Jump to content

Heylane

Members
 • Posts

  448
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Heylane

 1. Het spijt me heel erg, maar ik kan toch niet naar de MTFD komen. (ik ga onverwachts op vakantie). Ik vind het vervelend dat je nu voor niets stekjes hebt gemaakt en dat je je pioenstruik misloopt. Hopelijk gaat het me volgende keer wel lukken en kunnen we dan ruilen
 2. Ik moet me helaas weer afmelden (wel een leuke reden, want ik ga onverwachts op vakantie, maar toch jammer dat ik de MTFD mis)
 3. Het spijt me, ik moet afzeggen voor de moestuindag (een leuke reden gelukkig, ik ga op vakantie ) Dus de heemst in niet meer nodig. (en ik had gezegd "dropmunt" maar dat had "chocolademunt" moeten zijn. Ik ben duidelijk hard aan vakantie toe )
 4. Ik heb belangstelling voor je drie thijmsoorten. Ik heb waarschijnlijk wel pioenstruik (knalroze). Zoek je dat of wil je juist zachtroze?
 5. Mag ik heemst ruilen voor zout? Heb je toevallig nog dropmunt? (die had je een paar jaar geleden. )
 6. Ik heb t in mijn agenda gezet en ik ga proberen er eindelijk weer eens een keer bij te zijn.
 7. Hopen dat ik eindelijk weer een keertje kan. (Als je iemand mee gaat slepen, mag je dan twee keer stemmen? )
 8. Ik heb dit jaar ook weer eens bloesems geplukt. Mijn vader was nog fanatieker dan ik. Op een gegeven moment moest ik echt zeggen "stop nou maar. meer heb ik niet nodig". Ik heb t in water gezet en toen gezeefd. Helaas was toen mn energie op, dus het is nu ingevroren (zonder suiker oid). Ik wil gaan proberen of ik ook zonder suiker er limo van kan maken. Heeft iemand dat al geprobeerd (ik heb niet het hele draadje gelezen)? Ik heb erytherol en ik heb poeder-stevia. Het wordt dus wel zoet, maar zou ik het dan wel kunnen bewaren (buiten de vriezer)?
 9. Ik heb ook alles in bakken staan in de kas. Ik heb gemerkt dat het vooral belangrijk is diepe bakken te hebben (mijne zijn bijna 1 m diep). Op de een of andere manier krijg ik veel minder tomaten als de bakken minder diep zijn. Ik heb gewone emmers gebruikt maar dan gaat het niet zo lekker. Ik gebruik van die plastic wasmanden die bv Action heeft (twee tot drie planten per mand). Ik wil dit jaar vermiculiet door de potgrond te doen. Dan zouden de bakken minder snel uitdrogen, al snap ik die redenatie nog niet helemaal. Ik moet het nog eens goed uitzoeken.
 10. Ik moet even kijken of ik die dag geen verplichtingen heb Zo niet, dan meld ik me opnieuw met een definitieve "ja"
 11. ziet er goed uit. Ik krijg ook zin om mijn kas op te gaan zetten. Veel plezier!
 12. Ga je ons op de hoogte houden in "moestuinseizoen" met foto's enzo? Ben erg benieuwd
 13. Mijn eerste kasje is niet meer. Van het plastic waren alleen de witte 'verstevigingsdraden' nog over. Al die plastic tussenstukjes zijn er vorig jaar uit gevallen. (En toen regende het binnen ineens ook ) Ik ga dit jaar aan mijn tweede kas (weer van de Lidl) beginnen. Ik heb een nieuwe tuin dus eerst maar eens uitproberen of het een handige plek is die ik in gedachten heb, of de boel past enzo. Misschien ooit nog eens een glazen kas. Maar ik wacht wel op wat mooier weer. Nu vind ik het gewoon nog te koud voor de tuin.
 14. Succes komende week en ik hou het hier in de gaten voor een datum. Ik kan helaas niet naar Zelhem, dus misschien wel 020
 15. Zou je dat ook met zoetstof ipv suiker kunnen maken? Of is de suiker nodig om het te conserveren (lijkt me niet, want je hebt ook al azijn). En smaakt het dan echt naar augurken? Of nog steeds naar komkommer?
 16. Ciska, het spijt me. Ik kan helaas toch niet op deze moestuinforumdag komen (ik moet nl een training geven dat weekend). Ik hoop dat je dan niet blijft zitten met de lavendelstekken, anders zal ik die vergoeden natuurlijk. Ik hoop volgend voorjaar wel te kunnen komen op de MFD, misschien kunnen we dan wat ruilen.
 17. Jorieke, ik had gevraagd om wat heemst, maar ik kan niet komen op deze MFD, dus dat hoeft dan niet (helaas). ik moet dat weekend nl een training geven. (in Slowakije dus ik kan ook niet even tussendoor langskomen). Hopelijk kan ik volgend voorjaar wel.
 18. Heylane

  Agapanthus

  In de winter zullen ze niet bloeien natuurlijk, maar wel de hele zomer (mei/juni - sept/okt). Dat was ook een beetje verkeerd geformuleerd natuurlijk. Die van mijn vader bloeien maar met 1 bloem en that's it. Volgens mij zijn er wel soorten die meer dan 1 bloem maken en die ook een milde winter kunnen overleven. Ze staan in een grote pot (lekker beschut) en s winters gaan ze in een (onverwarmd) kasje uit de wind en de kou
 19. De tip om de bijenwas (vuil) in een nylonkous/panty te doen (staat in die link van RobO) vind ik briljant. Dan hoef je niet te filteren nĂ  het opwarmen, maar doe je het min of meer tijdens. Dat ga ik zeker proberen de volgende keer. Overigens merk ik wel dat ik de was altijd flink moet verwarmen om m echt goed vloeibaar en dun te krijgen als ik de troepjes eruit wil zeven.
 20. Heylane

  Agapanthus

  Mijn vader kijkt met een lichtelijk jaloerse blik naar tuinen waar het hele jaar Agapantus lijkt te bloeien. Hij heeft zelf ook een Agapanthus gekocht maar die heeft 1 bloem gebloeid en daarna niet meer. Ik wil hem graag verrassen met een doorbloeiende Agapanthus, maar Google geeft niet-thuis. Weet een van jullie wellicht welke soort ik moet hebben zodat ik de goede soort heb voor hem?
 21. Het is een dubbele bloem inderdaad, maar hij is knalroze.
 22. Gaat dat goed, bietjes zonder water? Dat is nl de reden dat ik het nog niet geprobeerd heb. Het leek me zo'n drapperige bedoening worden.
 23. Ciska, ik zou graag een paar lage en een paar hoge lavendels willen hebben. Ik heb een roze pioenroos-stek voor je, maar het is een pioen-struik (een dubbele). Maar misschien wil je die liever niet. (de struik blijft wat lager en is houtiger). Laat maar weten.
 24. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het eerst even gegoogled heb. Ik had nog nooit van Zweedse bloemenkippen gehoord. (maar er zullen er wel veel meer zijn waar ik nog nooit van gehoord heb) Hoe lang nog voordat je foto's van pluizebolletjes kunt plaatsen?
×
×
 • Create New...