Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Kliekjes van deze gerechten van afgelopen dagen:

Snijbietsoep

Snijbietgratin met gestoomde nieuwe aardappels

Snijbietlasagne met gorgonzola

Morgen maar iets anders..

Geplaatst:

Bietensalade met een genipperd uitje, roerbak van 4 verschillende soorten courgette, uien, knoflook en nieuwe aardappels. Daar doorheen een paar geklutste eieren en zelfs de monsters klaagden niet over zoveel courgette

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Geplaatst:

Gevulde courgette en eigen aardappeltjes uit de oven

"Gardening is a craft, it's learned by doing; if you don't do it, you'll never learn it"

Geplaatst:

4 verschillende soorten courgettes, 3 verschillende soorten uien gemarineerd in knoflook olie, peper en zout erbij, paar extra champignons en wat voorgekookte krieltjes. Dit alles op de bbq gegooid en even kort geroerbakt..helemaal super! Op de champignons na uet

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Geplaatst:

Suagarsnaps,geroerbakt met knoflook (uet) ,ui(uet) en spekjes (udw) met nieuwe aardappeltjes.(uet)

Geplaatst:

Aardbeitjes direct van de plant.

 

En nu staat een "huis,tuin en keuken"zoep op.

Met tot nog toe: Lavas, tijm, oregano, peterselie, selderie, sjalotten, ui (met schil voor de kleur), rode ui, uiengroen, oerpreibolletjes, tomaatjes, knoflook en knoflook en nog veel meer knoflook , pompoentje van vorig jaar, aubergine (moest op), droge pepertjes, kippebotjes (van mn drumstickjes van gister voor de bouillon), twee kippedijfilets in grote stukken koken nu mee, zout, peper, sesamolie, fishsauce, shaoshing ricewine, scheutje maggi, ketjap. Oja... en een paar aardappeltjes.

Geplaatst:

Alvast voor de picknick van morgen: soort van vegetarische huzarensalade met:

 

Paarse en gewone gekookte aardappels in schijfjes

Kleine blokjes rauwe koolrabi (van de wedstrijd ) voor een knapperige bite

Veel nog niet geoogste lente uitjes (AH moestuintje)

Erwtjes van peultjes die te ver waren doorgerijpt om nog als peultjes te eten

Wat zelfgeteelde knoflookteentjes

Gekookte eieren en voor de smeuïgheid en smaak: mayo, yoghurt, peper, ketjap manis.

Morgenvroeg nog even decoreren met bloemen van Oost-Indische kers en Borage en brood erbij bakken

(Je moet wat over hebben voor de schoonfamilie...)

Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden.

Geplaatst:

Tosti met summersquash, ui en ronde de nice courgette plakjes, vanavond pizza met een roux saus. Daarin spinazie, heel veel knoflook, uien en groene courgette plus een gele.

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Geplaatst:

Snijbiet puree uit eigen tuin:

 

1 kg aardappelen

400 gr snijbiet blad en steel (groen, wit, geel, rood, roze)

2 uien

 

Aardappelen gaar koken en de fijn gesnipperde snijbiet een 10 tal minuten in licht kokend water zetten. ui stoven en alles door elkaar mengen met daarbij een 200 ml melk (die laat ik koken met daarin een blokje kruiden bouillon) en klaar is kees

 

Snijbiet is dus idd half gaar, maar dat is echt lekker

Geplaatst:

ovenschotel met ui, knoflook (uet), gehakt, chinese kool (uet), tomaatjes (uet), aardappels (uet) en een laagje kaas. Kidsproof, dus lekker!

Geplaatst:

7 potten Tayberry jam gemaakt en de overgebleven pulp met een beetje water aangelengt en opnieuw door een zeef gehaald. Daar 4 heerlijke rollen fruitleer van gemaakt. Had dat nog nooit gemaakt maar het is heerlijk zeg.

Groetjes,

Bram

Geplaatst:

BBQ gehouden. Geraak je best wel veel tuin dingen in kwijt

 

Paprika, kerstomaatjes, rode krul en groene krop sla, aardappelen, eieren, bieslook, peterselie, Lente ui, en suikermais van vorig jaar (ingevroren, bestveel smaak kwijt.)

Geplaatst:

Courgettes, uien en knoflook en champignons met een beetje olie zout en peper uit de oven

 

Vanavond, bietjes met een uitje, scholletje en knoflookaardappelpuree

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Geplaatst:

Gisteren 2 kleine courgettes, een paar roma tomaten, pepertjes, aardappel, ui, knoflook, oerprei, salie, bonenkruid, rozemarijn, oregano, basilicum.

 

Behalve de oregano en basilicum alles in kleine stukken gesneden, gemarineerd met olijfolie, zout en peper, scheutje ketjap, toen wijd uitgelegd op de bakplaat en daarna in de oven gaar laten worden met een krokant korstje. Een pepertje lag in een hoek van de plaat, dat was aangebrand en moest ik weggooien. Daarna de boel op een bord laten glijden met de basilicum en oregano erover.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...