Carina1966 Geplaatst: 10 juli 2017 Geplaatst: 10 juli 2017 (aangepast) Ik heb bolcourgettes gevuld met het recept van de tweede pagina van het courgette topic met de tonijn. Voor herhaling vatbaar. Lekker licht gerecht. Niet zo zwaar als met gehakt en zo. 10 juli 2017 aangepast door Gast Kaatjes Moestuin https://www.youtube.com/channel/UCbxKcMcCIfcYz1rQPoOZLcA
aalterse-willy Geplaatst: 10 juli 2017 Geplaatst: 10 juli 2017 Heel lekkere Home Stead tomaten, die grote op de foto. Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
Charly Geplaatst: 10 juli 2017 Geplaatst: 10 juli 2017 Heel lekkere Home Stead tomaten, die grote op de foto.Bjoeties Willy! Smakelijk! wees bevriend met kleine dingen
RobO Geplaatst: 10 juli 2017 Geplaatst: 10 juli 2017 nz spinazie met oude geit, ratjes van 2016, balletje sjonnie boer
pippi Geplaatst: 10 juli 2017 Geplaatst: 10 juli 2017 Gevulde courgette van gisteren met opperdoezertjes en een salade. In de sla zat een mini-komkommer, en die heb ik boven de gootsteen uit staan spugen. De vorige waren zo lekker, en deze was afgrijselijk goor en bitter. Morgen ga ik alle mannelijke bloemen vermoorden.
Erny Geplaatst: 10 juli 2017 Geplaatst: 10 juli 2017 Van alles geoogst vandaag, daarna wachten tot na het onweer met naar huis fietsen en toen... toen... PIZZA besteld...
Charly Geplaatst: 11 juli 2017 Geplaatst: 11 juli 2017 ... en toen... toen... PIZZA besteld... Hahahaha. Herkenbaar. Hier gisteren ook geen fut na al het tuinwerk. En stokbrood met (door iemand anders 'eigengemaakte') saté saus gegeten. Lekkâh! Vandaag wel weer braaf. 9 liter pastasaus staat te pruttelen. Wordt ingemaakt en van gegeten vanaaf. Er is nog wel wat over. Dat wordt, denk ik tomatenpuree of soep. Hoewel ik bij Diana een foccacia-achtig iets voorbij zag komen, waar ik ook wel een variant van wil proberen te maken.... misschien morgen maar! wees bevriend met kleine dingen
appelvrouw Geplaatst: 13 juli 2017 Geplaatst: 13 juli 2017 Capucijners met de allerállerlaatste speklapjes uit Zelhem...Lekker dat t was!! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 13 juli 2017 Geplaatst: 13 juli 2017 Lekker, daar hebben wij er nog genoeg van Morgenavond gaan ze op de BBQ. Of in de pan... als het regent Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Ann123 Geplaatst: 13 juli 2017 Geplaatst: 13 juli 2017 Pippi, lijkt me sterk hoor, dat een heel jonge komkommer al bitter is door bevruchting. Is het niet de droogte? Mannelijke bloemen plukken moet een hele karwei zijn, er staan er massa's op. Heeft een heirloom komkommer geen bevruchting nodig? Ik dacht dat enkel parthenocarpe hybrides geen bevruchting nodig hadden.
Wortel Geplaatst: 13 juli 2017 Geplaatst: 13 juli 2017 Oeh hier nog een fan van zelhemse speklappen! Maar deze week de verassing zelhemse varkenshaas gegeten, man die was nog beter, jummm. Met eigen sperzieboontjes erbij een feestmaal!(En normaal vind ik varkenshaas niet zo veel smaak hebben, maar deze... ik ben fan )
pippi Geplaatst: 13 juli 2017 Geplaatst: 13 juli 2017 Pippi, lijkt me sterk hoor, dat een heel jonge komkommer al bitter is door bevruchting. Is het niet de droogte? Mannelijke bloemen plukken moet een hele karwei zijn, er staan er massa's op. Heeft een heirloom komkommer geen bevruchting nodig? Ik dacht dat enkel parthenocarpe hybrides geen bevruchting nodig hadden. Ann, ik heb vandaag eens even naar die planten gekeken, mannelijke bloemen weghalen is inderdaad geen doen. Maar is het niet zo dat de meeste komkommers juist niet bevrucht moeten worden? Ik heb geen idee of het misschien door de droogte kan komen, ik heb toch regelmatig extra water gegeven en de andere komkommertjes waren echt heel erg lekker. Ik hoop maar gewoon dat het een uitzondering was en dat er een beest over had gepiest of dat hij rot was of weetikveel. Vandaag lekker aardappels en boontjes uit eigen tuin gegeten met een vegan visburger. Ik had ook een lekker bakje sla met tomaatjes gemaakt maar toen ik er olijfolie en peper en zout overheen wilde gooien pakte ik per abuis de nootmuskaat (voor over de boontjes) in plaats van de peper, en kon ik mijn bakje sla wegkieperen. (Ik heb nog even geproefd, maar nee, nee, sla met nootmuskaat is smerig.)
