Jump to content

Jorieke123

Administrators
 • Posts

  24,074
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jorieke123

 1. Het begint hier wel te kriebelen hoor, ik wil ook oogsten! Maar ik wacht juist deze nattere (als is het echt nog niet nat hier...) week even af. Misschien worden ze juist deze week nog dik En echt koud-koud is het ook nog niet geweest, mijn planten staan er best aardig bij nog.
 2. Nou alleen al qua werk moet ik er niet aan denken Jane, ook zijn de prijzen per hectare nogal keihard gestegen de laatste jaren. Het zou vast KUNNEN, maar of we het WILLEN...?
 3. Er lopen inderdaad weer 3 kippen in de moestuin.
 4. En we zijn nog maar 'net' begonnen, er gaat nog zoveel groeien en bloeien!
 5. Ja, in die bruine velden lopen de varkens Met dit nattere weer wroeten ze extra veel lijkt het.
 6. Gewoon vrienden met een drone De varkens kijken er niet van op, dat kunnen ze ook amper eigenlijk... omhoog kijken. Maar de ossen hadden de drone vrij snel in de gaten. Zeker toen hij wat lager vloog.
 7. De muizen in de kleine kas vonden dat wij nu wel genoeg paprika's hadden geoogst voor onszelf. Ze hadden al meerdere snackpaprika's compleet opgegeten, en begonnen nu aan het grotere spul. We hebben dus alle planten maar weggehaald, en alle (onbeschadigde) groene paprika's geoogst. Het zou mooi zijn als ze nog wat kleuren de komende dagen/weken.
 8. Met dank aan Jootje en Jos! De moestuin en kruidentuin: en iets dichterbij de moestuin: Boomgaard en kippenwei:
 9. De zaadjes uit een snackkomkommer zijn vast niet rijp genoeg om te zaaien. Kwam hij uit de supermarkt?
 10. Dat lijkt wat op Chinese yam, zeker door die knolletjes.
 11. Ik ben mijn paprikaplanten aan het opruimen want ze zitten vol met vieze plakkerige luizen en hun uitwerpselen Op zich zijn de planten nog mooi groen hoor, en er komen ook gewoon weer nieuwe bloemetjes in. Maar ik ben er wel klaar mee. Weg er mee. Ik heb dus al best veel geplukt om nog wat af te laten rijpen. En er volgt nog wel wat.
 12. Hier liggen de takken te drogen in een hoeslaken Er zijn ook alweer een boel nieuwe plantjes op gekomen omdat het oogsten niet zonder knoeien ging.
 13. Ha! Mooi dat die andijvie voor nog een maaltje gaat zorgen. Die mosterdzaden zouden zomaar eens kunnen rijpen nog hoor, ze lijken al mooi dik?
 14. Plantjes voor in de kas, van @Anna3. Hopelijk kan ik dan deze winter/lente weer wat oogst teruggeven Het ziet er nu nog wat miezerig uit, maar het zal vast lekker groeien nog de komende tijd.
 15. 9 bij 3,5 meter. Ik heb er vooral tomaten en paprika's in staan in de zomer. En komkommer, meloen en dat soort klimspul tegen de achterwand. Er staat ook een ibc-tank in met water, waar vissen in zwemmen. Dat klinkt cooler dan dat het is, de vissen groeien nou niet echt hard (om zelf van te eten) maar zorgen vooral voor poepwater voor de planten. We hebben er namelijk een stel tyleenbuizen aan gekoppeld om het water door de kas te verdelen. Nu in de winter heb ik er wat sla en bloemkool staan. Die bloemkool kan ik dan ergens in april of mei oogsten. Ik wil er ook wel graag een perzik in hebben, en misschien wat andere zaken die wat ruimte innemen maar wel voordeel hebben aan een glazen huisje. Want voor alleen tomaten, komkommers en paprika's voor eigen gebruik is het wel een hele grote kas
×
×
 • Create New...