Jump to content

jdw

Members
 • Posts

  172
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jdw

 1. jdw

  Veel foto's

  Je hagedis is de kleine watersalamander, ze zitten vaak onder stenen of in de grond. Ze veranderen van uiterlijk als ze in het water zijn, zie google. Mooie foto's trouwens.
 2. Heb precies dezelfde soort gele courgette en die ziet er qua bladkleur ook eender uit als op de foto. Een beetje gelig dus, in tegenstelling tot zijn groene broer. Verleden jaar had ik deze al en geeft prima oogst dus maak je geen zorgen.
 3. Waarschijnlijk heb je last van de larven van een of andere kever, google maar eens op engerling, emelt of ritnaald en huiver......
 4. Tja die handen, dat wordt steeds erger naar mate het seizoen vordert.... Maar je tuin ziet er netjes uit, wat voor aardappels heb je gepoot?
 5. Hé psssssst, kennen jullie me nog.... zo zag ik er vorig jaar uit als babyplantje Asperge Violette: En nu, jaar 2, al een beetje als een echte paarse asperge! Het schijnt dat je ze pas in het derde jaar mag oogsten, maar ik denk dat ik er stiekem een paar ga proberen De pepers en paprika's gaan goed, dankzij alle tips hier. Begin februari gezaaid en onder een tl lampje met timer gezet. Nu moeten ze het maar eventjes redden in de vensterbank tot ze naar de kas mogen...
 6. Heb pastinaak, little gem, komkommerkruid, suikermaīs en gele courgette voor je. Ruilen tegen broccoli, kattenkruid en/of stokroos zou leuk zijn. Doe maar een pbtje als je iets wilt ruilen.
 7. Hej Bouwvrouwe, Kan er niet bij zijn op 2 mei wegens nachtdienst, maar heb wel zaden over en zeer waarschijnlijk ook diverse soorten tomatenplanten dus als je ze een lift richting Zelhem wilt geven voor de liefhebber...
 8. jdw

  Vriezen in serre/kas

  Ja size does matter mijn kas is maar 7m2 dus de temperatuurschommeling is extremer.
 9. jdw

  Vriezen in serre/kas

  De thermometer in mijn kas geeft toch echt temperaturen onder nul aan dicht bij de grond, terwijl het er overdag makkelijk 30 graden is. Heb er ook zaailingen en wat overwinteraars staan. Kwetsbare plantjes dek ik 's nachts af met vliesdoek als er nachtvorst wordt voorspeld.
 10. Nee maar de postbode biedt vast uitkomst Pb me even voor je adres dan stuur ik wat zaadjes jouw kant op. Misschien heb jij wat leuks te ruil voor mij?
 11. Heb wel een paar zaadjes komkommerkruid voor je, doe maar pbtje met je adres
 12. Ben op zoek naar zaadjes van de koolsoort Petit Posy. Wie kan er een paar missen? Uiteraard tegen portokosten of misschien ruilen tegen wat anders
 13. Ik denk ook auberginesoortje. Aubergine-blad en dat groene kroontje aan de vrucht zijn inderdaad vaak voorzien van stekels
 14. Voor de liefhebbers: ik heb er nog wel zaadjes van (eeuwig moes thousand head), niet moeilijk te kweken, gewoon zoals kool. Tegen postzegelvergoeding. Graag een pb-tje bij belangstelling.
 15. Die van de action vind ik beter. Die van de Lidl zijn van dat champignonbakjesplastic en de inleg met 24 zaaipotjes heeft geen drainagegaatjes. Wel makkelijk op te lossen natuurlijk, maar toch. Maar ze worden dan weer wel per 3 of 4 stuks verkocht.
 16. Misschien voor de nacht wat vliesdoek of ander materiaal overheen doen? Deed ik verleden jaar en ze hebben het overleefd. Het moet niet te gek worden qua vorst natuurlijk. Ben zeker geen geraniumdeskundige maar ik snoei ze al een klein beetje voor hun winterslaap en dan in het voorjaar bij het verpotten. Hier gaan ze binnenkort ook richting kas.
 17. Ziet er gezellig uit! Proost op een mooi seizoen
 18. Poeh die hoekankers, dat weet ik niet exact meer, zaten aan de aluminium fundering van de kas. Dacht ongeveer zo'n 50 à 60 cm. De kasfundering samen met de tegels levert een verhoging van ca. 20 cm op. Tegels staan nog steeds netjes. Een verhoging maken van materiaal aan één stuk lijkt mij ook eenvoudiger hoor, maar wij moesten van die tegels af
 19. jdw

  There we go again...

  Ja, is een oud duitse herder van 6 mnd, tevens in te huren als graafmachine.
 20. Wij hebben als fundering/ophoging oude grijze stoeptegels gebruikt. De houten latten over bodem op de eerste foto zijn om te kijken of alles waterpas ligt. Bij de hoekankers is beton gestort. We zijn nu 1 flinke zuidwesterstorm verder en het ding staat nog overeind. Edit: mooie tuin heb je!
 21. jdw

  There we go again...

  Zo. Ook weer uit de winterslaap. De pepers en paprika's zijn voorgezaaid, plannen zijn gesmeed en de nieuwe zaden zijn besteld. Mezelf voorgenomen om het dit jaar nu eens echt, ècht wat bescheidener aan te pakken door in de kas geen oerwoud te creëren en ook in de tuin alle planten meer ruimte te gunnen. Hopelijk zijn er dit jaar wat minder muizen, die waren desastreus voor de wortelen en pastinaken vorig jaar. Mijn katten zijn inmiddels allemaal baggervet, dat dan weer wel. Behalve de geijkte zaken als boerenkool, spruiten & prei heeft de rest van de winterteelt het niet overleefd, hetzij door de loslopende kippen, hetzij door de muizen en eerlijk gezegd soms ook door chronische verwaarlozing mijnerzijds. Verder eten we nog volop uit de tuin, geweckt danwel ingevroren is er nog een aardige voorraad, de appel-perenwijn en het rumpotje smaken ook best. Tenslotte stel ik onze nieuwe tuinhulp even voor:
×
×
 • Create New...