Jump to content

Weer thuis en onderweg


appelvrouw

Recommended Posts

Yes.... wat een geslaagde dag was het vandaag zeg.

Voorbij gevlogen. Ik was helemaal in de ban van dahlia zaadjes vinden. Samen met cupcake kwamen wij tot de conclussie dat het een hels karwei is wat niet opweegt tegen de opbrengst.

Maar dapper als wij zijn hebben wij toch 2 kleine zakjes weten te vullen, wordt vervolgd.

Tja en het hoogtepunt vond ik toch het maken van de guerilla bommen.

Helemaal zen werd ik ervan. . Ik werd er zo door opgeslokt dat ik er weinig tijd overbleef om te ruilen, te eten en zelfs naar de varkentjes te gaan.

Wel weer gezellig bij gekletst met de meeste.

Charlyyyyy ik wilde nog zoveel horen over de knorries naja komt snel weer.

Iedereen bedankt voor jullie gezelligheid en J&j bedankt voor de gastvrijheid en die bqq was zeeeeer geslaagd.

Misschien een idee om volgende keer een bijdrage te vragen, of dat jij bbq aan doet en dat we vlees bij je kopen om er op te leggen...njom njom die dunne worstjes waren heerlijk.

Link to comment
Share on other sites

Hahaha, die Nas, nou we halen het wel in via de app. En ik zie je over een dikke maand sowieso, als je die pummel komt ophalen.

 

Ja en het voelt bijna als een soort obligaat riedeltje, maar dat is het toch echt niet!

Het was namelijk alwéér super gezellig met jullie allemaal. En wil ook natuurlijk (alweer) J&J weer even danken voor t openstellen van de casa aan zoveel menselijk jolijt.

 

Lieve groet aan allen en fijne aaf!

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Wat een gezellige dag was het vandaag, met veel te veel leuke gesprekken, immens grote hoeveelheden aan ruildeals en spannende dingen op de weggeeftafel. Ik ben blij dat ik gegaan ben naar mijn eerst MTFD in Zelhem. Ik leer steeds meer gezichten achter de avatars kennen.

 

Uiteindelijk ben ik ben thuis gekomen met boeken, noten, potjes, ijzerdraad, vijlen, kefir, broed, boompjes, pepers, onverwachte zaailingen, pompoenen, zaden, zaden en nog meer zaden en heel veel indrukken. Volgens mij vergeet ik dan nog de helft, haha!

 

Kom maar door met de voorjaarseditie!

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link to comment
Share on other sites

Hier intussen ook thuis na vlees afgeleverd te hebben. We kunnen weer even vooruit.

Nog even gestoeid met een hooibaal die ik uit de auto moest krijgen. Super mooi hooi dat ook nog eens erg lekker ruikt erg blij mee en de dikzakken hier ook aan het fluit concert te horen.

Iedereen bedankt voor alle leuke ruilen, de onverwachte verassing van chocolade

Henk voor de knol en selder

Cis voor het taxi spelen voor de cavia brokken,

Kruidenvrouwtje voor het 10 keer op en neer gaan naar Vreeken voor me enz. enz.

Te weinig tijd eigenlijk om met iedereen te praten maar super gezellige dag!

Link to comment
Share on other sites

Hey Hey,

 

Inmiddels ook weer thuis en geïnstalleerd, hondjes helemaal blij en puppenmans heeft eens niet besloten om de tuin terug in huis te halen.....maar aangezien het donker buiten is, kan ik niet goed zien of er schade buiten is...dus dat is morgenochtend een verrassing..of niet dat het kwartje nu eindelijk eens valt bij die krielkip.

 

Maar goed.... Vlees is inmiddels afgeleverd aan adres van collega en dat van ons ligt al in de vriezer, was toch meer ruimte dan gedacht , spullen uitgepakt en een enorme hoeveelheid aan zaadjes gekregen. Het was een super leuke dag en ik ben echt flink verwend, dank jullie allen voor het mooie cadeau. Ik had het echt niet verwacht en dat maakte het nog leuker. Wij zullen er echt van smullen....

 

De dag was inderdaad veeeeeel tekort, veel mensen te weinig tijd om even bij te kletsen, Joep en jorieke bedankt voor de super gastvrijheid, jorieke nog gefeliciteerd met je moeder.....ben ik door alle drukte helemaal vergeten. Iedereen super bedankt voor de ruilingen enne Nas en cup.....volgens mij moeten wij eens even ernstig praten over die Daliahs....ik vrees dat mijn tuin echt te klein gaat worden (het bestuur ziet mij aankomen) nu ik het bos bloemen op tafel heb staan, zie ik nog een aantal waarvan ik in het voorjaar wel een stek van wil hebben....

 

Bedankt iedereen voor de leuke en super gezellige dag

 

P.s Henk en PG en Anna, kunnen jullie de recepten even delen van de erwtensoep en de heerlijke brownies met super veel chocolade en de visite cake? Ben vergeten of ie Noors of Zweeds was...

