Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

De Tomaten/Peper/Pompoen-Envelop 1


Recommended Posts

Wie niet waagt....

Zelf ben ik een groot fan van zogenaamde "vruchtgewassen". Ik teel ze graag, ik zie ze graag en ik eet ze graag. En ik merk dat ik niet de enige ben. Vandaar deze opvolger van de Zadenenvelop 4. Het grote verschil met de gewone zadenenvelop is dat we de inhoud gaat beperken tot zaden van slechts een gering aantal gewassen. Deze zijn: Tomaat, Peper/Paprika, Pompoen, Courgette, Aubergine, Komkommer/Augurk en Meloen.

 

Ondanks mijn "eisen" voor deelname aan de Zadenenvelop 4 ging er toch het één en ander fout. Gaan we het verder niet over hebben, maar blijkbaar zijn die eisen ook niet alles. Ik hou het dit keer dus op:

-Minimaal aantal posts van 150.

 

Graag wil ik hier wel het volgende bij vermelden:

Deelnemers aan dit soort acties stoppen veelal veel liefde, tijd, energie en regelmatig ook geld in het zo interessant mogelijk maken van deze enveloppen. Weet je van jezelf dat je wat moeite hebt met het nakomen van afspraken, doe dan alsjeblieft niet mee. Deze enveloppen zijn er om bijzondere zaden te delen, maar ook om mensen die wat krapper zitten aan leuke zaden te helpen, niet om even makkelijk en goedkoop al je zaden voor volgend jaar te scoren.

 

Het principe in het kort; ik maak een lijstje met deelnemers. Een grote envelop met zaden gaat vervolgens naar deelnemer 1. Deelnemer 1 haalt de zaden uit de envelop die hij/zij graag wil hebben, doet er een ongeveer gelijk aantal of meer zaden weer bij en stuurt de envelop naar deelnemer 2. In de envelop komt een lijst met de adressen van alle deelnemers zodat ook daar geen onduidelijkheden over bestaan. Als de lijst is afgewerkt komt de envelop weer naar mij.

 

Ik wil de envelop uiterlijk 1 december naar de eerste deelnemer gaan versturen voor een eerste ronde. Wil je je na die datum nog inschrijven dan kan dat, maar dan kan ik niet beloven dat je de envelop in ronde 1 al krijgt.

 

Even wat tips voor de deelnemers:

- Ik voeg ruim genoeg gripzakjes bij waar je zaden in kunt doen.

- Voeg in ieder geval aan je ingebrachte zaden een etiket/briefje toe met daarop de volledige Nederlandse (en bij voorkeur ook latijnse) naam. Een zakje zaad labelen met "kerstomaat, rood" is niet wenselijk. Graag de soort erop.

- Pak niet meer zaden uit een zakje dan je denkt nodig te hebben. Zeker bij aparte of zeldzamere zaden is het wel zo leuk als zoveel mogelijk mensen daarvan profiteren.

- Hou er rekening mee dat de envelop beschadigd kan raken tijdens het vervoer en dat je die dus eventueel zal moeten vervangen.

- Zorg ervoor dat de envelop ten alle tijden als brievenbuspost verzonden kan blijven worden.

- Hou je aan de volgorde op de verzendlijst. Wil je daar iets aangepast in zien, laat het me dan even weten.

- Laat het hier even weten als je de envelop ontvangen hebt én wanneer je m naar de volgende stuurt.

- Probeer de envelop binnen 3 dagen naar de volgende te sturen. Lukt dit echt niet, geef dat dan even aan. Dan weet iedereen waar ie aan toe is.

 

Voor onduidelijkheid of vragen kan je me even een pbtje sturen.

Inschrijven gaat via pb. Natuurlijk leuk als je het hier ook even aangeeft dat je mee wilt doen, maar stuur me hoe dan ook even een PBtje met je naam en adresgegevens. De lijst wordt opgemaakt naar volgorde van inschrijving.

Edited by Guest

Niet meer actief. Graag contact via mail of fb.

Link to comment
Share on other sites

Ik vind het leuk en doe mee...wel even kijken of ik de envelop kan ontvangen en doorsturen( dat laatste zal wel lukken) in die ene week in december dat ik in NL ben...of anders weer in januari...ik heb nog wel enkele tomaten- en pepersoorten die ik wil delen

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Ik doe ook mee

 

@appelvrouw, je kan je zaden ook naar mij toe sturen dan doe ik ze in de envelop er bij. En zodra de envelop bij mij is stuur ik je een pbtje wat er in de envelop zit om ze voor jou er uit te halen en toe te sturen, geen probleem hoor. Alleen met toestemming van bubbels natuurlijk.

Link to comment
Share on other sites

Ik stuur je zo een PB. De enveloppe kan hier langs komen om er zaad bij te doen. Eruit nemen doe ik niet. Het zijn verschillende soorten, vooral tomaten. Maar van elk soortje niet echt veel zaden. Ik doe ze zelf wel in mn eigen gripzakjes. Niet alle tomaten zijn soortjes, zitten ook diverse Heirlooms ( onbenaamd ) tussen; maar wel leuk.

 

Bubbels, als je liever hebt dat dat zaad liever gewoon naar jou toe komt voor de start van de enveloppe, moet je het maar even aangeven.

Link to comment
Share on other sites

Nog meer liefhebbers?

 

 

Ik wil stiekem ook wel heel graag meedoen maar ik zit in Hongarije (met heuuul veeeulll tomaten en peperzaden) als iemand met mij iets kan afspreken (als Eveline zei) dat ik naar hem/haar mijn zaden stuur en hij/zij mij zegt wat er in de enveloppe zit.. nou dan zou ik jubelen!

 

edit: ik betaal dan de extra porto voor die persoon uiteraard..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...