Jump to content

Mellie

Members
 • Content Count

  3,767
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mellie

 1. Neusrot... klinkt vies en bijzonder toepasselijk. Wist niet dat je dat als niet-tomaat ook kon krijgen. Wat kan ik er tegen doen? En die woelende rakkers? Woelmuizen of mollen? Of nog een andere optie waar ik niet aan denk?
 2. Beetje onkruid wieden, beetje tomaten dieven, beetje pepers plukken, beetje salade zooi plukken, beetje kruiden plukken, beetje bloemen zaaien. Van alles een beetje in een moordend rustig tempo toen het even droog en zonnig was.
 3. Pepers en een eitje met dille met een restje brood van gisteren. Normaal is dat zelfgebakken zuurdesembrood de volgende dag alleen opgewarmd te eten. Veel te hard anders. Dit is nog heel lekker. Wat een aangename verrassing [emoji1305]
 4. Nog 2 rijtjes erwten en sugar snaps. Ze staan al lekker boven met alle regen. Edit: En wederom een rijtje stokstijf bonen... ze weigeren dit jaar massaal echt niet normaal!
 5. 2 problemen in de kas... ik heb losse planten liggen die zijn omgewoeld. Niet echt losgeknaagd, er zaten wel nog wortels aan, maar omgevallen omdat het losse aarde was. De schapenwol die er er ter uitdrijving van de woelmuizen had gepropt naast peper elefant lag netjes bovengronds... iemand tips? Probleem 2 zie laatste foto. Peper waarvan de bovenste helft wel heel vies is. Het voelt nog wel als een peper aan, alleen dan heel vies kleurtje... doorgesneden en het sap (vocht?) droop eruit. Zo staat het er verder bij in de kas: Dit stukje ook weer losgewoelde aarde.... planten zien er gelijk minder appetijtelijk uit En dan deze... de laatste foto. Weet iemand wat dit is?
 6. Niet gemeten, wel gefotografeerd. Ernaast het achtergebleven stekje. Hopelijk blijven ze het doen. Iets heeft mijn kas omgewoeld zag ik zojuist. ik heb losse planten liggen. Daar wordt dit moesje absoluut niet blij van...
 7. Wederom recept van Yotam ottolenghi: kikkererwten soep met eigen ui, knof, bouillon, venkel, snijbiet en heel veel basilicum. Ow ja. En oud desembrood. Was superlekker. Met het verse notenbrood erbij. Ik zit propvol, was een erg vullende maaltijdsoep. Dat had ik niet zo verwacht.
 8. Recept desem brood spelt met vijgen en pecan van levine Mmmm ook een aanrader! Ik heb ipv vijgen gedroogde zuidvruchten gebruikt. Dan moet je oven wel iets zachter, want er zitten een paar stukken fruit in de bovenkant van het deeg. Die fruit suikers verbranden natuurlijk sneller. Volgende x 210 graden. Heel luchtig en vol van smaak.
 9. Bij deze dan Recept van Levine ook op haar website maar ik heb de hardcover
 10. Ai dat is naar... ik ben zo dól op cv. Wij komen voorlopig ook niet in grunning met Corona enzo. Anders had je wat takjes gehad in zelf te proberen te stekken. Ik heb nu zelf eindelijk 2 geslaagde pogingen na talloze mislukte. Die koester ik nog even zelf.
 11. Bezig met de eerste rijs. Zonder vingen, want in 5 winkels geweest gisteren op zoek naar dragon en toen ook steeds gekeken of ze fatsoenlijke vijgen hadden. Alleen maar vieze wit uitgeslagen vijgen. Brrrr... de enige die er goed uitzag, was bij de TR winkel maar was gelijk een kilo verpakking van €15. Was me te gortig. Dus nu aan het rijzen met gedroogd fruit en pecannoten. Ben benieuwd. Het is Een wordt vervolgdje
 12. Hier gaat het eigenlijk heel goed! Maar op de een of andere manier eindig ik steeds in de kas zonder mobiel. Maar ik ben heel erg content en zeker gezien de trage start. Er hangen veel pepers aan. Jeej [emoji1320][emoji1320][emoji1320] De afgeknipte stekjes doen het beduidend minder, want die zijn volledig bedolven onder de andere pepers. Die maakten ineens een flinke groeispurt, maar dat had de moederplant ook. Dus ik heb er vertrouwen in dat het wel goedkomt met die kneusjes.
 13. Wat een rijkdom is dat toch hè. Hier word ik nou oprecht gelukkig van [emoji3059]
 14. Yotam weekend Druivenbladeren uit de oven was echt heerlijk. Soort dolmas maar dan anders. Aa En een groente paella met saffraan bleekselderij knof en ui en alle kruiden op de dragon na. Was de lekkerste paella die ik ooit heb gegeten. Was er erg sceptisch over, maar deze recepten zijn blijvertjes!
 15. Mellie