Link to comment
Share on other sites

Bedankt iedereen voor de gezelligheid, was heel fijn om iedereen weer te zien. Lisanne was ook blij verrast over iedereen zijn gastvrijheid. De vriezer zit weer vol met heerlijk vlees. Morgen alle stekjes gaan morgen de grond in. Ik ben natuurlijk ook enorm benieuwd naar de dahlia zaden bedankt aan iedereen die wilde aanwijzen wat nu de zaadjes waren ik hou het bij stekken. Kan nu al niet wachten tot we in het voorjaar dahlias kunnen ruilen

Link to comment
Share on other sites

Was een prima dag, die al begon met t carpoolen met Spitskool die een mooie Kumquat cadeau deed en spannende fingerlime. Vervolgens heerlijk gegeten en gepraat, de Black Satin Bramen van eetbaargoed.nl zien verdwijnen van de weggeeftafel en mijn Paw Paws kunnen vergelijken qua smaak en textuur met die van Weknow.

 

Mooi spandraad gehad van Joep zodat ik in de winter wat te doen heb op de tuin, tabakszaden (denk van Henk) meegepikt van de tafel om luizen en ander ongedierte weg te houden uit de kas volgend jaar , waar ik nu al weer kan bedenken welke tomaten ik daar zal laten groeien dankzij o.a Claudy en nog twee personen.

Link to comment
Share on other sites

Zoooo wij hadden even een paar afleveringen Friends nodig om tot rust te komen en alle gesprekken even een plekje te geven in ons hoofd Dus nu pas even achter de computer.

 

Iedereen heel erg bedankt! Kruidenvrouwtje: jullie erg bedankt voor dat hout, alle mensen wat een boel! We gaan er erg warmpjes bij zitten deze winter. Wééér staat je reuzel nog hier, weer vergeten aan je mee te geven dus. Net als de vorige keer

Willeke en Nico: bedankt voor AL die eikels, echt top. En zo ook Yuras! En Henk voor de appels. Onze varkens gaan smullennnn!

 

Verder bedank ik iedereen bij deze nog een keer voor al de cadeautjes en lekkernijen en zakken suiker enzo Blij mee! En al de mensen die kopjes hebben afgewassen, tafels hebben opgeruimd, mee hebben geholpen met uitpakken van de bus van Kruidenvrouwtje, Hera hebben geknuffeld, nou ja en nog veel meer.

 

Hans en Jet: erg leuk dat we al een avond en ochtend eerder van jullie gezelligheid mochten genieten. Lekker samen gegeten en gekletst ook.

 

Morgen meer hoor...

 

Photo030745211538940590.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dat was een super gezellig dag en het weer hielp zeker ook mee.

Special thx to Jim en Peter voor het overnemen van de BBQ (die ik start maar verder eigenlijk niet aan toekom)

Iedereen bedankt voor de gezelligheid en het afnemen van mijn overschot aan span en binddraad!

Ook iedereen bedankt die heeft geholpen met opruimen, denk dat het dit keer in een record tempo is gegaan.

Link to comment
Share on other sites

En t leuke is morgen ook altijd. Wanneer je alle spullen die je geruild / gekregen hebt, nog een keertje door je vingers laat gaan en er leuke plekjes voor zoekt. Kan ik me nu al op verheugen. Maar tegelijkertijd blij dat dat morgen pas is. Want moe!

J&J, ik ‘facepalmde’ even bij t noemen van Friends... dvd volgt dus nog

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Ja kwam ik ook achter toen ik thuis was .

 

Mooist vond ik wel dat er 1 krat klaar stond. Ietsje meer dan voor 1 krat We dachten dat jullie nog wel wisten hoe groot de bus was. Gelukkig waren er veel handjes om de bus even leeg te trekken.

Branden zal wel goed komen het is redelijk droog. Kan je mooi een mix maken met andere houtsoorten of als aanmaak

You can bury a lot of troubles by digging in the dirt

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben het vandaag ook geweldig naar onze zin gehad op deze voor ons eerste MTFD! Zitten hier nog lekker na te genieten, morgen op ons gemakje alle ruilingen en krijgers eens bekijken en een plekje geven. Joep en Jorieke onwijs bedankt voor de gastvrijheid, en iedereen bedankt voor de leuke gesprekken, toffe ruilen en wat dies meer zij. Graag in het voorjaar weer!!!

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Link to comment
Share on other sites

Jongens. Ff op de smartphone voor de kachel die net aan is: Thanks aan allen en voor alles..sjonge sjonge wat een rijkdom deze volle auto die we zonder problemen over enkele grenzen hebben gekregen. Morgen een uitgebreidere dank nu eerst aan t avondeten met dank aan Jim voor de pastei en PG voor de brownies als toetje. We hebben ook nog enkele boterhammen voor t ontbijt mee

YurasYuras: mooie route!

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Hier gisteren rond 18.00 weer thuis, toen gelijk de keuken ingedoken want de kids en hubbie miesten ook gevoederd worden. Nadien ook gewoon dom zitten buizen, nog wel even de vijgenstekken naar binnen gehaald ivm de vorst aan de grond.

