Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mijn eerste framboos heeft de kleur zoals ik gewend ben in de supermarkt... (Gisteren had ie dit nog niet)

Wanneer is het best om een framboos te plukken? Zijn er trucjes zoals even knijpen, of voorzichtig trekken die van toepassing zijn?

 

Ik pluk ze in ieder geval niet tegelijk.

Een dag niet gezaaid is een dag niet geleefd.

Trotse oprichter en voorzitter van Stichting OKids

Posted

Als frambozen rijp zijn laten ze gemakkelijk los van het kroontje. Zolang je dus nog echt een beetje moet trekken dan lekker laten hangen.

Posted

Het kroontje is dat witte ding dat achterblijft na het plukken? Want dan was de eerste framboos vandaag rijp. Zaten wel haartjes in en het was net of er zand in zat, misschien had ik nog een dagje moeten wachten? (Heb hem uiteraard wel gewassen)

Een dag niet gezaaid is een dag niet geleefd.

Trotse oprichter en voorzitter van Stichting OKids

Posted

De eerste framboos heb ik gehad tijdens mijn derde post. Hij viel me inderdaad een beetje tegen, maar ik ga het nog wel een paar keer proberen.

Een dag niet gezaaid is een dag niet geleefd.

Trotse oprichter en voorzitter van Stichting OKids

Posted

Hier moet ik ook nog even wachten tot ze kleur krijgen, denk dat ik nog minimaal 2 weken wachten, of langer, afhankelijk van het weer.

Hoop dat ze net zo lekker zijn als vorig jaar, toen waren ze zo lekker dat ik ze in mijn bruidstaart heb gebruikt!

Posted

Theepot, heb ik ook last van. Een doorzichtig larfje met een zwarte kop, van wat ik tot nu toe opgezocht heb lijkt-ie nog het meest op de larve van de grote appelbladroller, maar volgens mij hoort die niet op frambozen te zitten? Mijn framboos heeft het sowieso héél zwaar dit jaar, hij heeft ook nog gele roest en luis en nu sterft er ineens weer allerhande blad af, wordt grijs en krult op. Maar er zitten wel veel meer frambozen aan dan vorig jaar. Heb de eerste vandaag gegeten, ze zijn inderdaad minder zoet dan vorig jaar, maar prima te eten.

elizabet.nl

Posted

Ik heb overigens zoveel mogelijk van die larven eruit geplukt en het ergste gevreet lijkt nu wel weer over te zijn. Maar nu dus dood krulblad

elizabet.nl

Posted

Bij mij waren ook vandaag de eersten rood, maar ik vond ze ook een stuk minder lekker dan vorig jaar. Jammer. Hopelijk worden ze straks lekkerder als we een paar weken mooi weer hebben gehad.

Posted

Zojuist mijn tweede framboos geplukt en gehad... Deze was veel lekkerder, al zaten er wel harde stukjes in. (en haartjes) Geen wormpjes gevonden, wel goed gezocht.

 

Wat zijn die harde stukjes? Zijn die weg te halen?

Een dag niet gezaaid is een dag niet geleefd.

Trotse oprichter en voorzitter van Stichting OKids

Posted

Zatdat harde stukje in het midden?

Als je een framboos plukt, zou hij makkelijk los moeten laten en het binnenste(denk dat dat het harde stukje is) blijven hangen.

Als dat niet is wat je bedoeld, moet je het maar zeggen.

Posted

Nee, dit middelste is aan de plant blijven zitten. De framboos liet los. Het waren net steentjes, althands zo proefden ze. Dit had ik ook met de 1e framboos. Misschien nog wat langer laten rijpen?

Een dag niet gezaaid is een dag niet geleefd.

Trotse oprichter en voorzitter van Stichting OKids

Posted

Ik begin ze steeds lekkerder te vinden, maar tot nu toe heeft elke framboos die "harde stukjes". Binnenkort is mijn tweede struik van ander soort rijp, benieuwd hoe die smaakt en of deze ook die harde stukjes heeft.

Een dag niet gezaaid is een dag niet geleefd.

Trotse oprichter en voorzitter van Stichting OKids

Posted

Dat is wel een heel goeie. Ga ik eens bekijken bij de volgende framboos en eventueel zaaien.

Een dag niet gezaaid is een dag niet geleefd.

Trotse oprichter en voorzitter van Stichting OKids

Posted

Framboos zaaien ?

Lijkt me zinloos geweld.

Als je 1 plant hebt staan moet je na enkele jaren al alle zeilen bijzetten om hem binnen de perken te houden.

De ondergrondse uitlopers steken letterlijke overal hun koppen op.

Voor de liefhebber afsteken met een stukje wortel (liefst in het voorjaar) en je kunt weer iemand blij maken.

 

Even terugkomend op die harde stukjes vrees ik toch dat het aangetaste delen van de framboos zijn.

Ik heb verschillende soorten staan. Rond mijn watervat ( als camouflage ) zijn de frambozen vrijwel allemaal aangetast. De vruchtdelen waar de eitjes in zijn gelegd hebben een donkere (dode) kleur.

 

Een eind verderop staan andere rassen die helemaal niet aangetast zijn. Volgend jaar dus vervangen.

Posted

Die aangetaste delen zijn niet schadelijk hoop ik? Verder smaken ze prima namelijk. Geen verkleuringen.

Een dag niet gezaaid is een dag niet geleefd.

Trotse oprichter en voorzitter van Stichting OKids

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...