrader. En inderdaad, als je niet durft vanwege de honden, dan een stukje uitsteken voor volgend jaar? Of gewoon héél goed schoonmaken, bv door het in water met baking soda te leggen? Dan dit jaar alleen gesmoord (daarna), vanaf volgend jaar ook rauw. ps in de natuur kunnen ook de konijntjes er op hebben gepiest 🤪 7 april 20232 j aangepast door Tanja65 * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 7 april 20232 j 14 uren geleden, Tanja65 zei: ps in de natuur kunnen ook de konijntjes er op hebben gepiest 🤪 Dat weet je inderdaad nooit 😄. Maar toch liever niet iets plukken een gebied waar mensen dagelijks hun hond uitlaten. Mulch! Moeder natuur houdt niet van kale grond.
Geplaatst: 8 april 20232 j Roerbakje van brassica bloeitopjes diversen (landkers, purple sprouting broccoli, een paar boerenkoolspruitjes, doorgeschoten rucola). En wat zevenblad. Mulch! Moeder natuur houdt niet van kale grond.
Geplaatst: 11 april 20232 j Aaaah!!! [emoji3064][emoji3064][emoji3064]De Laatste Pastasaus. Ik ben behoorlijk geveld geweest met diverse rugklachten en heb kennelijk niet alleen vaker pasta gegeten dan me lief is, maar ook echt [emoji38] Zo vroeg in het jaar ben ik er normaal nooit doorheen. Met daslook in de salade alsook door de pasta. Zo lekker [emoji39] ook een tas vol aan een vriendin meegegeven.
Geplaatst: 11 april 20232 j Auteur div sla met ui, bieslook, peper en paprika ( ok uit de vriezer maar wel uet)
Geplaatst: 11 april 20232 j @Jorieke123 en deze "Crème agnès sorel" , is dat iets voor jou ? Ik heb hem vorige week gemaakt, evenwel zonder gerookte runderstong, daar geraakte ik hier zo snel niet aan. 11 april 20232 j aangepast door redzebra
Geplaatst: 11 april 20232 j Welk recept heb je gepakt? Ik zie er meerdere als ik er op zoek? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 12 april 20232 j Gisteren de laatste drie sweet dumplingpompoenen in partjes (met schil) door een mengsel van kaneel, olie en zwarte peper geroerd en in de oven geroosterd. Daarover een koriandersaus (koriander, teentje knoflook, olie, zout) en yoghurt met een pittige chilisaus en wat geroosterde pompoenpitten. Super makkelijk, goed bedacht door meneer Ottolenghi. Vandaag friet van eigen aardappels met sla en 'wilde' rucola.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.