Charly Geplaatst: 14 juli 2017 Geplaatst: 14 juli 2017 Ik had ook een lekker bakje sla met tomaatjes gemaakt maar toen ik er olijfolie en peper en zout overheen wilde gooien pakte ik per abuis de nootmuskaat (voor over de boontjes) in plaats van de peper, en kon ik mijn bakje sla wegkieperen. Wat jammer Pippi! (Lijkt me idd geen lekkere combi) Enige dat ik nog kan bedenken is een paar eitjes er doorheen voor een soort rare sla-omelet? Hier zou het in ieder geval subiet naar de varkens gegaan zijn. Die hebben vandaag staan smullen van oud brood geweekt in over-de-datum melk, en veel wortelloof, met wat miniwortjeltjes eraan links en rechts. En ook wat doorgeschoten exemplaren (viel me op dat Parijse worteltjes veel meer doorschieten dan mijn fly away of F1 winterwortel) Wat taaie bietjes er bovenop, en ze hebben staan smullen hoor! Enfin. Dat is meer voor het topic: wat hebben de varkens uit de tuin gegeten Wij hebben veel kruisbessen ook. Vandaag een vlaai van bakken. En we maken graag groenteburgers met spekjes. (Worteltje, uitje, aardappel even klein maken met staafmixer (niet tot prut. Wat structuur wel!) erwtjes heel erdoor, en wat ei, en wat spekjes en / of kaas. Als te vochtig, beetje bloem. En bakken. Echt lekker. Eeuwig variabel met andere groenten, kruiden etc. En goede manier om restjes weg te werken. wees bevriend met kleine dingen
Mellie Geplaatst: 14 juli 2017 Geplaatst: 14 juli 2017 Heb je je groente eerst gekookt Charly voor de burgers? Hier een bietensoep! Ben er DOL op en vandaag zowaar alles uit eigen tuin. Bietjes, aardappeltjes, paar uien en knoflook met een zelfgebakken brood en kruidenboter. Mmmm Het slachtafval spreekt voor zich
Charly Geplaatst: 14 juli 2017 Geplaatst: 14 juli 2017 Heb je je groente eerst gekookt Charly voor de burgers? Nee hoor. Rauw. Kwam op t idee nav jouw(?) courgette-koekjes. En nu is het een prettige manier geworden om restjes te verwerken. Plus ook om niet iedere avond het idee te hebben dat we dezelfde groenten eten Bietensoep komt mij dan weer niet bekend voor. Lijkt me ook lekker. Gaan we proberen! wees bevriend met kleine dingen
Mellie Geplaatst: 14 juli 2017 Geplaatst: 14 juli 2017 Heb je je groente eerst gekookt Charly voor de burgers? Nee hoor. Rauw. Kwam op t idee nav jouw(?) courgette-koekjes. En nu is het een prettige manier geworden om restjes te verwerken. Plus ook om niet iedere avond het idee te hebben dat we dezelfde groenten eten Bietensoep komt mij dan weer niet bekend voor. Lijkt me ook lekker. Gaan we proberen! Wat goed zeg! Klinkt mij ook heerlijk in de oren. Ben blij dat ik je heb kunnen inspireren, want jouw groenteburgers lijken me wel wat! De bietensoep was zo mogelijk nóg lekkerder dan normaal. Zal wel iets te maken hebben met de eigen kweek. Alle ingrediënten laten pruttelen, evt een blokje groentebouillon erbij. De blender erop, peper en zout en server met evt een kloddertje zure room en wat sprietjes bieslook.
Jorieke123 Geplaatst: 16 juli 2017 Geplaatst: 16 juli 2017 Wij aten loempia's uit de oven Heerlijk krokant! Met kip, ham, wortel, kool, taugé (uit de kiempot) en een pepertje. Dit recept: https://uitpaulineskeuken.nl/2014/01/gezonde-loempias-uit-de-oven.html Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Spitskool Geplaatst: 16 juli 2017 Geplaatst: 16 juli 2017 Dat ziet er wel heel erg goed uit Jorieke! Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Jeanne heijmans Geplaatst: 16 juli 2017 Geplaatst: 16 juli 2017 Uit de tuin gehaald voor de groentesoep,boontjes,wortels, prei.
RobO Geplaatst: 18 juli 2017 Geplaatst: 18 juli 2017 koolrabi met mosterdsausje: plakken van 0,7 cm dik, bakken in roomboter en wat olie, mosterdsausje met boter-meel-melk-piepkleinbeetjekippenbouillon-nogpiepkleinerbeetjesuiker-grove mosterdpureeaardappeltje en komkommer en belgische stoof
Wortel Geplaatst: 18 juli 2017 Geplaatst: 18 juli 2017 Gisteren courgetti (spagetti van courgette) half om half met spagetti, samen met tomaten, ui, knoflook, peper uit eigen tuin aangevuld met kip en pesto uit de winkel. Met als bijgerecht turkse courgette koekjes waarin courgette, ui, kruiden uit eigen tuin samen met uit de winkel ei, bloem en feta zit. Vanavond sperziebonen uit eigen tuin met aardappeltjes en veldvarken gelderse schijven.
loes Geplaatst: 18 juli 2017 Geplaatst: 18 juli 2017 macaroni met groentes uit de tuin en het laatste potje tomatensaus van vorig seizoen. daarbij nog klein beetje komkommer sallade van de eerste komkommer uit eigen tuin.
Aanbevolen berichten