Jump to content

Braderiën, markten, beurzen, moestuindagen


Recommended Posts

Posted

Zaterdag 15 maart ruilbeurs(je?) in Eindhoven tongelre, de doorntuin deelplan 8 van Berkelbosch, van 14.00-17.00 uur. Op de site staat 'tegenover vioolstraat'. Op de kaart is het in de buurt van de doornakkersweg/ jozef israellaan.

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Het is weer http://www.komindekas.nl/ weekend! Dus sorry ik weet het ook net pas. kan je morgen als je zin hebt nog wel eens bij de profs kijken. Ik ga iig naar de kwakel Rozen, palmen en Paprika´s kijken.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

  • 1 month later...
Posted

http://www.molens.nl/site/ontdek-je-molen.php

 

 

Nationale Molendag 2014 op 10 en/of 11 mei

Nationale Molendag wordt in 2014 op zaterdag 10 en/of zondag 11 mei gehouden. In dit weekend draaien bijna alle molens van Nederland en zijn ruim 950 molens open voor bezoek.

 

 

 

Leuk voor de broodbakkers onder ons....je kunt ook allerlei leuke meelsoorten kopen....tenminste hier in de buurt kan dat

Posted

Hoi mijke wij komen denk ik zo i zo samen gezellig met de kleine meid. Lijkt me superleuk .

Posted

hey jessica wat leuk zeg! tot zaterdag dan! (en zal ik de hond dan maar meenemen? )

schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl

 

#groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop

Posted

Hoi als het goed is is het weer zaterdag prachtig. Lijkt gwen super als oortje er ook is.

tot zaterdag

  • 1 month later...
Posted

http://www.hex.be/

 

Zaterdag 14 juni:

 

10:30 koken en proeven met Philippe van den Bulck, groentechef van ‘Njam!’

11:00 Humus: demo composteren

11:30 boekpresentaties Peter Bauwens, Roger Phillips, Didier Bastiaens, Wim Lybaert & Laurence Machiels, René Pechère

13:00 Humus: demo composteren

15:00 koken en proeven met Gérald Watelet, ‘un Gars, un Chef!’ rtbf2

16:00 Humus: demo composteren

 

Zondag 15 juni:

 

10:30 koken en proeven met Giovani Oosters van Restaurant ‘Vous Lé Vous’

11:00 rondleiding in de moestuin met Wim Lybaert en Laurence Machiels

13:00 Humus: demo composteren

14:00 rondleiding in de moestuin met Wim Lybaert en Laurence Machiels

14:30 koken en proeven met Giovani Oosters van Restaurant ‘Vous Lé Vous’

16:00 Humus: demo composteren

 

Alle dagen over het thema: “Smaak en geur, uit de tuin op het bord”:

 

24x Chicorei & Radicchio bij De Nieuwe Tuin

Botanical paintings door Martyn Rix

Wild Food door Roger Phillips

confitures en tisanes bij Lens Roses

bouquet garni, lagestroemiathee en keukenlaurier bij Devriese

groentetapijt bij Silene

de smaak van Haspengouw bij Fancy Fruit

 

Kookdemonstraties en proeverijen met de medewerking van ‘Vrienden van de Smaak’.

 

 

Is in Belgie entree 8 euro p/p

  • 5 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Noordoost-Frankrijk 31 augustus de Jardinades van Grand Failly..een tuinbeursdag met een thema ( dit jaar eetbare bloemen en recycling) waar je behalve gerookte knoflook, Kokopelli-zaden, biologische en speciale groente en allerlei ambachtelijke zaken kunt kopen( jams, wijn, worsten, linzen enz) ook nog kan genieten van lekker eten, insecten en brandnetelproeverij een kruidenwandeling rond het dorp, enkele optredens( muziek en straattheater) enz.

