Erny Geplaatst: 27 juli 2016 Geplaatst: 27 juli 2016 Dat heeft weinig zin omdat de Hongaarse mix in een zakje zat en het de gebruiksaanwijzing daarvoor was en anderen dus niets aan mijn vertaling hebben. En heb mn kladje al weggegooid ook dus ter vermaak kan het ook niet meer dienen. Quote
appelvrouw Geplaatst: 27 juli 2016 Geplaatst: 27 juli 2016 Frambozenjam met citroen en munt, rabarberjam met appelsap en gember, Kersenjam. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
tuinLB Geplaatst: 27 juli 2016 Geplaatst: 27 juli 2016 2 kilo courgettes zoetzuur, 2 potten augurken ook zoetzuur en 5 potten appelmoes ( uit de tuin van moeders, maar wel zelf geplukt . ) Quote
Johmir Geplaatst: 27 juli 2016 Geplaatst: 27 juli 2016 Ik heb vanavond zwarte bessen geplukt, behoorlijk rijp sommigen. Thuis jam van gemaakt. 390 g bessen en even zoveel geleisuiker. Na +/- 5 minuten koken de jam in een zeef gegooid om alle velletjes en pitjes af te vangen. Met een lepel zoveel mogelijk fijn gedrukt en door de zeef geperst. Daarna de jam nog even gekookt en verdund met 50 ml water. Nu een pot vol jam.....dik tevreden Quote
speets Geplaatst: 1 augustus 2016 Geplaatst: 1 augustus 2016 Jorieke had het over fruitleer (en pruimen?) in de auto drogen. Ik kon vorige week een zak Opal krijgen. Dus even geblancheerd, ontpit, op bakpapier op de hoedenplank, op het Zuiden. Maar de timing was verkeerd. De hitte was net weggetrokken en bovendien regende het uitgerekend die eerste dag, waardoor er meteen al wat schimmel op zat. Gelukkig verdween dat snel toen de zon terugkwam.Gister - na 1 week - heb ik ze eruit gehaald en omgedraaid. Het ziet er wat viezig uit, maar het ruikt lekker. Nu gaan ze nog een weekje de auto in Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 1 augustus 2016 Auteur Geplaatst: 1 augustus 2016 Het weer is er inderdaad niet helemaal naar. Ik heb ook weer fruitleer liggen vanaf vandaag. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 1 augustus 2016 Geplaatst: 1 augustus 2016 Courgettes gevacumeerd en ingevroren. Idem broccoli. Twee porties tomatensaus gemaakt en ingevroren.Enkele kilo`s komkommers staan samen met ui en pepers in het zout om morgen relish mee te maken Grote pot gevuld met fijngehakte zonnehoed en eau de vie. Begonnen met het maken van ratafia door enkele geplette groene walnoten in het water te zetten.Salie, tijm, echinacea, dropplant, oregano, aardbeiblad en zwarte besblad te drogen gehangen. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Brutus Groenus Geplaatst: 1 augustus 2016 Geplaatst: 1 augustus 2016 Onrijpe mini peertjes op stroop Quote - word geen slaaf van je bezit -
RobO Geplaatst: 2 augustus 2016 Geplaatst: 2 augustus 2016 sorry, maar hoe smaakt dat? (onrijp?)hier 6 potten prumenjam Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 2 augustus 2016 Geplaatst: 2 augustus 2016 Ik behandel onrijpe peertjes als stoofperen, gaat prima. Quote
Brutus Groenus Geplaatst: 2 augustus 2016 Geplaatst: 2 augustus 2016 sorry, maar hoe smaakt dat? (onrijp?)hier 6 potten prumenjam Na een uur koken smaken ze nog steeds naar rauwe aardappel. Hier 2,5 uur gestooft met wat suiker, kaneel en een beetje limoensap daarna ingemaakt met stroop. Best lekker. Quote - word geen slaaf van je bezit -
RobO Geplaatst: 3 augustus 2016 Geplaatst: 3 augustus 2016 ok, ik wacht nog even met de peren... lekker tóch 4 kg pruimen en zwarte bessen gesapt met wat citroen en 100 g suiker, is goedgekeurd Quote
speets Geplaatst: 3 augustus 2016 Geplaatst: 3 augustus 2016 De pruimen (Opal) uit de auto gehaald. Die worden daar toch niet meer droog met dit weer.Waren wel érg zuur Vreemd, want vers waren ze heerlijk. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 3 augustus 2016 Auteur Geplaatst: 3 augustus 2016 Oh das gek. Misschien door het langzame drogen ofzo? Al lijkt me dat ook niet. Mijn pruimen waren vers wel lekker maar niet bijzonder zoet, en gedroogd vond ik ze heel lekker Zeker niet zuur. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Indy Geplaatst: 3 augustus 2016 Geplaatst: 3 augustus 2016 De eerste potjes sambal, en chilisaus gemaakt vanmiddag. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 3 augustus 2016 Geplaatst: 3 augustus 2016 Rabarber kruimeltaart met appel.(Ik heb te veel rabarber weggegeven dus er was niet genoeg toen maar appel toegevoegd) Quote
appelvrouw Geplaatst: 10 augustus 2016 Geplaatst: 10 augustus 2016 6 potten sambal tomaat met cayennes, padrons en masqueradepepers superlekker ga ik vaker maken; en 6 potten pruimen'-kruisbessenconfiture met vanille. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jootje Geplaatst: 10 augustus 2016 Geplaatst: 10 augustus 2016 Augurken, courgette zoetzuur en bramen siroop! Quote
henkg Geplaatst: 11 augustus 2016 Geplaatst: 11 augustus 2016 Bramenjam, eerste jam-sessie:(Bramen komen niet uit eigen tuin, maar uit die van een buurman, hij doet er niets mee. Ik dus wel.) Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
RobO Geplaatst: 12 augustus 2016 Geplaatst: 12 augustus 2016 wow! profi hier nog meer boontje ingevroren.... Quote
appelvrouw Geplaatst: 13 augustus 2016 Geplaatst: 13 augustus 2016 Party sticks:5 flinke augurken in de lengte in 6 gesneden, 36 uur in zout, ruim afspoelen, afdrogen. 1/2 liter dragonazijn, 50 gram suiker, takje verse dragon (de blaadjes), wilde peperkorrels, gekneusd, 5 teen knoflook samen verhitten totdat de suiker gesmolten is.Gaat mooi in een literweckpot. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 13 augustus 2016 Auteur Geplaatst: 13 augustus 2016 Plakjes komkommer op zoetzuur. Als ze over een aantal weken nog steeds lekker smaken (als de smaken goed zijn ingewerkt en de plakjes nog wat zachter worden?) dan post ik het recept Ik ben nogal kritisch namelijk... als het op 'augurk' aankomt. Ook heb ik weer tomatenchutney gemaakt, van 3 kilo tomaten. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Claudia69 Geplaatst: 19 augustus 2016 Geplaatst: 19 augustus 2016 Een paar potjes vijgen op siroop. Een experimentje. Siroop van 2 liter water en 1 kg suiker, sap van een grote biologische citroen, citroenrasp, vanillestokje, 2 kg vijgen 15 minuten zachtjes laten pruttelen. Vijgen afgevuld in potjes, een druppel bruine rum toegevoeg aan de siroop, de siroop laten inkoken en potjes afgevuld. Benieuwd wat ze afgekoeld zullen geven. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 19 augustus 2016 Auteur Geplaatst: 19 augustus 2016 Je kunt de potjes het beste de volgende keer nog een stukje voller doen, zodat er bijna geen lucht in zit bij het vullen. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.