Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Een gruwelijk lekker pizza uit de leemoven buiten met op de schoorsteen gebakken uitjes in wijnazijn (zelfgemaakt) met honing en tijm, pizzasaus van paprika, tomaat en aubergine met mediterrane kruiden uit de tuin, verder boven de schoorsteen geroosterde paprika;s uit de tuin (gepeld natuurlijk), ansjovis, olijfjes en kappertjes en schapenkaas uit Kroatië.

 

yummie was goed gelukt!

Geplaatst:

Een flinke hoeveelheid tomaten (diverse kleuren) in stukken in een ovenschaal met zout, peper, tijm, oregano, bergbonenkruid, knoflook, een ui in partjes en olijfolie. Dit een uurtje in de oven laten roosteren, gare pasta (penne) erdoor geroerd, geraspte pecorino en een bol mozzarella in plakjes erover en nog even in de oven. Was heerlijk

Geplaatst:

Net had ik een groenten soep met Chenopodiaceae Atriplex hortensis, Bonte tuinmelde gekookt, heerlijk smaak een beetje naar Amanranthus

 

Omdat de pink kleur zo apart is, had ik die laten hun gang gaan, hij is 1.5 hoog, de kruiden krijgen bijna geen zon licht meer, na het plukken is hele plant kaal, zo jammer had ik een foto gemaakt.

Geplaatst:
Vanmiddag rijstpap met Goji bladeren en topjes met wortel, suikermais, kruidenbouillon

 

Kijk eindelijk een toepassing voor onze geen bessen gevende Goji`s!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Vanmiddag rijstpap met Goji bladeren en topjes met wortel, suikermais, kruidenbouillon

 

Kijk eindelijk een toepassing voor onze geen bessen gevende Goji`s!

 

 

Hoi, Appelvrouw, Goji bladeren wordt ook verkoop in Chinese supermarkt, vaak in helder boullion soep wordt al eeuwen gekookt in China, om wat minder pittig smaakt, wacht eerst water echt kokend zijn en dan voeg de bladeren erin.

Verder wok ik Goji bladeren, topjes als spinazie in Mihoen of bami heerlijk of in pannekoek.

 

In Lente en Herfst of na lang regen periode in de zomers schieten ze flinke nieuwe topjes, Veel te veel dat ik moet weggeven. die is preventie aan kanker en nog meer ziekte. Droge Goji vruchten wordt veel gebruikt in Chinese Homeopatische pakket.

 

In mijn tuin bloeien ze pas in de herfst, bijen zijn erg blij en drukt ermee, dan eind december hangend rode vruchten op kale boom, ik zie het als super mini kerstbal .... schitterend. Smaakt is pittiger dan Goji die wij in Winkel kopen ... Waaarom weet ik ook niet.

Geplaatst:

Dank je wel voor je uitleg nguyet. Wat betreft die pittigheid, misschien met de grondsoort te maken? Heb je de plant hier vandaan, of van een Chinese handelaar?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

vis, pink fir, coleslaw, mais

 

(we do that so:

witte kool fijn snijden, inwrijven met wat azijn, uurtje laten staan

rozijnen wellen urtje laten staan

courgette, worte,l selder, peterselie fijn snijden

alles mengen en sausje erbij van yoghurt, mayo, ketchup, P&Z, mierikswortel, uurtje laten staan)

Geplaatst:

Dat klinkt erg lekker Rob.

Ik heb een wok gemaakt van snijbiet, rode ui en knoflook..wat salie er doorheen en een eetlepel kippenpoeder...mmm

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Pizza, met ui, knoflook en paprika uit eigen tuin.Ook de bodem zelf gemaakt n.a.v. recept van jamie oliver. Beter dan Domino's!

 

IMG-20140910-WA0008.jpeg

To plant a garden is to believe in tomorrow.

Geplaatst:

Goed idee Ern..ga ik morgen ook doen.

Ik had een ovenschotel van King Edwards, Romanescu`s, Berlikummers, Zwitserse reuzen, Messidrome en Stutgartes

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

De allerlaatste tomaat van dit seizoen (balkon star uit de huistuin) en de zoveelste aardbei.

Plus de eerste veldsla vanaf nu tot en met volgend voorjaar.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...