  Olifanten knoflook

  Sjeutje man! Das niet normaal
 16. Toevallig maak ik deze morgen met spelt. Noten en vijgen kun je ook achterwege laten lijkt me. Brood van gisteren was overigens perfect gelukt. Heel luchtig en licht. Ging glad op. Vandaag levain gemaakt (voordeeg) voor dit recept. Ik ga het met speltmeel maken.
 17. Mijn citroenverbena is inmiddels 4 jaar bij mij en ik ben er dol op. Heus wel te verkrijgen, mar gewoon niet zo gangbaar en wat lastiger. Ik ben er dan ook best zuinig op. Ik ben elk jaar braaf aan het stekken, maar afgelopen 2 jaar wil het niet zo. In het 1e jaar sloeg elk stukje wat ik in het water stopte, aan. Ik weet nog dat Spitskool vroeg hoe ik dat deed. Nou, gewoon, in het water stoppen. Doet het altijd, net onkruid. Nou, dat heb ik geweten hoor. Gevalletje hoogmoedkomtvoordeval, al was het zo totaal niet bedoeld. Was gewoon makkelijk dacht ik. Jaar 2 nul. Jaar 3 nul. Jaar 4, 2 stuks. 1 direct in een potje gestopt met stekpoeder en 1 zonder. 1 aangeslagen (die zonder stekpoeder uiteraard) en deze in een vaasje met water doet het ook. Maar is wel al 2 maanden oud. Heel langzaam dus... al met al vind ik het best een nuffig plantje, zoals RobO placht te zeggen [emoji51]
 18. Haha niet aan gedacht! Wat een goed idee. Mama heeft iets in de tuin verstopt. Kom jongens. Het is een paarse peper, wie hem het eerste vindt...!
 19. De oogst van de ochtend! Maar jank, ben 1 peper kwijt geraakt onderweg... zag eruit als een pdp, maar dan knalpaars. Zucht. 2 x het rondje gedaan, maar spoorloos. Toch wel jammer.
 20. Normaal gesproken wel, maar daar starten we meestal in maart mee. En dit jaar begonnen we met thuisonderwijs in maart... maar echt heel leuk om te doen. Frambozen, appels. Peren, bramen, maar ook elk jaar weer groenten zoals sla, courgette, tomaten, komkommers enz. Er staan normaal heel veel in de tuin. Dit jaar alleen de vaste planten. Heel jammer dit Corona jaar
 21. De 2e parmezaan van vorig jaar feb aangesneden. Smaakt heerlijk en ben er zo blij mee. Lekker genoeg ook dat ik het gisteren oa aan de Italiaanse kleuterjuf van mijn kleuter durfde te geven. Vandaag kreeg ik te horen dat ze toen ze het proefde een flashback naar vroeger had. Het smaakte precies zoals de Italiaanse kaas die ze meenemen. Ben echt zo trots!
 22. Aaaahhhh... dat is jou jammer! je kunt wel met die aardbeien naar haar toe en zeggen dat je ze voor haar bewaarde, maar dat de merels je te vroeg afwaren. [emoji256]
 23. Uit mijn nieuwe broodbakboek, straks aansnijden. Brood met volkorenbloem, meel, rogge en havervlokken. Ik wist trouwens niet dat bloem en meel andere dingen waren. Zo leer je nog eens wat.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...