Jump to content

Jorieke123

Members
 • Content Count

  22,692
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jorieke123

 1. @Grork ik denk dat een valk zijn snavel ophaalt voor een beestje wat al dood is. Hij heeft ze liever spartelend Nee we hebben een emmer hangen in onze kippenwei, met allemaal gaatjes daar in. Daar gaan dat soort kleine dode diertjes in, met wat stro er bovenop. En dan komen en vliegen en die leggen eitjes en na een tijdje regent het maden en staan de kippen klaar onder die emmer om die eiwitrijke snacks op te vangen. Lekker he? Gefeliciteerd met de kuikens tot nu toe Nasuada
 2. Spitskool stamppot (aardappelpuree uit de vriezer), met braadworstje. Tussen de middag een mok courgettesoep en sowieso elke lunch broodjes met kaas en tomaat en komkommer. Oh en de dag daarvoor 'orange chicken' op een bedje van spitskool.
 3. Nou, Bonzai is niet meer. Vanmorgen lag ie dood in het hok. Ze liepen nu zo'n 3 dagen in deze verplaatsbare ren van ons: (dit is een oudere foto, met kippenkuikens ipv eendjes ) En het gras was netjes gemaaid voor ze er in gingen, maar toch kukelde het ukkie steeds om... hij kon al niet echt goed lopen vanaf het begin. Ik had hem al veel eerder even willen 'helpen' maar dat mocht niet van Joep, en nu is het beestje alsnog uit zichzelf omgevallen De rest stampte ook regelmatig erg lomp over hem heen en dan lag ie weer met zijn flippers in de lucht... nou ja. Nu alleen nog sterke goeie kuikens.
 4. Ja, het verschil tussen buiten-, en kasplanten is hier ook groot.
 5. Ze staan er weer prachtig bij Frans! Die van mij willen nog niet zo... al beginnen ze nu wat te groeien.
 6. Een rood uitje, een geel (wit?) uitje, een mini courgette, een paar tomaatjes, een halve olifantenknoflooksolo, en wat bonenkruid (en peper en zout) gingen in het bladerdeeg-pizza gerecht van Jamie Oliver. We aten er een komkommer bij want die komen nu met 2 per dag van de plant
 7. Welkom terug! We hebben dit voorjaar jouw tunnelkas afgebroken en er een kippenren van gemaakt:
 8. Ontbijtje met blauwe bessen en pruimensaus, in zelfgemaakte yoghurt. (er ging daarna ook nog wat granola overheen, een goed ontbijt is het halve werk )
 9. 'wilde' frambozen! (op eigen terrein, wel uit zichzelf daar opgekomen (vogels?) en verder niet onderhouden ofzo)
 10. 2 weken verder Charly... hoe gaat het nu?
 11. Je hoeft geen voorgedraaide joints te kopen voor zo'n kokertje: vanille wordt ook vaak op die manier verkocht
 12. Je foto's doen het niet @Bissap. Probeer het nog eens? ( je kunt je bericht aanpassen door onderaan het bericht op 'wijzig' te klikken)
 13. Jorieke123

  Kijkje

  Ja, de grondwaterput staat net niet op de foto. En daar staat dan een motor bij te brommen, gelukkig net een veld verderop dus niet echt storend voor ons. De biggen hebben inderdaad hun witte band van hun vader:
 14. @Mellie ik heb je topic samengevoegd met dat van Roeier (ik denk dat je berichten-inbox vol zit want je kunt geen berichten ontvangen)
 15. Ik weet niet wat het dan wel is, ik zit gelukkig totaal niet in de tomatenziektes. Maar phytophtora geeft rondere vlekken, pluiziger(of stoffig, of hoe je het wilt noemen) ook, en geen geel.
 16. Ik heb mijn 1e 'echte' tomaat kunnen plukken! (ik kon al oogsten van de struiktomaten maar nu ook van de stamtomaten) Het is een heerlijke Cherokee purple.
 17. Hier ook al tijden geen broedse kippen meer, we zullen het er uit hebben gefokt... Zijdehoenders staan er om bekend, dus ze bewijzen het maar weer eens...
 18. Wat denken jullie... een moestuinforumdag dit najaar?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...