Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3

Featured Replies

Geplaatst:

Oke, ik ook stamppot boerenkool, maar heb ook een heerlijke kippensoep gemaakt met alle kruiden die ik nog vers kan plukken....laurier,peterselie, thijm, salie, vales, en de citroenmelisse kruipt weer uit de grond.!

Geplaatst:

sorry, vales?

Geplaatst:

Ik ben lamsbitterballetjes aan t maken(vandaag de ragout, morgen de ballen en dan nog invriezen) er zit tijm en peterselie, knoflook en sjalot uet in.

Verder een pompoen-kervelsoepje gemaakt voor morgen de lunch en voor vandaag sla uit de kas geplukt, met knoflookbieslook, veldkers, rucola en en veldsla uit de tuin.

Erbij een quiche van snijbiet met een flinke theelepel tijm, wat salie, peterselie en wat teentjes knoflook.

Wat kunnen we nog veel eten uit de tuin..we hoeven eigenlijk alleen maar zout te kopen

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

pindasoep

 

note to self: koop volgende keer geen rauwe pinda's om zelf te bakken en pindakaas te maken voor de soep maar koop een pot faja-lobi

 

was goed: linkje maar dan met badjet erin, tsja dat was het enige uet

Geplaatst:

Dat ziet er heerlijk uit Jorieke!

En Rob, inderdaad..ik maak het altijd met faja lobi..en als ik nog maar een eetlepel van die pittige smeer heb dan doe ik er gewone biopindakaas en een peper bij.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Hier ook pompoensoep en sla Jet Lekker hè? Ik deed ook nog wat aardperen door de soep, en rookworst En over de sla gingen bolletjes verse kaas op olijfolie, die ik meekreeg uit Israël. Zurige bolletjes, ik weet niet meer precies wat het nou was. Maar wel lekker hoor.

Door de sla (veldsla, rucola, tuinkers, snijbiet) ging ook venkel(knol), van mijn vaste venkelknollenplant. Vreemd, maar hij staat al jaren op die plek. Er komen steeds nieuwe scheuten aan, die we dan eten. Hij bloeit ook elk jaar, en vormt zaden. Maar gaat maar niet dood.

 

IMG225264361452363597.JPGIMG225379801452363610.JPG

Geplaatst:

Een bijzondere plant Jorieke..misschien kan je er een scheutje van oppotten om te zien of ie dat ook in NOF wil doen..dat doorgroeien. Het lijkt me mazzel dat hij zo doorgroeit..maar dat weet je maar nooit.

OT: stoemp Boerenkool met franse worst...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

@Jorieke: das grappig, bij ons staat er nu ook een in bloei, zal hem laten gaan dus

 

wij aten citroenbonen marokko-ish, met allerlei groenten en 5 spices en ingelegde citroen en een piepklein beetje maizena

Geplaatst:

Lunch: Geroosterde broodjes met een dikke plak meikaas (met Italiaanse kruiden er in). Oeh wat lekker

 

Zometeen ovenschotel met varkensgehakt, pompoenstukjes, tomatensaus, en een dakje van aardappelpuree met geraspte zelfgemaakte kaas.

Geplaatst:

Dat dakje van aardappelpuree doet t!

Wij restje stoemp boerenkool met vooraf witlofsalade met een heleboel speklapjes ernaast (buurman slacht zijn varken en wilde zonder tegenspraak dat ik de speklapjes aannam én klaarmaakte voor Lie vanavond..vandaar)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Zelfgemaakte naan broodjes (moet nog wel even oefenen op luchtigheid en niet-verbrand-heid ) met verschillende chutney's en dipjes om te dippen en te smeren. De geroosterde knoflook staat alleen nog in de oven, die was niet op tijd zacht genoeg...

Geplaatst:
:lol: een heleboel speklapjes?
Echt! 4! En er liggen er nog in de koelkast...

 

Vanavond aten we vego: bruine bonen met rijst..voor t evenwicht. Voor de bruine bonen had ik kastanjebonen..oo wat zijn die toch heerlijk zacht van structuur en smaak.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Rode bietjes gisteren uit de grond getrokken net voor de vorst gelukkig, bataten met eigen aioli en een scholfilet

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Geplaatst:

Voordeel van deze zachte winter: de selderijknollen kunnen gewoon blijven zitten. En ze groeien nog steeds door! Dit jaar hebben ze het zo goed gedaan dat ik al heel wat vrienden een plezier heb kunnen doen met zo'n robuuste knol.

En voor mensen die niet weten wat ze ermee kunnen doen behalve in de soep stoppen: waldorfsalade met geraspte knol ipv bleek, en stukjes sinaasappel. Smullen!

Geplaatst:

Ik vind ze gekookt als groente ook erg lekker, bijvoorbeeld met een kaassausje

 

Pasta met ui, paprika, tomaten en vv-spek (en olijven en kaas).

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

gefermenteerde koolrabi open gemaakt, was goed gelukt maar smaakte niet lekker dus naar de gefermenteerdekoolrabihemel gestuurd

toen maar

stoofprei+

puree van de laatste kleine aardappeltjes met de knijpert

worst

 

(dzz:

stoofprei+

bak wat spekjes en daarin snippers zoete paranoten

bak de prei heel even aan en stoof m in wat boter, melk, drupje bouillon, snuf nootmuskaat, peper en zout

voeg na 10 minuutjes de spekjes en notenmix toe

stoof nog 10 minuutjes

klop wat melk en meel en maak familie met wat stoofvocht

roer het dan door de prei en laat nog 5 minuutjes prutten)

Geplaatst:

boerenkoolstamp met pastinaak-aardappel puree, spekjes, klontje roomboter

Geplaatst:

Hamburgse labskaus van de laatste gele bietjes (nog net voor de vorst uit de grond getrokken ) zonder rolmops.

Geplaatst:

grappig, heb het toch eens opgezocht: hiero

 

wij aten een snel pindasoepje uev met ei en gewokte kool

Geplaatst:

Heel grappig recept die labskous..iets voor ons.

We aten pizza met eigen tomatensaus, eigen ricotta, eigen paprika, eigen ui, en eigen sambalkaas..dikke verwennerij en een trotse tuinierster en kokkin.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Gemengde salade van winterpostelein, veldsla, rucola, raapsteeltjes en jong blad van de cavolo nero. Lekker met een kippenpoot en gebakken aardappeltjes.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.