Geplaatst: 4 oktober 201411 j Gisteren net 20 kilo zuurkool gemaakt. Overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 4 oktober 201411 j ha ha, 20 kilo? ik nu net een kilo of 4 gemaakt (meer had ik niet) en ben SUPER trots.....nu maar afwachten Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
Geplaatst: 5 oktober 201411 j hier 2 kg, van gebarsten witte koolrest van filderkraut volgt later eennuh: stoofpeertjes (beetje uitgeschoten met kruidnagel )
Geplaatst: 16 oktober 201411 j Tijmsiroop (helaas het hoestseizoen komt er weer aan ).Courgette.Chilisaus.Appelmoes.Pompoensoep,En nog maar weer stoofpeertjes. Je zou maar een èèndags vlieg zijn en je dag niet hebben.....
Geplaatst: 17 oktober 201411 j Samen met Jane doe 8 flessen perensap nog 10 kilo peren te gaanStuk of 12 flessen appelsap12 potten appelmoes6 potten appelmoes met kaneel10 potten met tomaten en paprika saus8 potten basis tomaten vlees soep En ik ben zoooooo blij dat ik bijna klaar ben hahaha Groetjes Loraine "Wat niet kan, moet nog gebeuren."
Geplaatst: 17 oktober 201411 j Samen met Jane doe 8 flessen perensap nog 10 kilo peren te gaanStuk of 12 flessen appelsap12 potten appelmoes6 potten appelmoes met kaneel10 potten met tomaten en paprika saus8 potten basis tomaten vlees soep En ik ben zoooooo blij dat ik bijna klaar ben hahaha Wat een lijst zo alles samen, goed werk Nu nog de pompoenensoep
Geplaatst: 17 oktober 201411 j Oja daar hebben we er ook nog wel ruim 30 van liggen Groetjes Loraine "Wat niet kan, moet nog gebeuren."
Geplaatst: 19 oktober 201411 j Zuurkool 3 kilorode kool 2 kilopaprikaprut ook iets van 3 a 4 kilo http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 20 oktober 201411 j Appelsap met de door mij nog nooit gebruikte Sapcentrifuge die hoog boven op de keukenkastjes stond te verstoffen. Ding werkt prima! Liter appelsap gewonnen. Was wel wat wrang...
Geplaatst: 21 oktober 201411 j Ok... thanx... zit niet zo in het appelsapgebeuren. Zal dat voor de volgende centrifugeerbeurt meenemen.
Geplaatst: 21 oktober 201411 j aardappeltjes geweckt, met schil probeerseltjebloemkool, wortel, selder gedroogd samen met de kastanjes
Geplaatst: 22 oktober 201411 j Een grote pot sambal. Nogal grof, omdat de keukenmachine het begaf. (By the way: iemand enig idee of er gevaar voor botulisme bij kan komen?)
Geplaatst: 22 oktober 201411 j zou kunnen als het te weinig zuur is (te weinig tamarinde, citroen oid)als je kunt verhitten boven 121 graden gaan de sporen wel kapot (15 min snelkookpan)
Geplaatst: 23 oktober 201411 j Of in de oven...130 graden sorry, maar dat gaat niet lukken wegens koken denk ik; in de snelkookpan wordt de druk te hoog om te koken
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.