Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Featured Replies

Geplaatst:

De druiven gewassen en van de takjes afgehaald en in een pan gedaan. Aan de kook brengen en net zolang laten pruttelen tot je velletjes hebt zeg maar. Dan zeven door ( eventueel dubbel) kaasdoek en dan nog effe terug in de pan, aan de kook brengen en dan in je schone flessen gieten. Lekker hoor. Je kan als je het sap nog effe opkookt nog suiker toevoegen, was bij mij niet nodig, dus sap zit puur in de flessen! 
vond het wel verrassend dat er zoveel sap afkwam! 

Geplaatst:

appels gemoest, 5 kg en dan in de weck

drupje citroen, snufje nootmuskaat, 2 kaneelstokjes, snufje zout, ietsepietsie vanillesuiker

Geplaatst:

9 kg stoofperen ingemaakt vandaag 8 halve liter potten en 2 literpotten💪😋

20200923_160241.jpg

Geplaatst:

Waar koop jij Balls potten Roos?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

4x400 g spitskool fijngesneden en ingevroren voor de snelle wokhap
(onder het genot van een heerlijke bio Argentijnse Malbec, brings back memories...Mendoza!)

Geplaatst:

Een hele berg ingrediënten omgetoverd tot 8 kleine potjes sambal...

450 gram pepers

3 ui

9 sjalotten

12 kemirie noten

een stuk gember

9 teen knoflook

twee dikke tomaten

een flinke scheut ketjap manis

3 eetlepels gula djawa

en zout

En toch maar 8 van die pesto potjes..dat wordt rantsoenen deze winter🤨

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

hier een emmertje peren gekregen, ik denk Gieser stoofperen

zijn bijna allemaal groen en natuurlijk hard

 

wat denken jullie, voor een betere smaak, moeten we die eerst nog laten liggen of nu maar meteen stoven?

Geplaatst:

Ik zou ze even laten liggen. Je moet ze dan wel vrij koel bewaren. Wel steeds bij de steeltjes controleren hoe het met de rijpheid staat.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

011accd0568b5c9a39b421f3a88579b6.jpg

Appel perenstroop aan het maken. Eigen appels en paar gekochte die rimpelig werden en de peren komen uit de tuin van de naaijuf.
Ga vandaag ook nog een tarte tatin met peren maken.

Geplaatst:

f00d6229e0f7404e40b978b7f5598878.jpg

Het is heerlijk geworden. Maar wat houd je er toch weinig van over... was een pan vol. Potje van 190 gr en zo’n ienie minie potje voor de proef.

Geplaatst:

Ja ik heb het ook wel eens gedaan. Eenmalig, ik vond het werk, het gasverbuik en vooral de uren niet in verhouding staan tot de opbrengst.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Eindelijk klaar met het plukken van de appels en vandaag hadden we een afspraak bij de pers. 9 liter sap staat nu in een bonbon te wachten op het gisten en 180 liter appelsap ligt af te koelen in literflessen. 
 

image.thumb.jpg.92c6bc562c4605558635783c51123ca3.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Gelei gemaakt van kweeperen...mijn eigen kweeperen.  Deed ik al jaren, maar dan met de gekregen kweeperen/ appels van een lief forumlid...prachtig rode gelei...vind ik altijd zo wonderlijk! 
Maar nu? Gedaan als altijd...met dit als resultaat....WAAR IS MIJN KLEUR? Iemand  een idee? 
3F969F49-3948-4FED-81DE-C2A1EE3DEF45.thumb.jpeg.99d4e061a6b5223bfa36956927dab197.jpeg

Geplaatst:
1 uur geleden, jootje zei:

lief forumlid

🥰

Dit lees ik op houtwal.be:

2. Rode kweepeer gelei.

- 1 kilo NIET rijpe kweeën schillen en ontpitten en direct in 2 liter water leggen en gedurende 2 uur op laag pitje koken. NIET ROEREN. Na 2 uur voorzichtig de kweeperen uit het sop halen. NIET KNEUZEN. 
Door filter en dan laten inkoken met 1 kg suiker ( gewone suiker).
Dan krijg je donkerrode gelei.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik denk dat ik nog es ga doorkoken!

Geplaatst:

Gelei weer uit de potten de pan in en zo’n drie kwartier laten koken. 
en verdraaid....toch een heel stuk roder!  En de smaak is nog intenser. 
heb nu wel twee grote jampotten minder met gelei door het inkoken. 6A30A37F-EAB1-4DAE-B436-0E27E1E6F7C4.thumb.jpeg.a4417d44a4e6a59c9162e5ce83f1d381.jpeg

Geplaatst:

7 potten courgette op zoetzuur, met ui, munt en chilivlokken à la Cornersmith.

Geplaatst:
  • Auteur

Tomaten en paprika's uit de vriezer omgetoverd tot dikke saus en ingemaakt. Ook wat kleine beetjes frambozen, aardbeien en blauwe bessen uit de vriezer tot saus gekookt en in flessen gedaan. EN nog wat verse paprika's ingemaakt op Mellie haar manier. Morgen breng ik alles naar de kelder onder onze nieuwe schuur. Ik zal eens een foto maken van de groeiende lading inmaak :cool:

Geplaatst:

Ja een foto van je voorraadhok😃😊
 

Stoofpeertjes op cider ingemaakt..( ik moet nog wat lege cider en champagneflessen regelen) smaakt verrukkuluk dankzij Diana van die moestuin👍

aangepast door appelvrouw

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Hier voor het eerst ook eens sambal gemaakt met de brazilian starfish pepers. En ik moet zeggen: whoohoo!!!  Heftig pittig, heftig fruitig, top gewoon!! Op de gok een soort van recept aangehouden met onderstaande ingrediënten. 2 Potjes vol en nog een restje in de koelkast voor vanavond.

 

20201007_091249.thumb.jpg.2468420c28232e05e953172a70ee8719.jpg

 

20201007_095320.thumb.jpg.0e8ccbe2e9b416f481cc854ef7d48178.jpg

 

20201007_113244.thumb.jpg.549b1aa68aaf8b66d787b1421bf90f77.jpg

Geplaatst:

De kleur alleen al is venijnig! Je ziet gewoon hoe pittig het is [emoji892] [emoji3062] eet ze!

Geplaatst:

De aangepaste tomatenchutney gemaakt, als tortillasaus. Met de laatste buitentomaten.  Iets teveel suiker gebruikt, even niet nagedacht, de vorige keer kas ik kokosbloesemsuiker dat geeft een mindere zoet. Lie vind het heerlijk trouwens. Ik was aan t laatste potje van vorig jaar bezig dat heb ik bijgevuld met het laatste uit de pan, je ziet wel dat er dit jaar meer gele tomaten over waren, de onderste helft is roder.  Lie vind het heerlijk, ik heb het alleen warm geproefd en vanavond proeven met wat maischips..

 

image.thumb.jpg.fc931f03150039ab0e27bb60640eb8c7.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Nou heb ik dit topic best ver terug gespit, en zelfs nog even onder 'recepten'-topic gekeken. Maar ik kan niet vinden wat 'Mellie's manier' is van verse paprika inmaken.

Kijk ik met mijn neus? 

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

@charly

Turkse geroosterde paprika salade 

 

Geplaatst:

kurkuma te drogen gelegd om later te poederen

recept: ingrediënten wortels en een hoop geduld

even opgekookt, schilletje eraf, fijn gesneden en in de zon, droger

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.