Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

semi-indo-tomaatsoepje, mie hoen, eitje pindasaus

 

(dzz:

kweek een seizoen tomaatjes voor de soep, moneymakers in mijn geval

pluk ze bijna overrijp

kook ze 2 minuten en passe vite ze

doe sap in pan met gedroogde groenten, 1/2 bouillonblokje porcini

prut een uurtje

doe P&Z na proeven

doe beetje laos en gemberpoeder en proef...

..en smullen maar )

Geplaatst:

Smoothie Bramen-bietjes-komkommer en banaan.

Rijst met eigen paprika, peper, ui, tomaat en een eitje en courgettezuur 2014.

Geplaatst:

Vanmiddag met mijn oude moeder de enige meloen dit jaar uit eigen tuin opgesmikkeld. Hij was verbluffend lekker.

Geplaatst:

andijviestamp, amerikaanse varkenslapjes

 

(dzz:

braad schouderkarbonaadjes zonder bot aan in boter, olie, klein beetje ganzevet

maak een mix van appelmoes, honing, mosterd, p&z, basterdsuiker

smeer een ovenschaal in, de bodem dan, met de mix

leg de aangebraden lapjes erop

smeer bovenkant in met de rest van de mix en strooi fijngekniote rozemarijn erop

zet voor 1 uur op 180 in de oven)

Geplaatst:

lekker zomers,

recept van Janneke V. met wat aanpassingen:

 

Risotto met venkel en sinaasappel

3 – 4 el olijfolie

1 ui, gesnipperd + teentje knoflook

1 venkelknol, in blokjes

250 g risottorijst

50 ml witte wijn

1 liter hete groentebouillon of porcinibouiilon

rasp en sap van 1 mineola (hadden we toevallig wél liggen)

6 – 8 el belegen geitenkaas, geraspt

1 el peterselie, fijngehakt

knlontje roomboter

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en tweederde van de venkelblokjes (dat doen we dus even apart omdat we dan de garing beter kunnen controleren). Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glad zijn van de olie. Blus af met wijn (deksel op de pan natuurlijk)

Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, totdat de risotto bijna gaar is. Proef eens na 10 minuutjes. Roer de venkelblokjes erdoor en laat de risotto nog ongeveer 10 minuten pruttelen . Roer de mineolarasp en -sap er dan door en een klontje roomboter voor de glans.

Geplaatst:

"Alles wat voorhanden was - opruim curry"

 

Had nog een pan gekookte rijst en de boontjes moesten vandaag er ook wel aan geloven dus: rondje door keuken, koelkast en vriezer, dat ruimde lekker op.

 

Had nog gaargesudderd lamsvlees (van de kersttoestand) in de vriezer.

Bakje Besengeh Mix (indonesisch), wat currypaste.

Eigen teelt:

Rode ui, gele courgette, verschillende soorten boontjes, tomaat, PdPdP en Artist pepers, veel knoflook, hele sjalotjes in schil, stukjes appel, prut uit mn peperoliefles'14.

Sudderen met wat rijstwater (afgietsel van rijst is goed bindmiddel).

Opeten met de rijst, pappadums, eigen mixed pickels'14.

 

En al zeg ik het zelf.... is wel errug lekker...

(Gelukkig maar want hier moet ik nog wel 1 á 2x van eten gezien de pan vol... )

Geplaatst:

Mmm lekker zeg! Wij aten vroeger thuis wel eens hazenpeper..dat was echt zondagseten.

 

Ik eet nu druiven van mijn twee zelf gestekte druiven..ze zijn lekker en ik ben er trots op!

Verder het gewone septemberspul + een flinke lading shitakes..die gaan in de soep, in de omelet, in de salade

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Drie verschillende pepers, roma (nog 3 te gaan dan zijn de tomaten op), bonenkruid, bazielkruid, wilde marjolein, bieslook, bosui, bergsalie, tijm.

Geplaatst:

In de ketel buiten (ketelkoken) een lekkere soep gemaakt met prei,wortel,ui,knoflook,venkel,bleekselderij,lavas, en aardappel. Een kilootje gehakt tot balletjes gemaakt,en erbij gedaan.Keteltje80171442610430.jpg

Geplaatst:

Vandaag heerlijke Parijse worteltjes uit eigen tuin met eigen broccoli, eigen aardappels en een stukje zalm van de visboer om de hoek met een vissausje met eigen dille.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...