Geplaatst: 22 mei 20214 j Alweer 12 dagen geleden, beetje lui geweest om ze toen hier te plaatsen. Maar wel vroeg, de eerste aardappelen uit eigen kas. Ze moesten eruit, zowel links als rechts had ik vol staan met deze piepers. Als ik had geweten van het slechte weer, had ik ze laten zitten tot nu of nog later, omdat het te vroeg was om de gevoelige zaailingen van peper, paprika, tomaat en komkommer al op hun plek te zetten. Maar het was wel een lekkernij!
Geplaatst: 22 mei 20214 j Even kijken in het aardappeldraadje ... op 24 februari al. In de kas heb ik wel tijdens nachtvorsten de boel vorstvrij gehouden met een elektrische verwarming.
Geplaatst: 22 mei 20214 j Leuke oogst. Hier staan ze nog in de lage kas, die nu open is. Ze groeien maar traag maar haast hoef ik niet te maken want de pepers en paprika's die er na komen gaan ook heel traag. Ik zit er wel weer over te denken om de ramen er weer op te leggen, zag dat er voor volgende week ook weer 13 graden voorspeld is. De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 22 mei 20214 j Mogen oogsten in de tuin van de buurman! Ik ben zo gek op rabarber he.. wat wordt het eerst, taart of moes?
Geplaatst: 22 mei 20214 j Verveine, citroentijm en oregano om te drogen. Ik heb me voorgenomen om daar dit jaar wat actiever mee te zijn. Om dan de komende winter geen spijt te hebben dat, toen ik er niet tegenop kon eten, te lui was om het te wassen en te drogen.
Geplaatst: 23 mei 20214 j Toch een beetje lente vandaag, gisteren een hele dag regen. Maar vandaag regelmatig zon en aangenaam werken in de tuin en een leuke verrassing bij het uitplanten van de minikomkommer. Hij stond al 3 weken in de serre, maar voor de zekerheid nog in een grote pot, was al half over de grond aan het kruipen en onder de bladeren de eerste weliswaar nog kleine snackkomkommertjes. Dat met betere voorruitzichten eind volgende week, laat het seizoen maar beginnen.
Geplaatst: 23 mei 20214 j Wat stelen rabarber geoogst. -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --
Geplaatst: 25 mei 20214 j @Mellie en @marjoleinvdh Het is een 'nieuwe' plant die er nu 2 jaar staat. Afkomstig van een stuk afgestoken wortelstok met mooie ogen van een plant die al te lang op hetzelfde plekje stond. Daarna op een plek gezet waar ik een ruime hoeveelheid goed verteerde eigen compost ondergewerkt had. Vorig jaar is er bewust niet van geoogst om de plant de gelegenheid te geven zich goed te ontwikkelen. Dat wordt nu beloond. -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --
Geplaatst: 25 mei 20214 j Auteur Ja dat ga ik ook maar eens doen met mijn rabarberplanten, want zulke stengels haal ik er al een paar jaar niet van af. Ondanks dat ik er toch best lekker wat mest bij gooi elk jaar. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 25 mei 20214 j Ik oogst dit jaar maar van 1 plant. De rest heb ik verhuisd vorig jaar en wil ik ook rust gunnen. Ik mag hopen dat de er volgend jaar uit zien. Echt een prachtige plant heb je.
Geplaatst: 26 mei 20214 j Iedere twee à die dagen oogsten we wel zo’n vergiet. We geven veel weg ik ben ook begonnen in te vriezen. De laatste kardoen geoogst. De stengels zijn niet erg gebleekt, maar ze smaken prima. en een bak met doorgeschoten raapsteeltopjes, paksoitopjes en wat slechtere radijsjes..die willen niet zo dit voorjaar. Het gaat allemaal de noodleswok in vanavond, met veel gember en knoflook en wat gehakt. 26 mei 20214 j aangepast door appelvrouw We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 26 mei 20214 j Mooie oogst @appelvrouw ik vraag me wel elke keer af waar Kardoen naar smaakt, is het ergens mee te vergelijken?
Geplaatst: 26 mei 20214 j 1 uur geleden, Vastone zei: is het ergens mee te vergelijken Ik vind het lastig. het is een zachte smaak. niet sterk zoals asperges of koolrabi of bleekselderij. misschien smaakt het wel wat zoals artisjok bloem smaakt. maar gewoon lekker zacht en heerlijk met een beetje boter en wat peterselie. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 26 mei 20214 j Het is misschien wat saai, maar ook ik heb wat rabarber geoogst. Tegels zijn 60*60. Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
Geplaatst: 31 mei 20214 j Auteur Ik kon de 1e 2 tomaatjes plukken. Nu zaai ik die soort (Ida Gold) elk jaar extra vroeg, of in ieder geval stukken vroeger dan alle andere soorten. In de vensterbank had hij al de 1e groene vruchtjes. Door het koelere weer staan ze nog niet eens lang in de kas. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 31 mei 20214 j Whooaaa nu al tomaat! Ik heb rabarber geplukt Compote gemaakt en de rest voor een crumble. [emoji1786]
Geplaatst: 31 mei 20214 j Auteur Sja, ik heb dan weer geen rabarber Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 31 mei 20214 j Wauw! Nu al tomaat! Wat heerlijk! Hier salade geoogst voor de lunch op werk morgen. Geen tomaatjes voor erbij helaas.. wel de eerste basilicum en eetbare bloemen!
Geplaatst: 1 juni 20214 j Lekker! Stomme vraag misschien.. maar hoe weet je of je kan oogsten? Ik heb voor tweede jaar rabarber in pot staan, vorig jaar niet geoogst om te laten groeien, theoretisch zou ik dus een paar stengels mogen oogsten dit jaar. Maar... ze zijn een stuk dunner dan ik vanuit de winkels gewend ben. Kijk je naar dikte, lengte van de stengels? Grootte van blad of nog heel wat anders?
Geplaatst: 1 juni 20214 j Ik haal van allebei mijn planten telkens een paar stengels. Niet te vaak, want ze staan er pas anderhalf jaar, maar ze doen het erg goed dit jaar. Ik kies in principe voor de dikste stengels, maar soms ook gewoon degene die met zijn blad te veel schaduw veroorzaakt bij de groente die ernaast staat. 😀
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.