hein Geplaatst: 15 juni 2022 Geplaatst: 15 juni 2022 De eerste grote oogst van dit jaar afgelopen zondag. 😃 6 Quote
Karietje Geplaatst: 16 juni 2022 Geplaatst: 16 juni 2022 Een sla en een verdwaalde radijs ( onder de sla 😀) 2 Quote Levensmotto : Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. 😀
Lia56 Geplaatst: 16 juni 2022 Geplaatst: 16 juni 2022 Eerste maal tuinbonen... moet altijd uitkijken dat deze niet als "chips" gegeten worden voor we aan t diner gaan, groot deel is al opgepeuzeld door de kleinkinderen 😏 4 Quote
Mellie Geplaatst: 16 juni 2022 Geplaatst: 16 juni 2022 De vogels hebben meer bessen op dan wij. Eerste frambozen zijn ook alweer rijp. 3 Quote
Frans Geplaatst: 18 juni 2022 Geplaatst: 18 juni 2022 Het was vandaag de bedoeling de bessen van deze 3 struiken te oogsten om er jam van te maken. Het bleek al gauw dat ze nog wel een paar dagen konden blijven hangen dus daar heb ik met de hitte van vandaag dankbaar gebruikt van gemaakt. Wel nog genoeg bessen geplukt om uit het handje te kunnen eten en om er een taartbodem mee te bedekken. 13 Quote -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --
MSDG Geplaatst: 18 juni 2022 Geplaatst: 18 juni 2022 Trots 😄 Vanaf maart voorzaaien en nu een vol krat van de tuin. 9 1 Quote Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/
Frans Geplaatst: 19 juni 2022 Geplaatst: 19 juni 2022 Vandaag het grootste deel van de doperwten geoogst. De peulen die nog hangen zijn nog niet genoeg volgelopen maar ik verwacht ze over een dag of 3 te kunnen oogsten. De netto opbrengst. Nog even blancheren en dan invriezen. Getest .. en goed bevonden. De aardappeltjes zijn uiteraard ook van eigen bodem. 11 Quote -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --
RobN Geplaatst: 20 juni 2022 Geplaatst: 20 juni 2022 1e rij knoflook therador geoost, kist vol 😃 ernaast onder de aardappels vielen ze wat weg, de winteruien. Lagen al 3-4 weken plat maar werden niet geel. Gezien de slakken er al overheen kropen en bij de kleine uitjes zelfs het loof al af hadden gegeten, heb ik ze er maar uit gehaald. Gaan toch als eerste op en de gewone (zaai) ui zijn nu nog zo groot als zilveruitjes. 4 Quote Onkruidmanager 1.0
Vlavlip Geplaatst: 20 juni 2022 Geplaatst: 20 juni 2022 (aangepast) Geen foto, want ik was zo verrast en nieuwsgierig dat ik m direct op heb gegeten, maar mn eerste incabes lag op de grond, was de eerste die ik ooit heb gegeten en hij was heerlijk! 20 juni 2022 aangepast door Vlavlip 5 Quote
Arja Geplaatst: 20 juni 2022 Geplaatst: 20 juni 2022 (aangepast) Doperwten, kapucijners en aardbeien, bosaardbeien, moerbeien, aalbessen, zwarte bessen. 20 juni 2022 aangepast door Arja 7 Quote
jootje Geplaatst: 20 juni 2022 Geplaatst: 20 juni 2022 Sorry Vlavlip…ook hier kapucijners. Het eerste beetje! Yeah. En een spitskool en wat meiraap. en de knoflook… 5 Quote
Moesje2021 Geplaatst: 20 juni 2022 Geplaatst: 20 juni 2022 De aardbeienoogst is dit jaar erg dankbaar, een jaartje geduld moeten hebben maar we hebben al 2,5 kilo kunnen oogsten de afgelopen weken en hier afgelopen weekend heerlijke jam van gemaakt. 4 Quote
Mellie Geplaatst: 21 juni 2022 Geplaatst: 21 juni 2022 Kennelijk is de combinatie van rabarber met knoflook uitstekend. Mijn grootste knofloken zojuist geoogst. (De olifantenknoflook moet trouwens nog, maar die zijn nog hartstikke groen) 3 Quote
Marinke Geplaatst: 21 juni 2022 Geplaatst: 21 juni 2022 De eerste sperziebonen geoogst, toch een goede maaltijd van 4 boontjes per persoon 😆 gelukkig komt er nog heel veel aan! 5 Quote
fre3ke Geplaatst: 21 juni 2022 Geplaatst: 21 juni 2022 (aangepast) Kilo zwarte bessen. Wat een gedoe om te plukken! Vooral de Ben Sarek, omdat de bessen moeilijk los laten en heel onregelmatig rijpen. Dr. Bauers Ometa was makkelijker, heel grote bessen en vrij gelijke rijping. Maar de smaak daarvan valt me tegen. Dr. Bauer schijnt de jostabes te hebben ontwikkeld, dit was waarschijnlijk een verwant project. Ik heb de Ben Sarek ingemaakt met grappa en suikersiroop, omdat het mijn lekkerste bes is om zo te eten. De rest heb ik tot sap/pap gekookt, gezeefd en in een potje gedaan. 21 juni 2022 aangepast door fre3ke 5 Quote
fre3ke Geplaatst: 22 juni 2022 Geplaatst: 22 juni 2022 ...en de eerste kruisbessen Hinonmaki Rot. Anderhalf ons schat ik, en een half ons in de maag. Zo lekker! Twee struiken geven als eerste rijpe bessen. Ik heb er nog vijf, maar blijkbaar op andere onderstam (het zijn stamstruiken) want die bessen zijn nog groen. 4 Quote
mdubbelm Geplaatst: 22 juni 2022 Geplaatst: 22 juni 2022 Hier ook een goede kapucijneroogst. De tuinbonen zijn minder dan vorig jaar. veel luis, ook aangevreten peulen door vogels. 2 Quote
Mellie Geplaatst: 23 juni 2022 Geplaatst: 23 juni 2022 Ik heb de eerste 2 pepers geplukt! En een kapot ei… te dunne schaal. 3 Quote
Arja Geplaatst: 24 juni 2022 Geplaatst: 24 juni 2022 Dit gaat een soort nasi worden. Behalve de zilveruitjes, die ga ik inmaken. 3 Quote
Mellie Geplaatst: 25 juni 2022 Geplaatst: 25 juni 2022 Ik maak een kruimeltaart met vlierbloesemlimonadesiroop en de rest wordt compote. Heb voor het eerst de champagne rabarber geproefd omdat hij beduidend zoeter zou moeten zijn. Nou… glazuur viel nog steeds van mijn tanden, maar wel minder dan met de andere 2 rassen maar om het nou zoet te noemen gaat me te ver. 2 Quote
Arja Geplaatst: 25 juni 2022 Geplaatst: 25 juni 2022 Veel roest in de oerprei, dus partner vond het tijd om die te rooien. Wow, wat veel bolletjes! 3 Quote
Frans Geplaatst: 25 juni 2022 Geplaatst: 25 juni 2022 Met 3.2 kilo de eerste fatsoenlijke partij blauwe bessen van dit jaar geoogst om te verwerken tot jam. Ik gebruik daar een geleersuiker voor die geschikt is voor een verhouding van 3 delen fruit op 1 deel suiker. 7 Quote -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.