 

Dank voor alle leuke, heftige, gezellige gesprekken! Goed goan allemaal, kalm aan maar rap een beetje

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Link to comment
Share on other sites

Iemand (sorry weet niet meer wie) vertelde me gisteren dat de foto’s hier op een afgesloten gedeelte zouden momen te staan, alleen toegankelijk voor de bezoekers van de MTFD. Is dat uitvierbaar?

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Link to comment
Share on other sites

Ook ik heb het gisteren weer erg naar mijn zin gehad.

Dankzij Willeke en Nico....als ik niet had mee kunnen rijden met hun , dan was ik er niet bij geweest!

Heerlijke kweeperen van Jet, knolselderij van Henk en noten van meerdere mensen mochten mee naar huis met mij.

Ook een berg salie, bosje tijm, en zaden belanden in mijn kratje.

En een leuke boek geruild.

Erg lekkere dingen gegeten, gezellig gekletst enz.

Iedereen bedankt. Tot het voorjaar!

Link to comment
Share on other sites

Het derde lustrum dus aankomende lente! Dat wordt een speciale editie

 

Ik ben zo`n beetje de hele dag bezig met uitpakken, normaal al gedeeltelijk als ik uit Nederland kom, je moest eens weten hoeveel er heen en weer gesjouwd wordt tussen Kleindorp en t Gooi

Nu dus extra veel. Lang niet alles gedaan, uitgepakt of opgeruimd, maar iig de eendenpoep in het kippenhok met de kippenpoep gemengd, de mais voor de kippen in de emmer, de zaadjes liggen allen uitgespreid op tafel om van te genieten. Dank je wel voor alle zadengevers, ik ben er enorm blij mee, sommige mocht ik niet betalen, ook heel aardig Het vlees is goed bevroren aangekomen en de eerste rookworst ga ik zo ff pakken..zo uit de pakjes in plakjes kan het gemakkelijker en lekkerder.

De walnoten( Nas waren die van dit of van vorig jaar?) in een korfje gedaan, de gele boontjes gekookt, van wie waren die ( Angela?) en welke soort? Heerlijke smaak

De paprika op een boterham, en o ja die boterhammen gegeten, Charly lekker brood, maar een beetje droog net zoals mijn eigen brood. Wat zou dat toch zijn. De kaas- en walnootboterhammen van de bakker heeft Lie voor het ontbijt gehad. Heerlijk. De broden voor de kippen liggen in plakjes te drogen. De twee meegenomen brownies waren ook heerlijk, als toetje gegeten. Dank ook aan de maaltijd van Jim..bij thuiskomst gegeten eigenlijk was het meer een souper zo laat. Maar heerlijk, gewoon zachtjes in de koekenpan opgewarmd.

Nog een tijdschrift meegenomen van de tafel en met plezier gezien dat alle kweeperen en mispels een plekje hebben gevonden.

Zaadjes van de tafel heb ik ook, peper en toch maar Nw Zeelandse spinazie omdat ik er niet op vertrouw dat ze volgend jaar weer opkomen..sorry Cis Lie is onze vriend het brave hendrik plantje brengen en ik moet ook nog doorgeven dat de pepers en haskaps in Frankrijk zijn.

Allerlei kruidenmixen vinden morgen vast een weg in mijn kruidenla, inspirerend

Kleding zit nog in de tas, aardappels moeten nog in een kratje enz. Ik ben nog vast veel vergeten op te noemen.Ik heb zoveel leuke dingen verzameld met het ruilen en gisteren, dat geeft heel veel plezier in het denken over het volgende seizoen.

 

O nog even de proeverij noemen, die was leuk. Heerlijk druivensap Angela, En PG ik reken op recepten van de loempiasaus. Zelf ben ik vergeten de sinaasappelwijn op de tafel te zetten, ik wilde hem koel serveren. Nu moet Jorieke hem helemaal voor ons leegproeven

 

Dank jullie wel voor alles dat jullie allemaal met ons hebben willen delen en J en J zeer! bedankt voor het gezellige samenzijn, eten en slapen, heerlijk om weer even zo op jullie als maar mooier wordende plekje te zijn.

 

O enne Ciska, die knoflook is een roze uit NOF..de favoriet van de Noord-Franse kweker Caillot..misschien kan je nog wat teentjes kwijt in je tuin?

 

 

 

 

 

Linked Image

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Jah, knof al gevonden gaat morgen de grond in.....ben super blij met al dat lekkers.....nogmaals iedereen bedankt

 

Ik wil wedden dat je volgend jaar mei/juni allerlei klein NZ spul tegenkomt..

Maar goed aan de andere kant, kun je nooit genoeg spinazie hebben.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben maar heel kort even langs geweest, ik hoop volgend jaar langer aanwezig te zijn en met wat mensen kennis te maken! Voordat ik weg wilde gaan kreeg ik nog een Japanse wijnbes, Chinese bieslook en gele framboos in de handen gedrukt. Sorry ik ben de naam kwijt van degene die het was maar heel erg bedankt!!! Ze hebben allemaal een mooi (tijdelijk) plekje gekregen in de tuin. Ik hoop bij de volgende editie iets meer mee te brengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linked Image

 

 

 

 

 

 

 

 

2018100717275167291539031732.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Linked Image

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...