Entree 3 euro pp kinderen tot 12 jaar gratis.

https://www.facebook.com/JARDINADES/photos_stream

103899967475543453017773690985351753104368n80421407568735.jpg19196387475544086351044298881086625684074n87261407568733.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Posted

Mijn buurman geeft trouwens deze dag regelmatig demonstratie`s met zijn bordercollie`s en loopeenden..

 

Noordoost-Frankrijk 31 augustus de Jardinades van Grand Failly..een tuinbeursdag met een thema ( dit jaar eetbare bloemen en recycling) waar je behalve gerookte knoflook, Kokopelli-zaden, biologische en speciale groente en allerlei ambachtelijke zaken kunt kopen( jams, wijn, worsten, linzen enz) ook nog kan genieten van lekker eten, insecten en brandnetelproeverij een kruidenwandeling rond het dorp, enkele optredens( muziek en straattheater) enz.

Entree 3 euro pp kinderen tot 12 jaar gratis.

https://www.facebook.com/JARDINADES/photos_stream

103899967475543453017773690985351753104368n80421407568735.jpg19196387475544086351044298881086625684074n87261407568733.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Posted

23 en 24 augustus 2014: Salvia en prairieplantendagen bij Bastin in Aalbeek(L)

 

In augustus kunnen bijna alle Salvia soorten bloeien. De lang bloeiende prairieplanten zoals Echinacea en de verschillende grassen komen pas vanaf juli goed op gang samen met Verbena, Perovskia, Agastache, Helenium en Achillea. Dat maakt onze prairieborder nu een van de hoogtepunten in onze tuin.

 

Wil je meer weten over deze dagen, meldt je dan hiernaast aan voor onze nieuwsbrief.

 

zaterdag en zondag 23 en 24 augustus 2014, beide dagen van 10:00 tot 17:00 uur, gratis toegang en gratis parkeren.

 

Overige openingstijden zijn van woensdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

 

routebeschrijving naar Aalbeek

 

Zo kun je ons makkelijk vinden:

 

Aalbeek ligt midden in de driehoek gevormd door de snelwegen van Zuid Limburg, midden tussen Heerlen en Maastricht, recht onder Geleen-Sittard en vlak bij Schimmert Hulsberg en Valkenburg.

 

http://www.bastin.nl/

  • 4 weeks later...
Posted

Als liefhebber van koken, lekker eten en drinken ben je altijd op zoek naar nieuwe culinaire inspiratie. Wij nemen je graag mee op ontdekkingsreis op 11 en 12 oktober tijdens De Tasty.

 

Koop hier je toegangskaart(en) met korting

 

Lezers van de Delicious nieuwsbrief kunnen nu profiteren van een aantrekkelijke korting. Koop je toegangskaart voor 1 oktober en betaal slechts €20 i.p.v. €37,50 aan de kassa.

 

Voor iedereen wat wils!

 

De Tasty is hét culinaire lifestyle evenement voor iedereen met een passie voor koken, lekker eten en drinken. Voor jou dus! Kom culinaire inspiratie opdoen tijdens demonstraties in het Miele Kooktheater met o.a. Driesterrenchef Jacob Jan Boerma. Of leer de fijne kneepjes van het vak tijdens een workshop onder leiding van Niven Kunz in de Atag Kookstudio. Breidt je kennis uit tijdens een van de learnshops en leer meer over het samenstellen van een uitgebalanceerde kaasplank, het geheim van smaakmakers of het koken met een voedselallergie.

Verwen je smaakpapillen op de Proefmarkt, waar je de lekkerste delicatessen proeft en koopt. Bekijk en test de nieuwste keukenaccessoires op de beursvloer of volg de Masterclass Franse Wijn van Harold Hamersma of een van de vele andere verrassende proeverijen.

 

Kortom, tijdens De Tasty koop, proef en beleef je de mooiste ingrediënten!

Posted

er ging ook iets niet geheel goed bij de cook-off geloof ik. Ik stond even buiten en zag hele hordes mensen naar buiten komen allemaal kuchen en proesten.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...