Jump to content

Mellie

Members
 • Posts

  5,799
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mellie

 1. Ook voor sambal is de carolina reaper heel heftig hoor. Gebruik vooral plastic of metaal om te roeren ipv houten lepels, want de pepersmaak krijg je er niet meer uit. Buena mulatta vind ik ook een erg lekkere peper. Vond ze alleen niet mild. Maar zeker goed te eten als je van pittig houdt.
 2. Ahahah ik had ook al een zakje met een gat erin. Het puntje was eraf geknipt door iemand of in het fabricage proces?! Kon je zo eruit schudden. Op zich best handig [emoji851]
 3. @edelspint excuses voor de trage reactie. In Tapatalk zie je het overzicht toch beduidend slechter. Sommige rassen zijn zeker slechter om te vullen en ook qua vorm is heet soms beduidend lastiger. Een harig blad… brrr. Niet doen! Dik blad? Niet doen. Het fijnst is een hand groot blad (hoe groot zijn je handen…!) wat soepel is en niet dik om te vullen. hoe groter je blad, hoe meer je moet rollen en hoe dikker je dolma wordt. Dat is sowieso niet lekker. Ik vind die dikkere rollen absoluut niet te eten, maar volgens mijn man ben ik een dolma snob [emoji851]
 4. Een care pakketje aan een moeder die zo lief was 2 van de 3 kinderen op te vangen. Ze kreeg bosbessenjam, suppengewürz en een potje sambal (toch…!) Vandaag naar iemand die we sinds Corona begon niet meer hebben gezien. Al 2 jaar… ze krijgt wat jam en tomatensaus en wat stekjes voor haar tuin met gekochte bloemen.
 5. Mijn ok staat in 1 vak te twijfelen of die nog wat gaat doen, terwijl in een ander bed nog geen meter verderop, hij ook zo’n 20 cm boven de grond staat. Heel apart. Geen idee wat het hoge loof me moet brengen. In elk geval genoeg potjes knoflookpasta. Maar hoop toch ook wel goeie tenen.
 6. Ik heb op verschillende plekken in de tuin knoflook gepoot en de knoflook achter de keuken, is het snelst aan het groeien. Dat was een leeg vak. Heb ik nooit wat geplant, omdat de kinderen zo vaak spelen en steeds wat kapot maken. Maar ik had knoflook over… en zo geschiedde. Een cm of 30 met een paar uitschieters die nog langer zijn. De rest is of net opkomend of tussen de 10 a 20 cm. Ik ben benieuwd waar ik mooiere bollen van ga krijgen. Eten nog steeds knof uet. Valt me reuze mee (ik gebruik dagelijks wel een teen of 5)
 7. Vanavond eigen kip in de soep. Ik denk dat ik er een gedeelte kippensoep met groente van ga maken en de andere helft arabaşı çorbası. Dat is een rode, pittige en zure kippensoep. Ben ik dol op. Eet je in de winter. Zeg maar jullie erwtensoep, maar dan de Turkse variant.
 8. Als je een mooie goudgele bouillon wilt: een ongeschilde ui in de pan erbij doen. Wordt een prachtige gele kleur en geeft natuurlijk ook smaak. Na het koken verwijderen. Je ziet hier wat van de kleur. In het echt is die nog beter, maar dat krijg ik niet goed op de foto.
 9. Brrrr het was guur, mistig en vochtig… maar ik had de kippen beloofd het hok goed schoon te maken zodra ik me weer fit genoeg voelde… Dus de hokken flink uitgemest. Letterlijk. Onkruid uit bakken gehaald. De snot geworden sla weggegooid (ging vorig jaar in -16 beduidend beter, maar hadden toen wel een dekentje over zich heen- en wat nog meer? Ow ja. Geveegd. Wij hebben een grote sequoia in de tuin en die verliest nogal wat naalden. Onze dakgoten worden elke 3 maanden schoongemaakt en dan ligt er 2 emmers aan prut op de grond. En dat lag er al een maand… alles opgeruimd. Mest naar het ponpoenveldje. Wat in de compostbak samen met een emmer blad nog en de rest in de groene kliko. Al met al een bezige dag voor een toch achteraf niet zo fitte Mellie… maar lang leve de pruttelende bouillon. [emoji57]
 10. De kweekkamer De linkerpot is van november, geen stress. Ik had pepers en paprika’s en een lege pot van een overleden basilicum. Toen heb ik daar pitten bijgegooid. Heb dus geen idee wat wat is. De rechter is Ethiopian brown, mijn nieuwe favoriet.
 11. In ziplock zakjes zaaien en dan dichtmaken. Vooral met pepers vind ik dat handig.
 12. 150?! Nouuu das toch niet mis. Al had je de helft ervan kunnen eten, toch een mooie oogst.
 13. Handvol knoflook [emoji38]
 14. Ik heb veel pepers, paprika’s, 3 soorten aubergine, violette lunga- meest gangbare volgens mij- long green en Turkish orange, artisjok, 1 tomaat (blue pitts) bij wijze van kiemtest gezaaid. Ow ja en 2 soorten basilicum. Mammoth en red opal.
 15. Haha nou ik begin lekker na de kerstboom hoor. Vandaag volop aan het zaaien geweest van pepers en paprika’s. Liep een beetje uit de hand [emoji51]
 16. Haha bingo @Jootje! Dit zijn de ingemaakte champignons. Het vocht is heel lekker voor stoofvlees, maar had nu geen plek in de koelkast om het te bewaren.
 17. Vandaag heb ik een jarige job waarvoor veel uet komt. Wat salades oa de Turkse paprikasalade, mijn ingemaakte champignons en deze aardappelsalade met zongedroogde cherrytonaatjes (k klus, eens maar nooit meer!) peterselie, gedroogde en verse pepermunt en ik ben spontaan de naam kwijt… waterkers. Fijoeh. Daar heb ik wel even over gedaan erop te komen. Kun je raden hoe oud de jarige wordt?! Hint…!
 18. Brood was heel lekker en er was ruzie om de laatste 3 broodjes… beetje zoetig en zacht. Was niet volgens recept overigens. De dochter en ik hadden alle ingrediënten bij elkaar geknikkerd, terwijl je eerst alles zonder bloem moet roeren. Ik wil morgen dit recept opnieuw proberen zonder kindhulp en er ook foto’s van maken voor het op is.
 19. Ik heb vandaag de eerste 4 pepers gezaaid. Deze liggen al klaar, maar even geen puf. Moet ook nog de rest van de capsicum doorspitten, want mijn favoriete pepers zitten hier niet eens bij
 20. 4 x minimaal 4 peperzaden Turkish flower biber Peper jaloro Pap ferenc tender Pap oranje van de ah
 21. Ik ben dit recept aan het maken. Beetje klaar met liggen… maar merk wel dat ik een dagje te vroeg ben met dingen doen. [emoji51]
 22. Ik ga het googelen want vooral met slachten wil ik vlijmscherpe messen en dat krijg ik met mijn aanzetstaal niet voor elkaar.
 23. Ja heb ik. Ga ik binnenkort aan beginnen prachtige kleur heeft ie. Ik lig op de bank, want erg beroerd, en heb zo veel broodbak filmpjes gezien. Ik gebruik YouTube niet echt en ik zie dat er een schat aan info is verborgen. Leuk man! Heb zin om brood te bakken [emoji16]
 24. Ow… die worsten zijn altijd can varken helaas [emoji53]
×
×
 • Create New...