Jump to content

mus

Members
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mus

 1. Ik heb vandaag ook knoflook geplant. 75 teentjes, 5 verschillende soorten om te kunnen vergelijken.
 2. Schorsenerenpuree met geroosterde biet, pastinaak, pompoen en rode ui allemaal uit de tuin met een honing balsamico dressing.
 3. Ik wacht ook nog even tot mid oktober. Ik heb vandaag wel alle bolletjes uit elkaar gepulkt. Jammer genoeg zat er 1 bol tussen waar de helft van de tenen van bedorven waren. Maar alles bij elkaar zal het vast wel genoeg zijn. Ik zou het ook nog wel heel erg leuk vinden om wat andere allium soortjes te verzamelen zoals egyptische ui, moeslook en slangenlook. Weet iemand hier een goed adresje voor?
 4. Ik heb mijn knoflook besteld bij De Tuinen van Weldadigheid. Vier soorten, 2 hardneck: Slovenian en bavarian en 2 softneck: valverde en transylvanian. Ik heb ze uitgekozen op de omschrijving van de smaak en de grote van de teentjes. Afgelopen jaar had ik messidor. Die zou ik niet direct aanraden. De opbrengst daarvan was niet super, ook omdat ik vrij snel al roest kreeg en sommige waren aangetast door preimineervlieg. Het heeft vrij veel kleine teentjes per bol en de bollen waren bijna allemaal kleinder dan die uit de supermarkt.
 5. Het grootste deel van de zonnebloemen geruimd. De hoogste kwamen in de buurt van de 5 meter. Ze waren top zwaar geworden en voor een deel geknakt. Dus vandaag alle stengels op een hoop gegooid in een van de bedden. Zo kunnen hopelijk de beestjes er nog lekker van genieten. (of hebben we volgend jaar een bed vol met nieuwe zonnebloemen)
 6. Hoi Welkom! Spinazie, winterpostelein en mizuna kunnen ik ook nog deze maand en volgende maand knoflook. Ik ben vorig jaar november begonnen. We hebben toen ook meteen een appelboom geplant, het type ecolette zou op elstar moeten lijken kwa smaak maar een stuk beter bestand moeten zijn tegen ziektes. Heel veel plezier met tuinieren!
 7. Ik had ze inderdaad ook al aan een touwtje geregen maar ik twijfel of het wel goed gaat. Ach het is een experiment. Als het nou niet gaat zal ik eens een andere oplossing zoeken. Ik heb helemaal geen ervaring met roken maar gebruik wel graag gerookte paprika poeder. En ik vind dit er zo leuk uit zien. Misschien wel de moeite waard om me eens wat meer in te verdiepen!
 8. Dat ziet er super uit Jorieke! Ik zag in dit topic voorbij komen dat je de paprikas na het roken nog moet drogen, Hoe doen jullie dat? Ik heb geen voedseldroger en mijn combi-oven kan niet kouder dan 150 graden
 9. Frambozen en tomaatjes aan mijn schoonmoeder, die in de vakantie op onze parkietjes komt passen.
 10. Zojuist Knoflook besteld bij De Tuinen van Weldadigheid. Vier soorten, 2 hardneck: Slovenian en bavarian en 2 softneck: valverde en transylvanian. Ik ben benieuwd of het nu echt allemaal zo anders smaakt als uit de winkel. Afgelopen jaar was ik laat met bestellen en kon ik destijds alleen de messidor vinden. Die smaakte gewoon naar knoflook
 11. mus

  Aardpeer verwijderen

  @acpronk Ik ben benieuwd hoe ze straks zijn als je ze gaat oogsten.
 12. Spinazie gezaaid, voorggezaaide Mizuna geplant, spitskolen geplant.
 13. Een deel van de zonnenbloemen weg gehaald, er waren takken af aan het breken en sommige stonden wel heel erg scheef. Ik denk dat ik ze te weinig water had gegeven.
 14. mus

  Aardpeer verwijderen

  Kunnen aardperen ook een een grote pot of specikuip geteeld worden? Ik heb het voorbij zien komen voor de teelt van aardappels, zou dit voor aardperen ook werken?
 15. mus

  Pompoen 2022

  Bedankt voor de tips @Patrijs dan laat ik ze nog even hangen.
 16. mus

  Hallo, :)

  Dank je wel! Ik ben al een paar sites in de gaten aan het houden voor nieuwe knoflook. We hadden na de overname van de tuin meteen knoflook gezet en dat was erg goed gegaan. Het was alleen niet zo veel en maar 1 soort dus hopelijk kan ik komende tijd nog wat nieuwe scoren. Ik had wat wilde rucola gezaaid maar die komt helaas nauwelijk op. Ik dacht dat ik nu voor bloemkool en spruiten te laat was om te zaaien, of bedoelde je kleine plantjes kopen?
 17. mus

  Hallo, :)

  Dank je wel Patrijs. Oh ik zou willen dat ik zo mooi zou wonen, nee dit is onze volkstuin. De blokhuit stond er al en zou groot genoeg zijn voor een tiny house, maar op ons complex mag je helaas niet overnachten. Bedankt voor de tip!, We hebben nog wat snijbiet staan van het voorjaar maar die planten hebben hun beste tijd wel gezien. De eerste foto is van juli, en de tweede van vorig jaar november toen we de tuin overnamen. Ik zal binnen kort even een nieuwe overzichtsfoto maken.
 18. mus

  Pompoen 2022

  Ik had een vraagje, Denken jullie dat mijn pompoenen nog zullen gaan afrijpen? Het zijn Small sugar pompenen, dat is geloof ik een pepo soort. De planten zijn al erg vergaan maar de steeltjes zijn nog helemaal groen. Kan ik ze laten hangen zodat ik ze later beter kan bewaren of ik het beter om ze al te gaan gebruiken?
 19. Zaden geoogst van sla, rucola, juffertje in het groen, lage stamsslabonen en sintjanskruid. De spitskool kiemplantjes in een groter potje gedaan en nog wat onkruid gewied,
 20. mus

  Hallo, :)

  Hoi, Ik ben Mus en kijk al een tijdje mee op het forum en heb zo net een eigen profiel aangemaakt. Ik heb al ontzettend veel geleerd van het mee lezen de afgelopen maanden. Het eerste moestuin seisoen is nu al een groot succes. Vooral de courgette en tomaten doen het erg goed. Ook hangen er nu een hele boel pompoenen die hopelijk nog mooi willen afrijpen (de plant is al bijna helemaal dood, maar de steeltjes zijn nog hartstikke groen). Op dit moment ben ik wat dingetjes aan het voorzaaien voor in de herfst en het voorjaar ( spitskool, purplesprouting broccoli, spinazie, mizuna, winterpostelein, brave hendrik,) Ik probeer zo veel mogelijk natuurlijke technieken te gebruiken zoals Biologisch, No Dig en misschien later Jadam. en groente kruiden en bloemen te combineren.
×
×
 • Create New...