Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Eerste maal tuinbonen... moet altijd uitkijken dat deze niet als "chips" gegeten worden voor we aan t diner gaan, groot deel is al opgepeuzeld door de kleinkinderen 😏

tuinboon.jpg

  • Like 4
Geplaatst:

blauwebes15.thumb.JPG.15620a852eae026e29c9601556704dd1.JPG

 

Het was vandaag de bedoeling de bessen van deze 3 struiken te oogsten om er jam van te maken. Het bleek al gauw dat ze nog wel een paar dagen konden blijven hangen dus daar heb ik met de hitte van vandaag dankbaar gebruikt van gemaakt. Wel nog genoeg bessen geplukt om uit het handje te kunnen eten en om er een taartbodem mee te bedekken.

 

blauwebes14.thumb.JPG.b96acb3baebb8084991bd8f34039764f.JPG

 

blauwebes16.thumb.JPG.7a965bbe6f7b0d8c4a3bb7b925667db4.JPG

 


 

  • Like 13

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Geplaatst:

erwt9.thumb.JPG.a4f633f048e66a20e9e0de0ef1930362.JPG

 

Vandaag het grootste deel van de doperwten geoogst. De peulen die nog hangen zijn nog niet genoeg volgelopen maar ik verwacht ze over een dag of 3 te kunnen oogsten.

 

erwt10.thumb.JPG.42df660bd53a9a9078190b7b822f1c5d.JPG

 

De netto opbrengst. Nog even blancheren en dan invriezen.

 

erwt11.thumb.JPG.7d31c1e6961dbd76fe6a13a04feff447.JPG

 

Getest .. en goed bevonden. De aardappeltjes zijn uiteraard ook van eigen bodem.
 

  • Like 11

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Geplaatst:

1e rij knoflook therador geoost, kist vol 😃

ernaast onder de aardappels vielen ze wat weg, de winteruien. Lagen al 3-4 weken plat maar werden niet geel. Gezien de slakken er al overheen kropen en bij de kleine uitjes zelfs het loof al af hadden gegeten, heb ik ze er maar uit gehaald. Gaan toch als eerste op en de gewone (zaai) ui zijn nu nog zo groot als zilveruitjes. 

 

IMG_20220619_193045.thumb.jpg.2e054a08648d41aae036a98f76ea062d.jpg

 

IMG_20220619_191324.thumb.jpg.185e67b1a952698417fda3d5fea2b838.jpg

  • Like 4

Onkruidmanager 1.0

Geplaatst: (aangepast)

Geen foto, want ik was zo verrast en nieuwsgierig dat ik m direct op heb gegeten, maar mn eerste incabes lag op de grond, was de eerste die ik ooit heb gegeten en hij was heerlijk!

aangepast door Vlavlip
  • Like 5
Geplaatst: (aangepast)

Doperwten, kapucijners en aardbeien, bosaardbeien, moerbeien, aalbessen, zwarte bessen. 

 

283559649_20220620_1624032.thumb.jpg.968494764e715d157ee232d40fc64fa4.jpg

aangepast door Arja
  • Like 7
Geplaatst:

De aardbeienoogst is dit jaar erg dankbaar, een jaartje geduld moeten hebben maar we hebben al 2,5 kilo kunnen oogsten de afgelopen weken en hier afgelopen weekend heerlijke jam van gemaakt.

 

Jam1.thumb.JPG.a94cbd1a62b8e9376b25a3fcbd600eaa.JPG

  • Like 4
Geplaatst:

9f4890160f9339f14a70288dda660f44.jpg
Kennelijk is de combinatie van rabarber met knoflook uitstekend. Mijn grootste knofloken zojuist geoogst.

(De olifantenknoflook moet trouwens nog, maar die zijn nog hartstikke groen)

  • Like 3
Geplaatst: (aangepast)

Kilo zwarte bessen. Wat een gedoe om te plukken! Vooral de Ben Sarek, omdat de bessen moeilijk los laten en heel onregelmatig rijpen. Dr. Bauers Ometa was makkelijker, heel grote bessen en vrij gelijke rijping. Maar de smaak daarvan valt me tegen. Dr. Bauer schijnt de jostabes te hebben ontwikkeld, dit was waarschijnlijk een verwant project.

 

Ik heb de Ben Sarek ingemaakt met grappa en suikersiroop, omdat het mijn lekkerste bes is om zo te eten. De rest heb ik tot sap/pap gekookt, gezeefd en in een potje gedaan.

IMG_20220621_180852.jpg

aangepast door fre3ke
  • Like 5
Geplaatst:

...en de eerste kruisbessen Hinonmaki Rot. Anderhalf ons schat ik, en een half ons in de maag. Zo lekker! Twee struiken geven als eerste rijpe bessen. Ik heb er nog vijf, maar blijkbaar op andere onderstam (het zijn stamstruiken) want die bessen zijn nog groen. 

IMG_20220622_112318.jpg

  • Like 4
Geplaatst:

9c38ba6c6db68102139d065d0705a1ee.jpg

Ik maak een kruimeltaart met vlierbloesemlimonadesiroop en de rest wordt compote.

Heb voor het eerst de champagne rabarber geproefd omdat hij beduidend zoeter zou moeten zijn. Nou… glazuur viel nog steeds van mijn tanden, maar wel minder dan met de andere 2 rassen maar om het nou zoet te noemen gaat me te ver.

  • Like 2
Geplaatst:

Met 3.2 kilo de eerste fatsoenlijke partij blauwe bessen van dit jaar geoogst om te verwerken tot jam. Ik gebruik daar een geleersuiker voor die geschikt is voor een verhouding van 3 delen fruit op 1 deel suiker.

 

blauwebes17.thumb.JPG.1fa0f0ea84499a16bed741f4937cc248.JPG

 

blauwebes18.thumb.JPG.a40ba15b276ad21e75762a14d5f31651.JPG

 

blauwebes19.thumb.JPG.ce60845d12688dbfda7be6d93ed59a9d.JPG

  • Like 7

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...